Domov

Šport in šah

31 avgusta 2019 Šport


Na evropskem prvenstvu v elektronskem pikadu v Podčetrtku je ekipa Top Gun  iz Grlave v postavi: Sebi Antolin, Janko Turnšek, Leon Mertük, Mihec Topolnik, Tim Pučko, Ludvik Kiraly, Mitja Kolbl, Roman Tivadar, Mato Janžekovič, Andrej Gorjak, Rene Grah in Denis Kokot osvojila v disciplini 501 MO naslov evropskega klubskega prvaka.  Igralci iz Grlave spadajo med pet najboljših ekip na stari celini saj so od leta 2001 osvojili že deveti evropski naslov. Na prvenstvu je moška reprezentanca Slovenije, v kateri  je bil kapetan in igralec Aleš Zadravec iz Top Gun Grlave zasedla drugo mesto, ženska reprezentanca Slovenije pa je bila četrta, za reprezentanco sta igrali tudi kapetanka Mojca Mužič in Lea  Zabavnik obe  iz ekipe Top Gun Grlave.

V  prvi nogometni tekmi v okviru kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2021 je ženska reprezentanca Slovenije v Velenju pred 250 gledalci  gostila reprezentanco Rusije. Gostje so z zadetkom  Margarete Chenomirdine v 25. minuti na tekmi zmagale z 1:0  čeprav so  tudi varovanke selektorja  Boruta Jarca proti 25. reprezentanci na lestvici Fife kot 51. reprezentanca prikazale solidno tekmo. Za slovensko reprezentanco, kjer je bila kapetanka Mateja Zver so igrale tudi članice Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje:  Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Anja Prša medtem, ko Špela Rozmarič zaradi poškodbe ni dobila priložnosti za igro.  Drugo kvalifikacijsko  nogometno tekmo bo reprezentanca Slovenije igrala v torek 3. septembra v Dravogradu proti reprezentanci Kosova.

Od drugega sedmega septembra bo v Kanadi svetovno lokostrelsko prvenstvo v kategoriji 3D na katerem bo za slovensko reprezentanco nastopil tudi  Kristijan Kuzma iz Lokostrelskega kluba Lendava.  Povabilo lokostrelcu iz Lendave za nastop na svetovnem prvenstvu je izjemno priznanje Lokostrelskemu klubu Lendava, kjer v zadnjem obdobju dosegajo odlične rezultate doma in na tujem.

V prvi tekmi 3. kola pomurske nogometne lige je v Radencih Goričanka iz Rogašovec premagala Radensko Slatino z rezultatom 5:1. Za Goričanko so dosegli zadetke: Daniel Pučko, Vito in Jan Šuša, Aleš Kranjec in Denis Kutoš; častni zadetek za Radensko Slatino je dosegel v drugem polčasu tekme  Uroš Hozjan iz 11 metrovke.

V Gradišču je bila zadnja šesta ribiška  tekma za pokal »Sumič« na kateri je sodelovalo 16 ribičev. V skupni uvrstitvi je zmagal  Gusti  Passero iz Murske Sobote s 34 kg ulovljenih rib, drugi je bil Drago Baša iz Murske Sobote z 31,5 kg in na tretje mesto se je uvrstil Slavko Flegar iz Gradišča, ki je ulovil skupno 28 kg rib. 

V prvi mladinski slovenski šahovski ligi, ki  poteka v Dobrni,  je Rokada iz Lendave  v četrtem kolu premagala ekipo Passanta iz Ljubljane z 2:1  v petem igrala je proti Framu 1,5:1,5 ter bila  v šestem poražena od Železničarskega šahovskega kluba Maribor s 3:0. Pri Lendavčanih je najboljši posameznik Aleks Grof s 4.točkami, Rokada  je med 18. ekipami na  14. mestu.  Prvenstvo se je končuje danes  s  preostalimi tremi koli.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju v Trzinu je med 42 šahisti zmagal Marjan Kastelic iz novomeške Krke, ki je zbral 8 točk in pol, na četrto mesto se je uvrstil Luka Šolmajer iz Šahovskega društva Rokada Lendava.