V etru
Nedeljska kuhinja (ponovitev)
Domov

Šport in šah

29 avgusta 2019 Šport


V Lodžu na Poljskem je ženska odbojkarska reprezentanca Slovenije na evropskem prvenstvu v zadnji tekmi predtekmovanja premagala Ukrajino z rezultatom 3:2 kar je njena druga zmaga na prvenstvu. S to zmago se je Slovenije uvrstila med 16 najboljših reprezentanc stare celine in bo v osmini finala igrala v Bratislavi proti  Nemčiji. Članica slovenske odbojkarske  reprezentance je tudi Ljutomerčanka Veronika Mikl.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca U – 17 je na pripravljalni nogometni tekmi v gosteh izgubili proti Šktoski z rezultatom 3:1. Edini zadetek za slovensko izbrano vrsto pod taktirko Tine Kelemberger je dosegla Manca Suhoveršnik iz ljubljanske Olimpije. Za reprezentanco sta igrali tudi igralki None Pomurja iz Beltinec:  Nina Kajzba in Saša Kolar. Povratna tekma med Slovenijo in Škotsko bo v soboto 31. avgusta.

Na odprtem  slovenskem  prvenstvu v letenju s toplozračnimi baloni ,ki poteka nad pomursko pokrajino, kjer sodeluje 37 pilotov iz 17 držav,   je za piloti prvi tekmovalni dan.  Po dveh tekmovalnih nalogah je v  vodstvu  svetovni prvak Dominic  Bereford iz Nemčije, drugi je Helmut Pőttler iz Avstrije in tretji  Peter Kubicek iz Češke. Najboljši slovenski pilot po prvem dnevu je aktualni slovenski prvak Vito Rome na desetem mestu, Radoš Švagelj pa je na 20. mestu.  Najboljši pomurski pilot Dejan Buzeti po prvem tekmovalnem dnevu ni bil zadovoljen s svojim nastop a je prepričan, da je v četrtek zjutraj dobro opravil tekmovalno nalogo.  Svetovna prvakinja med ženskami  Daria Dudkiewicz  Golavska iz Poljske je na trenutni na 12. mestu.

V Plitvici je bil zanimiv turnir v malem nogometu. Prvo mesto je zasedla Vinska reprezentanca Slovenije pod taktirko Danila Steyerja, ki je igrali proti Bulsom iz Apač 3:3 ter premagala ekipo Občine Apače s 7:0. Drugo mesto je zasedla ekipa Bullsov, ki je bila v odločilni tekmi za drugo mesto boljša od reprezentance Občine Apače s 4:0.

Na območju Medobčinske nogometne zveze Lendava so bile odigrane prve ti pokalne tekme 2. kola. Doseženi so bili naslednji rezultati: veterani Nafte – Črenšovci 2:4, Petišovci – Odranci 0:3 in Čentiba – Turnišče 3:5. Danes bodo na programu še tekme: Panonija – Gaberje – Hotiza, Kobilje – Olimpija Dolga vas in Nedelica – Polana.

V Kesztehlyju na Madžarskem je bil mednarodni šahovski turnir na katerem je sodelovalo  81 šahistov iz petih držav. Zmagal je madžarski šahist Mate Felmery, ki je zbral sedem točk, na solidno 12. mesto  se je kot najboljša šahistka  uvrstila Barbara Skuhala iz Ljutomera, članica Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote, ki je zbrala šest točk.

V Dobrni poteka 28. državna šahovska liga za mladince in mladinke.  Med mladinkami je Radenska Pomgrad  izgubila proti Domžalam z 1,5:0,5 točke, proti Triglavu iz Krškega z 2:0 in igrala v 4.kolu proti Krki iz Novega mesta 1:1. Med mladinci  je Radenska Pomgrad igrala proti Krki 1,5:1,5 ter izgubila proti Železničarskemu šahovskemu klubu Maribor s 3:0. Prvenstvo bo trajalo do sobote.