Domov

Šport in šah

18 avgusta 2019 Šport


Na svetovnem strelskem pokalu v finskem Lahtiju se je po treh tekmovalnih dnevih in petih serijah s puško šibrenico Boštjan Maček iz Bodonec član Strelskega društva Štefan Kovač iz Murske Sobote uvrstil na 26. mesto, skupno je zadel 114 glinastih golobov, kar je bil najboljši slovenski rezultat.

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca kategorije U – 16 je na evropskem prvenstvu divizije B v Sofiji v tretji tekmi bila znova uspešna tokrat je premagala Romunijo z rezultatom 67:37.  Za slovensko izbrano vrsto sta igrali tudi dve igralki iz Prekmurja, Blaž Čeh, ki je zdaj članica celjske Cinkarne je dosegla 11 točk, igrala pa je tudi Mia Žekš članica soboškega Pomurja.

Na mednarodnem teniškem turnirju v Cincinnatiju v Ameriki z nagradnim skladom sta Andreja Klepač iz Teniškega kluba Murska Sobota in Lucia Hradecka iz Češke v ženskih dvojicah kot osmi nosilki premagali v polfinalu češki sestri: Karolino in Krystino Pliskovo s 7:6 in 7:5 ter se uvrstili v finale ženskih dvojic.

V Portorožu   poteka odprti teniški turnir Odmev na katerem se je v starostni skupini U – 14 v polfinale uvrstil tudi Žiga Švec iz Murske Sobote.  Na A  turnirju deklet Železničarskega teniškega kluba Maribor pa se je v finale uvrstila Anamari Žnuderl iz Murščaka.

Na prvem mednarodnem Ekspano nočnem glow teku je v Murski Soboti je 306 tekačev teklo na dveh razdaljah okoli Soboškega jezera.  Na krajši progi dolgi  4,37 km je med člani zmagal Dejan Preindl iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci, drugi je bil Mihael Gobar in treti Matjaž Rus iz Atletskega kluba Pomurje. Med članicami je zmagala Vesna Hozjan, druga je bila Tjaša Žalik iz Atletskega kluba Pomurje in tretja Kristina Soudi. Na daljši , 8,7 km,  dolgi progi je med člani zmagal Tomaž Rep iz Ormoža, drugi je bil Dejan Jakeljc in tretji Tomaž Sraka od Grada. Med članicami je tekla najhitreje  Petra Jenko iz Ormoža, druga je bila Katarina Soudi in tretja Andreja Zrnič.  

Nogometni klub Rakičan je v soboto pripravil mednarodni nogometni turnir za mlade igralce starostne kategorije U – 11. Prvo mesto je osvojila ekipa Paračina iz Srbije pred Nogometno šolo Mura, tretji je bil Rakičan, četrti Puconci in peti Beltinci, Najboljši strelec turnirja je bil Vukašin Pavlović iz Paračina, ki je na turnirju dosegel 8 zadetkov.

Iz Ženskega nogometnega kluba Pomurje  iz Beltinec smo  dobili sporočilo, da  je po triletnem treniranju  odstopila z vodenja članske ekipe uspešna  prva trenerka Nuša Ladinek. Kaj je vzrok takšne odločitve nismo zvedeli a je Ladinekova ekipo zapustila,  ko je bila ta na vrhuncu uspeha in sicer državna in pokalna prvakinja žal pa ekipi uvrstitev v ligo prvakinj ni uspela.  Zdaj bo  ekipo  začasno  vodil njen pomočnik Primož Rakovec.

V 5.kolu poljske ekstra nogometne lige je Jagiellonia premagala Garnik iz Zabrza s 3:1. Za Gornik je celo tekmo igral tudi prekmurski nogometaš Erik Janža. Po nepopolnem kolu je Gornik z dvema porazoma na 7. mestu s sedmimi točkami.

V sobotni nogometni tekmi  6.kola prve slovenske nogometne lige Telekom je Celje pred 3.000 gledalci v štajerskem derbiju premagalo  Maribor z rezultatom 2:1. Kapetanski trak za Celjane je nosil Mitja Lotrič  z Vaneče, drugi zadetek za Celjane pa je dosegel  z avtogolom nekdanji igralec Mure Špiro Peričić.  Soboška Mura bo danes ob 18. v soboški Fazaneriji gostila velenjski Rudar, ki je še brez zmage v prvi ligi.

V 4. kolu druge slovenske nogometne lige je Kalcer Radomlje premagal Klimo Tratnjek Beltince s 4:0. Tekma med Koprom in Nafto 1903 bo danes ob 19.

V prvem kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 sta Tabor Maribor in Vipoll iz Veržeja igrala 1:1, Maribor pa je v Murski Soboti premagal  Muro z 2:1.

V prvem kolu 2. slovenske kadetske nogometne lige, vzhod  je Nafta 1903 v Lendavi premagala Rogaško Rogatec s 4:1, Šampion  je na Vranskem premagal Aluvar Beltince s 4:1.  V mladinski konkurenci je Nafta 1903 premagala Rogaško Rogatec s 3:0,  Šamipion pa je premagal Aluvar Gančane s 4:2.

V prvem kolu pomurske nogometne lige je Turnišče premagalo  Črenšovce s 3:0.

V nižjih nogometnih ligah  so igrali takole: Hodoš – Bakovci 2:1, Cankova – Roma – Vanča vas 3:3 in veterani Mure – Ižakovci 9:2 ter še izid lendavske pokalne nogometne tekme: Čentiba- Malibu Kapca 4:0.

V 6. kolu  odprtega mednarodnega šahovskega turnirja  na Ptuju kjer sodeluje 47 šahistov  so med pomurskimi šahisti zmagali: Luka Šolmajer, Eva Žlebič in Samo Škof. Po 6. kolu je Luka Šolmajer s petimi točkami na tretjem mestu, Barbara Skuhala je s štirimi točkami na sedmem mestu,  Samo Škof je na 34. mesti in Eva Žlebič  na  40. mestu.