Domov

Šport in šah

5 septembra 2019 Šport


V kanadskem mestu Lac la Biche se je začelo  3D svetovno prvenstvo   v lokostrelstvu na katerem sodeluje 315 lokostrelcev iz 26 držav. Za slovensko lokostrelsko reprezentanco, ki jo sestavlja sedem članov,  nastopa tudi Kristijan Horvat član Lokostrelskega kluba Lendava.  V prvi tekmovalni preizkušnji  z instinktivnim lokom je Kristijan Horvat zadel 350 krogov, kar je bilo dovolj za 30. mesto.

V prijateljski pripravljalni  nogometni tekmi je  ženska reprezentanca Slovaške   U – 19 v Dunajski sredi premagala Slovenijo s 3:2. En zadetek za slovensko izbrano vrsto, ki jo vodi selektorka  Petra Mikeln,  je dosegla tudi  Luana Zajmi iz Ženskega nogometnega kluba Nova Pomurje Beltinci. V reprezentanci so igrale še: Kim Juršnik, Ines Sok  in Eva Potočnik. Povratna tekma  bo jutri ob 11. na Slovaškem.

Včeraj je bilo na programu 4. kolo v prvi slovenski nogometni ligi, vzhod kategorije U – 15. Najbolje se je odrezala Mura, ki je v Murski Soboti  premagala Aluminij iz Kidričevega z rezultatom 3:1. Za Muro so dosegli zadetke: Domen Donko, Marc Ropoša in Nejc Slokan.  Pujska Drava je premagala Aluvar Gančane s 4:0,  tekma med Jarenino in Vipollom iz Veržeja pa je preložena na 11. september. Po nepopolnem 4.kolu vodi na lestvici Maribor, ki ima  12 točk, Mura na drugem mestu je zbrala 9 točk, deveti Vipoll iz Veržeja ima 4 točke, Aluvar Gančani   pa je na 13. mestu brez točke.

Na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota so bile včeraj na programu pokalne tekme drugega kola, kjer so igrali takole:  Rakičan – Grad 2:1, Veržej – Čarda Martjanci  0:3, Tromejnik Kuzma – Kema Puconci 5:1, Avto Rajh Ljutomer. Goričanka Rogašovci 4:0, Cven pa je po kazenskih strelih v Murski Soboti premagal veterane Mure z rezultatom 8:6. Preostali pokalni nogometni tekmi:  Aluvar Gančani – Radgona in Radenska Slatina Radenci-  Klima Tratnjek  Beltinci  bosta na programu 11. septembra.

V prvem kolu nove sezone v moravskotopliški ligi malega nogometa so igrali takole: Mlajtinci – Ivanci 7:2, Filovci –  Motvarjevci 4:1, Strehovci – Noršinci 2:8 in Moravske Toplice – Prosenjakovci 4:0 Vučja Gomila je bila prosta. Na lestvici vodijo Noršinci pred Mlajtinci in Moravskimi Toplicami.

V Dolinski ligi malega nogometa  za veterane, ki jo vodijo Beltinčani so igrali takole:  Aluvar Gančani – Odranci 6:3, Črenšovci – Tropicano Bistrica 3:2, Ižakovci – Gomilica 5:1 in Meteor Melinci –  Beltinci 1:2, tekma med Torcido iz Lakoša in Lipo je bila preložena. Na lestvici vodijo Ižakovci, Aluvar Gančani in Črenšovci s tremi točkami.

V soboški Diani bo od petka 6. septembra do nedelje 8. septembra  prvi turnir v državni članski šahovski ligi, kjer bo nastopila tudi ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote, ki jo bo vodil kot kapetan Boris Kovač.  Istočasno bodo v Murski Soboti  odigrana tudi tri  kola v prvi članski šahovski ligi vzhod kjer bosta nastopili dve pomurski ekipi.  I. ekipo Radenske Pomgrada bo vodil Matej Grah, kapetan lendavske Rokade pa bo Daniel Pukl.