Domov

Šport in šah

7 avgusta 2019 Šport


Na tridnevnem  strelskem  tekmovanju Grand prix Beretta v Novigradu na Hrvaškem je sodelovalo 105 strelcev iz devetih držav. V moštveni konkurenci je v streljanju v trapu   reprezentanca Slovenije v postavi  Denis Vatovec, Matjaž Lepen in Boštjan Maček zadela  345 tarč in zasedla prvo mesto. V posamični konkurenci se je izkazala v ženski konkurenci Jasmina Maček iz Bodonec, članica Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote, ki je    s 106 zadetki zasedla  prvo mesto po razstreljevanju z Ukrajinko Nadyo Bulgakovo. Med mladinci je zmagal  Rene Maček prav tako po razstreljevanju  s slovaškim strelcem Blahuto,  zadel pa je 112 tarč. V članski konkurenci je Boštjan Maček s 116. zadetki v A skupini zasedel šesto mesto.

V prvem  kolu evropskega prvenstva v hokeju na travi skupine IV v Helsinkih je moška reprezentanca Slovenije igrala proti gostiteljski  reprezentanci Finske in utrpela poraz z rezultatom 3:1. Edini zadetek za slovensko hokejsko reprezentanco je dosegel  kapetan in selektor slovenske reprezentance  Franc Maučec. Danes bo igrala reprezentanca Slovenije drugo tekmo proti reprezentanci Madžarske.

V prvem kolu mednarodnega teniškega turnirja v Torontu z nagradnim skladom 2,5 milijona dolarjev  je Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota v ženskih dvojicah s Čehinjo Lucie Hradecko igrala proti madžarsko –  estonski dvojici Timei Babos – Anett  Kontaveit in izgubila z rezultatom 7:6 in 6:3 ter izpadla iz nadaljnjega tekmovanja.

Na mednarodnem  tekmovanju v športnem ribolovu na jezeru Pusztaszentlaslo  na Madžarskem so se znova odlično odrezali lendavski ribiči. V 24 urnem tekmovanju je zmagal Danijel Tkalec iz Lendave, ki je imel na tehtanju 35,5 kg ulovljenih rib, drugi je bil Laszlo Zsalek z 26,1 in tretji Gabor Horvat , oba iz Madžarske,  z 22,2 kg ulovljenih rib. Največjo ribo je imel na tehtanju Daniel Tkalec iz Lendave in to 13,9 kg.

V 7 . kolu mednarodnega šahovskega turnirju v avstrijskem Cmureku   je Nejc Hanc, član Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote  v starostni kategoriji U – 16 remiziral proti Avstrijski Marii Martestschlaeger in še naprej ostaja neporažen na turnirju.   Po 7. kolu ima Nejc Hanc  6 točk in pol in je sam v vodstvu na lestvici  v druščini šahistov treh starostnih kategorij.

 Ob koncu pa še tole. Danes zvečer bo v naši pokrajini bogata nogometna sreda. Ob 17.30 bo pri Gradu na Goričkem na programu finalna nogometna tekma za območje Medobčinska nogometne zveze Murska Sobota  med Gradom in Klimo Tratnjek Beltinci. V soboški Fazaneriji pa bo pozno zvečer ob 20. 45 prva kvalifikacijska tekma za uvrstitev v žensko  ligo prvakinj med Pomurjem in Cardiffom iz Walesa.