Domov

Šport in šah

26 avgusta 2019 Šport


Na svetovnem prvenstvu v judu v Tokiu,  kjer nastopa 841 tekmovalcev iz 147 držav,  je danes drugi tekmovalni dan.  Zelo uspešno je v druščini 92 tekmovalcev v kategoriji do 66 kg začel svoj nastop  Adrian Gomboc iz Rakičana, član Judo kluba Bežigrad. V prvem dvoboju je Gomboc premagal Ka Jau Leona Taylorja iz Honkonga, v drugem  pa je bil boljši od Haodženga Čena iz Macaa.  V boju za osmino finala  je Gomboca premagal  drugi nosilec in favorit za zlato medaljo  26 letni Joširo Marajuma.  Po porazu je Gomboc povedal, da je kljub porazu zadovoljen saj bo  pridobil nekaj točk na svetovni lestvici.  

Na Krbavskem polju pri Korenici  na Hrvaškem  so bile tri tekme letalskih modelarjev s prosto letečimi modeli, ki se točkujejo za svetovni pokal. Eno tekmo Mura pokal sta pripravili tudi Društvo modelarjev Pomurja in Aeroklub Murska Sobota. V štirih  tekmovalnih dneh je sodelovalo   90 modelarjev iz 21 držav med njimi je bilo tudi 11 tekmovalcev iz Pomurja. V tekmi za svetovni pokal se je najbolje uvrstil Vladimir Sičov iz Društva modelarjev Pomurja, ki je osvojil dve prvi in eno drugo mesto v kategoriji F l C. Boštjan Bagari iz Aerokluba Murska Sobota je zmagal med člani z večjimi modeli, Hana Bedernjak  iz Društva modelarjev Pomurja  je zasedla  med mladinci  dve drugi mesti, Žiga Tomašev iz istega društva pa  je bil tretji. V državnem prvenstvu  družno s člani je bila  Hana Bedernjak   celo tretja , bila pa je državna prvakinja med mladinci, kjer je bil Žiga Tomašev drugi. Jutri bomo poročali še o modelarski  tekmi v Bosanskem Petrovcu.

V Lipovcih je bilo dvodnevno mednarodno tekmovanje v hokeju na travi za tri starostne kategorije na katerem je sodelovalo okrog 200 igralcev iz šestih držav. Med 10 letniki so Lipovci s I .ekipo bili četrti najboljši igralec ekipe je bil Žiga Štiblar Moravske Toplice  so bile  pete.   Med 14 letniki so bili Lipovci s I. ekipo tretji najboljši igralec je bil Marcel Stanko, Lipovci so bili z  II. ekipo osmi in Moravske Toplice so bile devete.  Med veterani  je zmagalo Jedinstvo iz Hrvaške, Lipovci pa so bili četrti

V Ljutomeru je 800 gledalcev spremljalo kasaške dirke, kjer je bil junak dneva Janko Sagaj, ki je zmagal trikrat in to z Jubilee stret, Mauglijem in Analin v kvalifikacijski dirki za državno prvenstvo 3 letnih kasačev in nagrado Pomurskega sejma. Jože Sagaj je zmagal z Luštom, Marko Slavič je dobil dirko z Abo med dvoletniki, Dušan Zorko je zmagalo z Viotino Jet in najboljšim km časom dneva 1:14,5. Med člani Kasaškega kluba Ljutomer je zmagal še David Antolin s Fauno. V posebni dirki s poniji je v prvem teku zmagala Lučka pod taktirko Nejca Pirca iz Krima, v drugem teku, ko so bili vozniki odrasli vozniki  je zmagala Brina z Jožetom Sagajem. V skupni uvrstitvi je zmagala med poniji Lučka pred Brino in Sento.

Na petem  mladinskem šahovskem turnirju za pokal Pomurskega sejma je v Gornji Radgoni    je v absolutni konkurenci zmagal  Aleks Centrih s 6,5 točkami drugi je bil Gašper Drevenšek oba iz Železničarskega šahovskega kluba Maribor s petimi,  tretji je bil Dani Lenček Kranjec iz Radenske Pomgrada , četrta Doroteja Drevenšek iz Maribora in peti Matjaž Cigüt iz Radenske Pomgrada  vsi so zbrali  po 4,5 točke.