Domov

Šport in šah

8 avgusta 2019 Šport


V drugem kolu evropskega prvenstva skupine IV  v hokeju na travi za  člane je v Helsinkih reprezentanca Madžarske premagala Slovenijo z rezultatom 3:2. Za slovensko reprezentanco sta dosegla zadetka: Franc Maučec in Nejc Potokar. Tretjo tekmo bodo slovenski hokejisti igrali na Finskem  jutri 9. avgusta ob 12. uri proti reprezentanci  Norveške, prvenstvo pa bo trajalo do nedelje 11. avgusta.

V Gibraltarju na evropskem prvenstvu v hokeju na travi skupine III je zasedla prvo mesto reprezentanca Hrvaške za katero sta uspešno igrala tudi  Anže in Gregor Fujs iz Predanovec, nekdanja člana Hokejskega kluba Triglav.  Hrvaška je na prvenstvu v finalu premagala Švico s 5:4, kjer je en zadetek dosegel za Hrvaško tudi Anže Fujs. Na prvenstvu je Anže Fujs skupno za Hrvaško dosegel kar  pet zadetkov.

V  5. etapi mednarodne kolesarske dirke po Poljski dolgi 154 km je zmagal  Luka Mezgec iz Kamnika, ki je za progo porabil 3 ure 49 minut in 55 sekund. Simon Špilak iz Tropovec, član ruske Katjuše se je uvrstil na 95. mesto, za zmagovalcem pa je zaostal dve minuti in 17 sekund. Po petih etapah vodi Nemec Pascal Ackerman, Simon Špilak pa je na 85. mestu,  za vodilnim kolesarjem pa zaostaja dve minuti in 41 sekund.

Na  mednarodnih kasaških dirkah v Budimpešti je v šesti dirki nastopil tudi Mitja Slavič iz Ključarovec, član Kasaškega kluba Ljutomer. Na 1900 metrov dolgi progi je zmagal Zseneroz na vajetih Mitje Slaviča s kilometrskim časom 1:15,9.

V avstrijskem Cmureku je bilo končano 26. mednarodno tekmovanje v šahu za mlade šahiste. V zadnjem kolu je Nejc Hanc član Radenske Pomgrada iz Murske Sobote, kot edini pomurski šahist na  tekmovanju remiziral proti Fridolin Jauschneg iz Avstrije. Po devetih kolih je Nejc Hanc osvojil prvo mesto, zbral pa je devetih kolih 8 točk,  na drugo mesto se je uvrstil Paul Wendl iz Avstrije s 6.točkami in pol.