V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport in šah

1 septembra 2019 Šport


V Pomurju se je danes končalo  odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni na katerem je bila rekordna udeležba 37 pilotov iz 16 držav. Po neuradnih podatkih, po sobotnih rezultatih, je zmagal  v absolutni konkurenci  Dominic Bareford iz Velike Britanije drugi je bil  John Petrehn iz Združenih držav Amerike in tretji Matthew Scaiffe iz Avstralije. Najboljši slovenski pilot in hkrati tudi neuradni državni prvak je na 9. mestu Vito Rome iz Balonarskega kluba  Uranos iz Brezovice pri Ljubljane.  Med ostalimi  slovenskimi piloti je Jernej Bojanovič na 19. mestu,, trideseti je Radoš Švagelj, iz Balonarskega kluba Roto  žal pa se tekma ni najbolje izšla Dejanu Buzetiju iz Balonarskega kluba Bakovci ,ki je po neuradnih podatkih na 34. mestu.

Na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu je bilo državno prvenstvo v trapu za veterane. Moštveno so v absolutni konkurenci zmagali strelci Trap kluba Brda s 160. zadetki, drugo je bilo Radlje s 146 zadetki in tretja Strelska družina Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote s 145, zadetki in v postavi: Franc Vidonja, Branko Benko in Karel Pojbič. Na peto mesto so se uvrstili strelci Gornje Radgone  s 137. zadetki in v postavi: Vlado Šiško, Franc Strniša in Stanko Rojko. V posamični konkurenci je postal državni prvak med strelci nad 50 let starosti Stanko Rojko iz Gornje Radgone z 58. zadetki, med strelci nad 70 let starosti pa je Karel Pojbič iz soboškega društva z 42, zadetki zasedel tretje mesto.

Na 33. nočnem teku po ulicah Kobilja je med člani na 9 km dolgi progi zmagal Tomaž Rep iz Ormoža, drugi je bil Dejan Preindl iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci in tretji Tomaž Sraka od Grada. Med članicami je  na 7 km dolgi progi zmagala Vesna Hozjan iz Velike Polane, druga je bila Tjaša Žalig iz Atletskega kluba Pomurje  iz Murske Sobote in tretja Polonca Žnidarič.

V Murski Soboti se je včeraj začela nova namiznoteniška sezona s 50. odprtim prvenstvom Murske Sobote za kadete  in mladince. Med 92 igralci iz Hrvaške in Slovenije so se  odlični odrezali tudi tekmovalci  iz puconske Keme in Sobote. Med mladinkami je zmagala Blažka Harkai iz Keme, tretja  je bila Eva Marija Horvat iz Sobote. V tolažilni skupini je zmagala Eva Horvat pred Dajano Gošnjak Stojko in Evo Hauko vse iz Sobote. Med mladinci je bil drugi Jure Smodiš in tretji Jan Lipič oba iz Keme, drugi v tolažilni skupini je bil Timi Gider. V kadetski konkurenci je bil v tolažilni skupini drugi Miha Belak iz Ljutomera,  med kadetinjami  je bila druga Eva Horvat iz Sobote, v tolažilni skupini  je zmagala Ema Crnkovič iz puconske Keme.  Danes poteka v Murski Soboti še 5. memorial  starejšega Mirka Ungerja za člane in članice.

V  8.kolu v prvi slovenski nogometni ligi Telekom je v Kidričevem 1600 gledalcev spremljalo derbi dveh neporaženih ekip, kjer pa so bili tokrat, za razliko od minule sezone, boljši gostitelji iz Kidričevega, ki so zmagali z rezultatom 2:0. Zadetka sta za Aluminij dosegla Matic Vrbanec v 40. in z avtogolom Matic Maruško v 90. minuti. Mura je na tekmi le preko Luke Bobičanca zadela vratnico. Prvenstvo se bo nadaljevalo 15. septembra ko bo Mura v Murski Soboti gostili Tabor iz Sežane.

V 6.kolu 2. slovenske nogometne lige je  Nafta 1903 v  Dobu pred 150 gledalci  premagala Roltek Dob kar s 7:1. Za Nafto so dosegli zadetke: Jaka Bizjak  tri ter Stjepan Oštrek, Gergyő Bolla , Marko Malešević in Rok Pirtovšek.  Koper je na Bonifiki pred 300 gledalci premagal Klimo Tratnjek Beltince z 2:0.

V  2. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod je  Dravinja v Slovenskih Konjicah premagala Veržej z 8:0. Pri Dravinji se je odlikoval Jan Poljanec s štirimi zadetki.  Odranci so pred 150 gledalci premagali Ketty emi Slovensko Bistrico s 3:0. Za Odrance je dosegel dva zadetka Tadej Čuk in enega Anej Meznarič. Avto Rajh Ljutomer in Šmartno sta v Ljutomeru igrala 2:2 čeprav so gostje že vodili z 2:0. Za Ljutomerčane sta dosegla zadetka Nino Bertalanič in Miha Rakovec.

V 3. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige so Domžale premagale Muro s 3:1, edini zadetek za Muro ,ki je vodila z 1:0 je dosegel Kai Cipot. Kadeti Domžal pa so premagali Muro s 4:2, oba zadetka za Muro je dosegel Tio Cipot.

V 3.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Mura premagala Jarenino z 2:1, za Muro sta dosegla zadetka: Niko Graj in Žiga Ozbetič. Dravograd je bil boljši od Vipolla iz Veržeja s 3:0.

V 3.kolu pomurske nogometne lige sta bila dosežena naslednja rezultata: Črenšovci – Čarda Martjanci 1:0 in Radenska Slatina – Goričanka Rogašovci 1:5.

V nižjih nogometnih ligah pa so igrali takole: Cven – Bakovci 1:4, veterani Mure – Kema Puconci 0:1 in Tuš Žalik Renkovci – Dobrovnik 0:1.

V Lipovcih je bilo včeraj  12 urno tekmovanje slepih in slabovidnih v vrtnem kegljanju na katerem je med osmimi ekipami zmagala ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Ptuj pred žensko ekipo  Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota na tretje mesto pa so se uvrstili Kranjčani s prvo ekipo.

V  organizaciji  Ribiške družine Tenke hegy  na Madžarskem  je na mednarodnem ribiškem tekmovanju sodelovalo  21 ribičev iz Madžarske in Slovenije. Najbolje so se odrezali Lendavčani, ki so osvojili prva tri mesta. Zmagal je Jože Horvat z 10,2 kg  drugi je bil Branko Zver z 9 kg in tretji Goran Jezernik s 7,5 kg ulovljenih rib.

V Dobrni je bilo končano tekmovanje v treh mladinskih šahovskih ligah. V 28. državni ligi za mladince je  zmagalo Kočevje z 12.točkami, Radenska Pomgrad iz Murske Sobote je bila šesta z dvema točkama. Najboljši posameznik v soboški ekipi je bil Nejc Hanc z dvema točkama in pol. Med mladinkami je  zmagal Triglav iz Krškega z 10.točkami, Radenska Pomgrad je bila osma z eno točko, Ema Lukač je osvojila točko in pol. V prvi  mladinski ligi je med 18.ekipami zmagal Celjski šahovski klub z 18.točkami, Rokada iz Lendave je bila 15. s 7.točkami, najboljši posameznik v lendavski ekipi je bil Aleks Grof s petimi točkami.