Domov

Šport in šah

16 avgusta 2019 Šport


Na 56. kolesarski dirki narodov za mlade kolesarje stare do  23 let  za slovensko reprezentanco v Franciji nastopa  tudi Žiga Horvat iz Dankovec, član Kolesarskega kluba Adria Mobil iz Novega mesta. V prvi etapi dolgi 129 km je  bil Žiga Horvat  odličen na gorskih ciljih zasedel kjer je zasedel  prvo mesto in oblekel pikčasto majico.  Na dirki sodeluje 26 reprezentanc, za slovensko reprezentanco pa nastopa 6 kolesarjev.  

Na kasaških dirkah  v italijanski Ferrari se je odlično odrezal kasaški voznik Jože Sagaj iz Ključarovec, član Kasaškega kluba Ljutomer.  V prvi dirki je Jože Sagaj zmagal z Vainityjem Cafom in kilometrskim časom 1:17. V drugi dirki je bil Jože Sagaj tretji s Tars Starsom ,ki je tekel na kilometer 1:17,2. V tretji dirki pa je dosegel Urus Caf na vajetih Jožeta Sagaja najboljši kilometrski čas 1:16,8 a je bilo to dovolj za tretje mesto.

Tudi v drugi tekmovalni preizkušnji na strelskem evropskem pokalu v švicarskem Thunu  na   300 metrov  je reprezentanca Slovenije v postavi: Robert Markoja, Rajmond Debevec in Dušan Ziško  osvojila z drugim mestom   še drugo srebrno  medaljo s puško velikega kalibra v trojnem položaju. Med posamezniki je  Robert Markoja zadel 1777 krogov in zasedel četrto mesto.

V prvi tekmi na evropskem košarkarskem prvenstvu divizije B je v Sofiji reprezentanca Slovenije starostne kategorije U – 16  premagala Črno Goro z rezultatom 60:47. Za slovensko dekliško reprezentanco sta igrali tudi dve pomurski igralki.  Blaža Čeh iz Rakičana, ki zdaj igra za celjsko Cinkarno ki  je na tekmi dosegla eno točko, Mia Žekš iz Rakičan, članica soboškega Pomurja pa je igrala a se ni vpisala med strelke.

V prijateljski pripravljalni mednarodni nogometni tekmi je reprezentanca Italije v Ajdovščini premagala  reprezentanco Slovenije z rezultatom 4:2. Za slovensko nogometno reprezentanco sta igrala tudi nogometaša Mure Žiga Laci do 83. in Kai Cipot do 83. minute srečanja.

Na teniškem festivalu Zala v Portorožu je med dekleti starostne kategorije  U – 16 je zasedla prvo mesto Anamari Žnuderl doma iz Murščaka v Občini Radenci članica Železničarskega  teniškega kluba Maribor. Žnuderlova je v finalu premagala Ano Taro Praček iz Luke Koper z rezultatom 2:6,6:0 in 7:6.

V drugem kolu mednarodnega odprtega šahovskega turnirja za nagrado Ptuja  je med udeleženci   iz Pomurja zmagala le   Ljutomerčanka Barbara Skuhala, ki je na tretjem mestu z dvema točkami. Luka Šolmajer iz lendavske Rokade, Eva Žlebič in Samo Škof pa so ostali brez točk.