V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

30 avgusta 2019 Šport


Po dveh tekmovalnih dneh na odprtem državnem prvenstvu v letenju s toplozračnimi balonu nad pomursko pokrajino med 37. piloti iz 16 držav vodi v absolutni uvrstitvi  Igor Mikloušić iz Hrvaške, drugi je  aktualni svetovni prvak Dominik  Bareford iz Velike Britanije in tretji Helmut Pőttler iz Avstrije, najboljši slovenski pilot v absolutni uvrstitvi je  Vito Rome iz Balonarskega kluba  na 11.mestu,  drugi  med slovenskimi piloti je  Jernej Bojanovič oba iz Balonarskega kluba Uranos iz Brezovice pri Ljubljani  na tretjem mestu je Radoš Švagelj iz Balonarskega kluba Roto iz Murske Sobote  in na petem mestu je trenutno Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci. Tekmovanje bo z zadnjo tekmovalno nalogo  sklenjeno v nedeljo zjutraj.

Teniška igralka Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota je  prvi nastop na zadnjem grand slamu sezone v New Yorku  začela s porazom, V mešanih dvojicah je Klepačeva  z Američanom Kenom Skupskim izgubila uvodni dvoboji proti tajvansko – novozelandski dvojici: Hao Ching Chan – Michel Venuius  v uri in 28 minut v nizih  dvakrat s 7:6.  Klepačeva zdaj čaka še na nastop v ženskih dvojicah.

V Medobčinski nogometni zvezi Lendava so odigrali še preostale nogometne  tekme v drugem kolu pokalnega tekmovanja. Igrali so takole: Panonija Gaberje. Hotiza 0:5, Kobilje – Olimpija Dolga vas 0:9 in Nedelica – Polana 1:5. Žrebanje parov tretjega kola pokalnega tekmovanja bo v ponedeljek 2. septembra ob 13.  na sedežu zveze;  v tekmovanje pa se bo  tokrat vključila tudi drugo ligaška ekipa Nafte 1903 iz Lendave.

Na  medobčinskem ribiškem tekmovanju upokojencev na gramoznici v Moti je sodelovalo 30 ribičev iz osmih upokojenskih društev. Tekmovanje je pripravila Ribiška družina Ljutomer, največ uspeha ,na naporni tekmi ob hudi vročini,  je imel Avgust Passero iz Murske Sobote, ki je zmagal s 5,6 kg ulovljenih  rib. Na drugo mesto se je uvrstil Branko Serec iz Gederovec s 5,2 kg tretji pa je bil Ludvik Kuzma iz Lemerja s 5 kg ulovljenih rib.

V Gorički ligi v malem nogometu so v prvem kolu  nove sezone igrali takole: Gornji Petrovci – Stanjevci 15:5, Hajduk Adrijanci – Carioke Markovci 2:3, Dolenci – Čepinci 3:2, Domanjševci – Isyp Šalovci 6:2, Srebrni breg Martinje . Inter Dolič 3:1, Lucova  – Neradnovci  4:4,  Pizzerija Kučan Križevci je bila prosta.  Na lestvici vodijo: Gornji Petrovci, Domanjševci in Lucova s tremi točkami.

V 5. kolu državne šahovske lige za mladince, ki poteka v Dobrni je Triglav iz Krškega premagal Radensko Pomgrad iz Murske Sobote z rezultatom 2,5:0,5. Za soboške šahiste je remiziral Jaka Meglič.  Po petih kolih vodi Kočevje z 9. točkami, Radenska Pomgrad pa je na šestem mestu s 3,5 točkami.

Danes  se je začelo v Dobrni tudi dvodnevno tekmovanje v prvi mladinski šahovski ligi v kateri nastopa 18 ekip. Rokada iz Lendave je v prvih treh kolih premagala Šentjur s 3:0 ter utrpela poraza proti  Slovencu iz Poljčan z 2,5:0,5 in proti Ljubljani z 2:1. Po treh kolih vodi Celjski šahovski klub s 7,5 točkami, Rokada iz Lendave, kjer je najboljši posameznik Aleks Grof z dvema točkama,   je na 14. mestu s 4,5 točkami.