Domov

Šport in šah

7 septembra 2019 Šport


V italijanskem Lonatu poteka evropsko strelsko prvenstvo v trapu.  V posamični konkurenci je svoj nastop  že končala Jasmina Maček doma iz Bodonec, članica Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote , ki je zadela v dveh dneh v petih serijah 103 tarče od 125. in zasedla  25. mesto.

V moški konkurenci je aktualni evropski prvak  Boštjan Maček v dveh serijah zadel 46 tarč in je po prvem dnevu na 18. mestu.  V mladinski konkurenci je tretji pomurski strelec Rene Maček po prvem dnevu na 28. mestu zadel pa je v dveh serijah 40 tarč. Žal je strelcem   v petek  v Italiji močno nagajalo slabo vreme  saj je vmes deževalo pa  pihal je tudi močan veter.

Na memorialu Vlada Čurčila v športnem ribolovu za paraplegike v Brestanici pri Krškem na posamičnem tekmovanju za paraplegike zmagal Rudi Centrih iz Društva paraplegikov Celje. Drugi je bil Franc Štefanič iz Novega mesta treti Slavko Dunaj in četrti Silvester Križanič oba iz Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije. Silvester Križanič je na tekmi v ribolovu imel na tehtanju tudi največjo ribo težko 5 kg.

Na Ptuju je bilo moštveno prvenstvo Slovenije v atletiki za mlajše mladince. Na tej tekmovalni preizkušnji je  nastopil tudi Pomurski atletski klub Goričko iz Murske Sobote, ki je med 18 ekipami zasedel 11. mesto. Posamično  se je najbolje odrezal  v skoku v daljino Aljaž Počič, ki je preskočil 540 cm, v teku na 100 metrov je bil 11. Tadej Pajek v času 11,88 v teku na 400 metrov pa se je Niko Forjan v času 54,46 uvrstil na 12. mesto.

V  prvi puconski ligi malega nogometa je v prvem kolu  vodilna Roma iz Doline  premagala Predanovce s 6:2, drugi Pečarovci so bili boljši od  Izvira iz Gorice  s 3:1, tretji Puževci pa so premagali Strukovce s 3:1.  V drugi puconski ligi so v 3. kolu  vodilni Kuštanovci premagali Motovilce  tretjo ekipo na lestvici s 4:3, drugi Vadarci so bili boljši od  Poznanovec  s 6:3.

V  prvem kolu  medobčinske soboške veteranske lige v malem nogometu so igrali takole: Nemčavci – Old boys Murska Sobota 1:1, Sebeborci – Bakovci 3:2, Noršinci – Mladost Pertoča  9:2, Rakičan – Rogašovci 0:1, Borejci – Čarda 1:1 in Dokležovje – Cankova 3:3. Na lestvici vodijo: Noršinci, Sebeborci in Rogašovci s tremi točkami.

V Murski Soboti se je včeraj začelo tekmovanje v dveh državnih šahovskih ligah. I. ekipa Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote  je v prvem kolu  državne članske lige  premagala  Šahovski klub Ig s 5:1. Za soboške šahiste  so zmagali Gergely Aczel, Zoltan Ribli, Denis Gjuran in Tomislav Gruškovnjak, remizirala pa sta Jernej Skuhala in Matej Titan.

V  prvi slovenski šahovski ligi ,vzhod pa je II. ekipa Radenske Pomgrada premagala Zagorje ob Savi s 4,5:1,5. Za soboško šahovsko ekipo so zmagali: Luka in Barbara Skuhala, Nino Cmor in Maja Hočevar remiziral pa je Jože Gruškovnjak. Šahisti  Žalca pa so premagali ekipo Rokade iz Lendave z rezultatom 3,5:2,5. Za Rokado je zmagal Tamas Horvath, remizirali pa so: Dezider Ivanec, Daniel Pukl in Jožef Gerenčer.