Domov

Šport in šah

19 avgusta 2019 Šport


Teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, ki v letošnjem letu nastopa z novo soigralko Lucio  Hradecka  iz Češke je na mednarodnem  teniškem turnirju WTA v ameriškem Cincinnatiju  v ženskih dvojicah zasedlo prvo mesto. V finalu je slovensko  češka dvojica premagala avstrijsko – nizozemsko navezo Anna Lena Grőnefeld – Demi Schuurs s 6:4 in 6:1. Klepačeva je ob prvi zmagi z novo dvojico v letu 2019,  skupno doslej v ženskih dvojicah bila zmagovalka   že sedemkrat.

Prijetna  teniška novica prihaja tudi iz Portoroža, kjer je bil teniški turnir Odmev za kategorijo U – 14. Odlično se je na turnirju odrezal Žiga Švec iz Murske Sobote, član soboškega teniškega kluba, ki je v finalu premagal  Jako Tomažina iz Litije s 6:4 in 6:1. Tekma se je štela tudi za točkovanje za slovensko teniško lestvico.

Na svetovnem strelskem pokalu v Lahtiju na Finskem sta s puško šibrenico  v mešanih dvojicah za slovensko reprezentanco  nastopila tudi Jasmina in Boštjan Maček iz Bodonec, člana Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote in zadela skupno 114 tarč kar je bilo dovolj za 37. mesto.

Začela se je nova sezona v prvi slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi, kjer med 14 ekipami nastopajo iz pokrajine ob Muri samo igralci Nogometne šole Mure iz Murske Sobote.   V prvem kolu so imeli mladi nogometaši Mure polovičen uspeh. Mladinska ekipa Mure je v Ljubljani pod taktirko  Darjana Slavica premagala Ilirijo z rezultatom 4:2.  Za Muro so dosegli zadetke: Kai Cipot dva ter po enega  Vito Štrakl in Luka Hren; za Ilirijo  sta dosegla zadetka: Edison Desterin in Mark Golob. Kadeti Ilirije  so  premagali Muro, ki jo je vodil trener Damir Čontala , z 1:0, zmagoviti zadetek za Ilirijo je dosegel Žiga Korošec. V drugem kolu bo Mura s kadetsko in mladinsko ekipo v  soboto 24. avgusta  v Bakovcih gostila  nogometaše Gorice.

Z novo sezono so začeli nogometaši v 14 članski pomurski nogometni ligi, kjer sodeluje 14 ekip in to pet iz lendavske in 9 iz soboške nogometne zveze. V prvem kolu je v goričkem derbiju Grad premagal  Tromejnik iz Kuzme z 1:0. Še ostali rezultati:  Rakičan  – Olimpija Dolga vas 1:1, Bogojina –  Polana 1:4, Križevci – Goričanka Rogašovci 2:1, Hotiza – Čarda Martjanci, Turnišče – Črenšovci  3:0 tekma med Radensko Slatino in Aluvarjem Gančani  je bila preložena na 4. september. Na lestvici vodijo s tremi točkami: Polana, Turnišče in Križevci v Prekmurju.

Na Ptuju  je bilo končano enotedensko odprto šahovsko prvenstvo Ptuja na katerem je sodelovalo 47 šahistov.  Na turnirju je zmagal  Goran Šegović iz Hrvaške s 7.točkami, med pomurskimi šahisti je bila  peta Barbara Skuhala iz Radenske Pomgrada iz Murske Sobote, šesti je bil Luka Šolmajer iz lendavske Rokade, oba pa sta zbrala  po  5 točk. Samo Škof se je z 2,5 točke uvrstil na 37. in Eva Žlebič oba iz Radenske Pomgrada je bila z dvema točkama uvrščena na 40. mesto.