Domov

Šport in šah

6 avgusta 2019 Šport


Na 19. mednarodnem prvenstvu vojaških pilotov v Holzdorfu v Nemčiji  je za slovensko vojaško  reprezentanco v jadralnem letenju nastopil tudi Damjan Korpič iz Murske Sobote, član soboškega aerokluba in  dosegel izjemen rezultat. V zadnji 9. tekmovalni nalogi  na razdalji 285 km   je  Damjan Korpič zasedel tretje mesto, Robert Šlaus iz Alpskega centra Maribor pa je bil drugi.  V skupni uvrstitvi je zmagal Robert Šlaus iz Maribora ,  drugi je bil Karl Hainz Pfeifer iz Nemčije na tretje mesto v  klubskem razredu med 27 piloti iz petih držav  se je uvrstil Damjan Korpič iz Murske Sobote. Piloti so tekmovali tudi v standardnem razredu tako da je na prvenstvu skupno  sodelovalo 63 pilotov iz devetih držav.

V tretji etapi mednarodne kolesarke dirke po Poljski  dolgi 157 km se je  po dobrih 50 kilometrih smrtno ponesrečil  belgijski kolesar  22 letni Bjorg Lambrecht, ki je pri padcu zadel betonsko cev  in je nato v bolnišnici podlegel poškodbam. Na dirki je zmagal Pascal Ackerman iz Nemčije, najboljši slovenski kolesar je bil Matej Mohorič na desetem mestu,  Simon Špilak član ruske Katjuše pa se je v času zmagovalca uvrstil na 84. mesto. Po treh etapah  Pascal Ackerman, Simon Špilak pa je na 54. mestu

V  tretjem kolu poljske ekstra nogometne lige   je Wisla v Krakovu pred 15.000 gledalci premagala Gornik  Zabrze z 1:0.  Wisla je dosegla zmagoviti zadetek v 4. minuti nadomeščanja  izgubljenega  časa , torej v 94. minuti srečanja.  Za Gornik  je igral celo tekmo Erik Janža  iz Puževec nekdanji nogometaš soboške Mure in Maribora.

V revijalni nogometni tekmi  na letošnjem Pomurskem poletnem festivalu v Veliki Polani so pomurski športni novinarji premagali  reprezentanco pomurskih občin  z rezultatom 5:3.  Za novinarsko reprezentanco so dosegli zadetke: Marko Horvat in Sašo Gomboc po dva ter Bojan Kreslin; za reprezentanco pomurskih občin pa sta dosegla zadetka: Marjan Žekš dva ter Miran  Forjanič enega.

Na 26. mednarodnem šahovskem tekmovanju v avstrijskem Cmureku še naprej uspešno nastopa  v kategoriji U – 16  Nejc Hanc član Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.  V 6. kolu je Hanc remiziral proti Avstrijki  Carini Hibner in zdaj vodi na lestvici s 5,5 točkami.  Turnir v Avstriji bo trajal do 8. avgusta.

Na  20. hitropoteznem šahovskem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal Božo Slana, ki je zbral štiri točke,  drugo mesto pa so si razdelili: Matjaž Husar, Robert Kosi in Jurij Ojsteršek, ki so zbrali po tri točke.