V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport in šah

15 avgusta 2019 Šport


Na četrti strelski tekmi za evropski pokal v švicarskem Thunu  je slovenska strelska reprezentanca  v trojnem položaju 3 x 20 s standardno puško velikega kalibra v postavi: Robert Markoja iz turniškega strelskega društva, Rajmond Debevec iz ljubljanske Olimpije in Dušan Ziško iz tišinskega strelskega društva osvojila  s 1727. krogi drugo mesto in srebrno medaljo za Švicarji, ki so zasedli prvo mesto s 1743.krogi. Posamično  je zmagal Šved Karl Olsson s 587.krogi, Robert Markoja  je bil s 583.krogi, kolikor jih je zadel tudi madžarski strelec  Istvan Peni a  so  o medalji odločale notranje desetke, kjer je bil uspešnejši madžarski strelec.  Rajmond Debevec je bil s 579.krogi osmi in Dušan Ziško s 565.krogi 12. 

V Sloveniji so včeraj štiri pomurske nogometne ekipe sodelovale na tekmah prvega kola pokala Nogometne zveze Slovenije za sezono 2019/2020.

Najhujši poraz so doživeli nogometaši Klime Tratnjek Beltinci, ki so gostovali pri novincu 2. slovenske nogometne lige Kopru in utrpeli poraz s 6:0. Za Koper je dosegel dva zadetka Dare Vršič, nekdanji igralec Mure in Maribora iz dveh 11 metrovk. Po en zadetek  sta k zmagi Kopra prispevali še: Darko Mišić, Željko Tomić, Luka Badžim in Rene Šolaja.

Uspešna je bila le nogometna ekipa Nafte 1903 iz Lendave, ki je v gosteh premagala tretje ligaško ekipo Tinexa Senčurja  z 1:0.Zmagoviti zadetek za Nafto je dosegel v tretji minuti nadomeščanja izgubljenega časa, torej v 93.minuti ,  kapetan Lendavčanov Vedran Vinko.

V Odrancih je gostovala prvoligaška ekipa Aluminija iz Kidričevega in zmagala z rezultatom 3:1. Za Aluminij  je dosegel dva zadetka Nikola Leko enega  je k zmagi dodal še Ante Živković. Edini zadetek za Odrance je dosegel Jan Hartman.

Pri Gradu na Goričkem je pri gostiteljski ekipi Grada gostovalo Krško in zmagalo z rezultatom 4:1. Za Krško je dosegel dva zadetka: David Žabec po enega pa sta k zmagi dodala še Luka Dadić in Lovre Čirjak; za Grad je dosegel zadetek iz 11 metrovke Nemanja Stošić.

Včeraj so začeli s pripravami za novo  prvoligaško sezono  odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote, ki jih bo zdaj  vodil trener  Aleš Hribar  iz Kamnika njegov pomočnik pa bo tudi v novi sezoni Miha Žalik.  Dejan Fujs bo v novi sezoni opravljal naloge  tehničnega direktorja, športni direktor soboških odbojkarjev pa ostaja Jure Lukač. Predsednika kluba Dejana Kološo je po zadnjem občnem zboru  nasledil  Matjaž Durič. V članski ekipi  v prihodnje ne bo več: Aljoše Bogožalca, Jaše Ratkaia, Žana Beravsa in Luke Volovleka.  Soboške odbojkarje so  okrepili: Vasja Plesec, ki prihaja iz Prvačine, Tin Vrabl, ki so po treniranju  ženske ekipe Keme  vrača v moško odbojko, Urban Drvarič se vrača  iz Hoč. V ekipi pa ostajajo: Jakob Rojnik, Žan Bedrač, Gorazd Flisar, Maj Marovt, David Novak in mlada odbojkarja Žan Vori in Dino Vinkovič.

Na Ptuju se je včeraj začelo odprto prvenstvo  Ptuja v šahu na katerem sodeluje 46 šahistov. V prvem kolu sta med pomurskimi šahisti bila uspešna z zmagama: Barbara Skuhala iz Radenske Pomgrada in Luka Šolmajer iz lendavske Rokade.