Domov

Šport in šah

17 avgusta 2019 Šport


V drugem kolu evropskega prvenstva  v košarki  divizije B za dekleta U – 16 je v Sofiji reprezentanca Slovenije premagala  Islandijo z rezultatom  83:46, kar je druga zmaga slovenskih košarkaric. Za slovensko izbrano vrsto je dosegla  Blaža Čeh  10 točk, igrala je tudi Mia Žekš , obe sta doma iz Rakičana, ki pa  se ni vpisala med strelke.

V drugi etapi  mednarodne kolesarske dirke za pokal narodov za mlajše člane stare do 23 let  je v Franciji  na 32, 1  km dolgi progi reprezentanca Slovenije za katero kolesari tudi Žiga Horvat iz Dankovec, član novomeške Adria Mobill zasedla 13. mesto. Žiga Horvat  še naprej ostaja v pikčasti majici, kot najboljši kolesar na gorskih ciljih. 

Na svetovnem  strelskem pokalu v trapu v Lahtiju na Finskem  je kot članica slovenske reprezentance  svoj nastop v posamični konkurenci končala Jasmina Maček iz Bodonec, ki je zadela skupno 97 tarč, kar je bilo dovolj za 45. mesto. Žal je Jasmina v drugi seriji zadela samo 17 in v peti seriji 19 tarč  in zaradi tega je tudi slabše uvrščena od osebnih pričakovanj. V moški posamični konkurenci je  Boštjan Maček po odličnem začetku, ko je bil po dveh serijah na drugem mestu zdaj po treh serijah  na 24. mestu z 69. zadetki, kajti v petkovi tretji seriji je zadel le 21 tarč.

Najbolje ni šlo tudi strelcem v švicarskem Thunu s puško velikega kalibra na tekmi evropskega pokala.  Po dveh moštvenih srebrnih medaljah  je reprezentanca  Slovenije v zadnji disciplini 60 leže zasedla peto mesto s 1772.krogi, zmagala je Švedska s 1790.krogi. Med slovenskimi strelci je bil Rajmond Debevec  iz Olimpije drugi s 599.krogi, Robi Markoja iz turniškega strelskega društva je bil 24. s 589.krogi in Dušan Ziško iz tišinskega strelskega društva je bil 29., zadel pa je 584 krogov.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota se je dvojicah s Čehinjo Lucie Hradecka uvrstila v polfinale dvojic na turnirju WTA v ameriškem Cincinatiju z nagradnim skladom 2,9 milijona dolarjev.  Polfinale je slovensko -češka naveza dobila brez dvoboja saj  sta prvi nosilki Tajvanka in Čehinja dvoboj predali.

Začela se je nova sezona v 2. slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi, vzhod kjer je  uspešno startala Nafta 1903 z obema ekipama. Kadeti Nafte 1903 so v Lendavi  premagali  ekipo: Rogaške /Rogatca s 4:1. Za Nafto so dosegli zadetki: Erik Glogovec dva ter Josip Žganec iz 11 metrovke in Rok Škrilec. Mladinci Nafte 1903 pa so premagali Rogaško/Rogatec s 3:0. Za Nafto  so dosegli zadetke: Lovro Koščak, Leon Sakač in Mateo Šupljina iz 11 metrovke.

Po štirih  kolih odprtega mednarodnega šahovskega turnirja na Ptuju ,kjer sodeluje 47 šahistov,    sta med pomurskimi šahisti zmagala: Luka Šolmajer   iz lendavske Rokade in Samo Škof iz Radenske Pomgrada. Poraza pa sta utrpeli Barbara Skuhala in Ema Žlebič obe iz Radenske Pomgrada. . Po četrtem kolu je Barbara Skuhala na tretjem mestu, Luka Šolmajer pa na 11. mestu,  oba sta zbrala po tri točke.