V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

13 avgusta 2019 Šport


Na kasaških dirkah na Krimu so ljutomerski kasaški vozniki v šestih dirkah osvojili le eno zmago, osvojili pa so  dve drugi in eno tretje mesto. Zmago je osvojil v drugi dirki Patty na vajetih Franca Novaka.  Kasaški voznik  Andrej Antolin je bil s Fauno   drugi v četrti dirki in tretji s Floto v tretji dirki. V zadnji, šesti,  dirki je bil drugi Artis, ki ga trenira Darja Antolin, voznik pa je bil tokrat  Paulo Scamardela. Naslednje kasaške dirke v Sloveniji bodo 18, avgusta v Šentjerneju.

Na mednarodnem teniškem turnirju v Cincinnatiju v Ameriki z nagradnim skladom 2,9 milijona dolarjev je Andreja  Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota s Češko soigralko Lucieo Hradecko v prvem kolu ženskih dvojic premagala osmi nosilki: nemško dvojico; Julija Gőrges – Angelique Kermer s 7:5 in 7:3.  Druga slovenska igralka na turnirju  Katarina Srebotnik je z  Belorusinjo Lidijo Marozovo   v prvem kolu bila poražena in izpadla iz nadaljnjega tekmovanja.

V zadnji tekmi 4.kola  poljske ekstra nogometne lige je Cracovia pred 7.600 gledalci premagala Korono z 1:0. Za Korono je igral tudi Matej Pučko iz Šalinec. Po četrtem kolu je Cracovia na 4. mestu s 7.točkami, Korona n a 11. mestu pa je zbrala 4 točke.

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi so 17 letniki lendavske Nafte 1903  v Lendavi premagali igralce Kiraly akademije iz Sombotela z 2:1, ob polčasu je bil izid 0:0. Za Nafto sta dosegla zadetka: Aleks Gerič v 51. minuti in Mitja Mišič  v 67. minuti srečanja.

Na 21. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam, ki je zbral 5 točk. Na  drugo mesto se je uvrstil Jurij Ojsteršek predsednik šahovskega kluba s štirimi točkami, tretji pa je bil Dare Dvanjšček, ki je zbral tri točke. Radgončani so pripravljajo za tekmovanje  v 2. slovenski šahovski ligi ,vzhod, ki se bo začela v soboto 21. septembra v njej pa bo sodelovalo 9 ekip, Radgončani se bodo v prvem kolu  v Murski Soboti pomerili z ljutomersko šahovsko sekcije Šahovskega društva Radenska Pomgrad.