V etru
Od petka do petka
Domov

Šport in šah

14 aprila 2017 Šport


V predzadnjem  kolu zelene skupine v prvi slovenski odbojkarski ligi za članice so igralke   puconske Keme sinoči v gosteh premagale Mislinjo z rezultatom 3:0. Na lestvici zelene skupine vodijo igrale Keme, v zadnjem kolu pa bodo v sredo 19. aprila ob 19.uri v Puconcih gostile odbojkarice Luke Koper, ki so tretje na lestvici zelene skupine.

V Gornji Radgoni je bila včeraj  finalna nogometna  tekma za naslov mladinskega pokalnega prvaka na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota. Mladi nogometaši Vipolla iz Veržeja, ki nastopajo v  2. slovenski mladinski ligi, vzhod,  so  v srečanju potrdili vlogo favorita proti Radgoni, članu soboške medobčinske mladinske nogometne lige in zmagali z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek za Vipoll iz Veržeja je  dosegel Aljoša Jerič v 68. minuti.  Ob koncu srečanja je predsednik soboške medobčinske  nogometne zveze in sočasno podpredsednik Nogometne zveze Slovenije Danilo Kacijan  predal nogometašem Vipolla pokal in nogometno žogo, kapetanu Marku Turku pa pokal  in zaželel  uspešno nadaljevanje v pokalnem tekmovanju na območju Slovenije.  Srebrne medalje  so dobili  Radgončani njihov kapetan  Jan Klobasa pa pokal in nogometno žogo.

V  prvi četrtfinalni malonogometni tekmi Lige Ena v organizaciji slovenske malonogometne zveze  je včeraj  v Krški vasi Športno društvo Černelavci premagalo ekipo  Bubko bar Gofar iz Brežic z rezultatom 2:0. Zadetka za Černelavce sta k zmagi prispevala: Rok Gruškovnjak in Tomislav Kočunik. Povratna tekma bo v četrtek 20. aprila ob 19.uri v Černelavcih. V preostalem srečanju je Klub malega nogometa Videm v Vučji vasi premagal Ribno z rezultatom 2:0. Za Videm sta dosegla zadetka: Marko Karnet in David Polj. Jutri bo ob 20.uri bo v Ključarovcih še tekma: Transpak – Smola iz Gorenjske in v nedeljo ob 15.uri bo  zadnja  tekma: Begne Begunje – Ekosen Kapela.

V Puconcih sta Osnovna šola Puconci in Namiznoteniški klub Kema  pripravila četrtfinalno tekmovanje  šolskih športnih društev v namiznem tenisu. Moštveno je zmagala Osnovna šola Puconci pred Osnovno šolo Franceta Prešerna iz Maribora obe ekipi pa sta se uvrstil na polfinalni turnir državnega prvenstva. Med učenkami v absolutni konkurenci  je bila Ana Kovačec druga in Blažka Harkai, obe iz Puconec četrta. Med starejšimi učenkami je bila četrta Deja Lesjak iz Radenec; med mlajšimi učenkami pa je zmagala Živa Dogar iz Puconec. Med učenci je v absolutni konkurenci bil najbolje uvrščen Jure Smodiš iz Puconec, med starejšimi učenci je bil tretji Rok Kapun iz Ljutomera, v skupini mlajših učencev pa je bil tretji Luka Šantavec iz Osnovne šole II Murska Sobota in četrti Blaž Štottl s Cvena, ki je bil četrti. Na polfinalni turnir so se uvrstili igralci uvrščeni od prvega do četrtega mesta.

V  13.kolu v prvi Gorički ligi malega nogometa so vodilni Gornji Petrovci premagali Lucovo z rezultatom 8:4. Še ostali rezultati: Neradnovci – Srebrni breg Martinje 4:1, Carioke Markovci – Matjaševci 6:6 in Domanjševci  – Stanjevci 2:2. V drugi Gorički ligi je vodilna Pizzeria Kučan iz Križevec premagala Isyp Šalovce z rezultatom 4:1. Še ostali rezultati: Šulinci – Čepinci  6:1, Dolenci – Inter Dolič 3:7, ekipa Hajduka iz Adrijanec pa je bila prosta.

V Lendavi je bila opoldne konference za novinarje, ki jo pripravil Badmintonski klub Mladost, ki bo od petka 21. do nedelje 23. aprila pripravil v »12.Srebrno žogico Lendave« v badmintonu .Na tridnevni tekmi  bo v Lendavi  nastopilo blizu 200 igralcev iz šestih držav,   med njimi bo tudi 18 igralcev domačega kluba. Več bomo poročali o Srebrni žogici Lendave v nedeljskem športnem popoldnevu.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega kluba Železničar v Ljubljani je med 33. šahisti zmagal Boris Skok iz Šahovskega kluba Komenda, ki je zbral 10 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Matjaž Kodela iz lendavske Rokade s pol točke zaostanka. Med pomurskimi šahisti je bil še osmi Andrej Gyergyek iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote s sedmimi točkami in pol.