Domov

Šport in šah

5 avgusta 2019 Šport


Na  mednarodnem   odprtem atletskem prvenstvu Štajerske za veterane  v avstrijski Lipnici je med 230 atleti  iz  šestih  držav nastopil tudi Zdravko Mauko – Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci ,ki je zmagal v kategoriji od 60 do 64 let  starosti v skoku v daljino in v skoku v višino.

Na mednarodnem strelskem tekmovanju na glinaste golobe v  kraju Balaton Füsfő  na Madžarskem je Evgen Pap s 139. zadetki zasedel četrto in Denis Pojbič s 137. zadetki 5. mesto. Franc Gumilar je bil deseti in Karel Pojbič, vsi iz  Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote,  je bil 11.ti.

Na  nedeljskih kasaških dirkah v Ljutomeru sta se pred 1000 gledalci  najbolje odrezala Vito Šadl iz Veržeja, ki je tokrat tekmoval za Kasaški klub Ljutomer  in je zmagal s Foko in s Satchom MS ter Jože Sagaj mlajši iz Ključarovec ki je bil zmagovalec z Esteret in z Varelejem. Kvalifikacijsko dirko  za nastop na kasaškem derbiju, eltini dirki za štiri letne kasače,  je dobil Fjori s Sašom Seršenom, v tretji dirki pa je zmagal Floto na vajetih Andreja Antolina, oba iz Kasaškega kluba Ljutomer.  

V  2- etapi  mednarodne kolesarke dirke po Poljski je  na 153 km dolgi progi zmagal slovenski kolesar Luka Mezgec, Tropovčan Simon Špilak je zasedel 64. mesto v času zmagovalca.

Na  13. mednarodnem memorialu Milana Sukiča v nogometu so v Kuzmi na Goričkem  zmagali nogometaši  Tromeujnika,ki so v tekmi za prvo mesto premagali Grad z 2:0. Tretje mesto je osvojil Hodoš in četrto mladinci Grada. Najboljši strelec je bil na turnirju Ludvik Zrim in vratar Altilla Šooš oba iz Tromejnika.

Mladi nogometaši Mure so okviru priprav za tekmovanje v prvi slovenski ligi bili v Rakičanu in Gančanih uspešni na treh tekmah  proti madžarski ekipi ZTE iz Zalaegerszega. 15 letniki Mure so premagali vrstnike iz Madžarske z 1:0, 17 letniki Mure pa so premagali goste iz Madžarske z 2:1, najbolj učinkoviti pa so bili 19 letniki Mure, ki so bili boljši od madžarske ekipe ZTE kar z 8:2.

V Beltincih je bilo končano tekmovanje v odbojki na mivki Labda 2019. Zmagala je dvojica Urban Drvarič Radenci  in Nik Škrjanec Veržej ,ki je bila v finalu boljša od dvojice Tomaž Horvat Gornja  Radgona in Tomaž Horvat Rakičan z 2:0. Tretje mesto  na finalu odbojke na mivki v Beltincih je  osvojila dvojica Blaž Ajlec Radenci in Miha Žalig Murska Sobota in četrto Aljoša Štros  in Tin Vrabl oba Maribor.

cof

V avstrijskem Cmureku poteka mednarodno tekmovanje mladih šahistov. V starostni kategoriji U – 18 je med 27. šahisti iz 20 držav odlično začel svoj nastop Nejc Hanc iz Rogašovec, član Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote, ki je v petih kolih petkrat zmagal in vodi na lestvici v svoji starostni kategoriji.