Domov

Šport in šah

21 julija 2019 Šport


Na letališču soboškega aerokluba je bila dopoldne slovesna razglasitev rezultatov 28. odprtega  državnega prvenstva jadralnih pilotov za člane na katerem je sodelovalo 31 pilotov iz Češke, Avstrije in Slovenije.  V odprtem razredu  je naslov državnega prvaka osvojil  Anton Šibanc drugi je bil Nik Šalej in tretji Miha Berginc, vsi iz Aerokluba Celje. Na četrto mesto se je uvrstil najboljši pomurski pilot Damjan Korpič iz Aerokluba Murska Sobota, ki bo že v sredo odpotoval s slovensko vojaško reprezentanco na mednarodno tekmovanje v Nemčijo. V  klubskem razredu je zmagal Mark Poljažar iz Aerokluba Celje, drugi je bil Janez Stariha iz Alpskega letalskega centra  Lesce in tretji Luka Randjelović iz Celja. Marijan Medič iz soboškega aerokluba se je uvrstil na 12. mesto.

Na tradicionalnem šesteroboju veteranskih atletskih reprezentanc  v Zalaegerszegu na Madžarskem  so sodelovali tudi slovenski atletski veterani med njimi je bil tudi Zdravko Mauko – Magi iz Melov član Športnega društva Radenci. Reprezentanca Slovenije je v štafeti 4 x 100 metrov zasedla tretje mesto, član štafete pa je bil tudi Zdravko Mauko. V končni uvrstitvi je  zmagala Avstrija pred Češko in Madžarsko, veteranska atletska reprezentanca Slovenije pa je bila četrta.

Na  17. mednarodnem teku Štrigova – Razkrižje, ki se je točkuje za pomurski pokal,   je med 17.  članicami zmagala Martina Bezek iz Hrvaške, druga je bila Tjaša Žalig iz Atletskega kluba Pomurje in tretja Bojana Radovan iz Hrvaške. Med  34.  člani je zmagal Bojan Vidović, drugi je bil Saša Horvat oba  iz Hrvaške in tretji Jože Čeh od Svete Trojice; med pomurskimi tekači se je Jože Lukinović iz ekipe  slovenske policije uvrstil na 17. mesto.

Začela se je nova nogometna sezona na Poljskem. V prvem kolu ekstra nogometne lige je Korona v gosteh premagala ekipo Rakova z 1:0. Za Korono je v zadnjih osmih minutah igral tudi Matej Pučko iz Šalinec , ki tudi v sezoni 2019/2020 ostaja član poljske Korone.

Mladi nogometaši Nafte 1903 starostne kategorije U – 19 so v Veliki Polani gostili ekipo Slavena Belupa iz Koprivnice in igrali 3:3.  Za Nafto 1903 ,ki je dvakrat vodila na tekmi,  je dosegel dva zadetka Matej Mezga ter enega Lovro Zadravec.

Na revijalnem nogometnem turnirju ob 20. pazniku Občine Hodoš so na Hodošu nogometaši Olimpije iz Dolge vasi premagali Hodoš s 3:1. Grad je premagal Olimpijo iz Dolge vasi z 2:0. Domači Hodoš pa je presenetljivo  premagal Grad z rezultatom 2:1. 

Na kasaških dirkah v Stožicah so ljutomerski kasaški vozniki  bili trikrat med zmagovalci. V prvi dirki je zmagal Dante MS  na vajetih Roka Brunca, drugi je bil Arrived Star na vajetih Branka Seršena.  V drugi dirki se je na tretje mesto uvrstil Maugli z Jankom Sagajem. V tretji dirki je zmagal Jimpeto Joy na vajetih Dušana Zorka tretja  je bila Donina z Jankom Sagajem. V četrti dirki se je na tretje mesto uvrstil Artis pod taktirko Davida Antolina. V peti, zadnji, dirki je zmagal Frodo S na vajetih Branka Slane, tretji pa je bil Analin z voznikom Jankom Sagajem.  Danes ob 14. bodo kasaške dirke v Križevcih pri Ljutomeru, kjer bo najbolj zanimiva  dirka ponijev.

Na 10.  odprtem šahovskem turnirju v Gornjem Mihaljevcu na Hrvaškem je med 51. šahisti zmagala Barbara Skuhala ,ki je zbrala 8 točk in pol.  Deveti je bil  Luka Skuhala s 7.točkami na 25. mesto pa se je uvrstil Janko Brunčič, vsi iz Ljutomera s 5,5 točkami.