V etru
Preteklih 24 - OKC poroča v živo
Domov

Šport in šah

8 septembra 2019 Šport


V Benetkah poteka evropsko prvenstvo atletsko prvenstvo za veterane na katerem je svoj  nastop v skoku v višino uspešno končal Miha Žalig iz Murske Sobote.  V skoku  v višino je Miha Žalig preskočil 186 cm in osvojil naslov evropskega podprvaka med veterani.

V italijanskem Lonatu  na evropskem strelskem  prvenstvu  v trapu  je Boštjan Maček  iz Bodonec  med 85. strelci  zadel 115 tarč kar je bilo dovolj za 23. mesto. Moštveno je reprezentanca Slovenije  s 346.zadetki pristala na petem mestu in se bo danes pomerila v četrtfinalu z reprezentanco Portugalske, ki je zadela 347 tarč. V mladinski konkurenci je Rene Maček zadel 101. tarčo in se uvrstil na 29. mesto. Moštveno je bila  reprezentanca Slovenije osma in jo  danes čaka še  nastop proti Italiji.  Že v petek je svoj posamični nastop končala Jasmina Maček, ki je  zadela 103 tarče in se uvrstila na 25. mesto.

Športno kulturno turistično društvo Kroške tikvi iz Kroga je ob pomoči Združenja atletskih sodnikov Murska Sobota pripravilo 8. Bezgov tek in hkrati sedmi tek za pomurski pokal na katerem je v vseh kategorijah sodelovalo 85 tekačev. V mlajših kategorijah so bili zmagovalci pri dečkih: Filip  Kerec Vohar, Lan Bunderla, Jakob Prelog, Val Hajdenkumer in Tvit Trajbarič. V kategoriji deklic pa so zmagale: Sanja Gaber, Lana Bedernjak, Zarja Vereš in Lara Horvat. Med člani na  8 km dolgi progi je zmagal Iztok Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci pred Tomažem Srako od Grada tretji je bil Jože Čeh od Svete Trojice, četrti Matej Temlin in Športnega društva team turbo Tropovci in peti Dušan Fister iz Kolesarskega kluba  Tropovci.  Med članicami je  na 5  km dolgi progi zmagala 14 letna  Živa Smej iz Športnega društva Sloparca Beltinci pred Suzano Titan iz Kroga in Polonco Žnidaršič iz Ljutomera. Četrta je bila  Anemary Puhan iz ekipe Borisove bežeča deca iz Murske Sobote in peta Jelka Vrbnjak iz Ljutomera.

Na 4. Mariborskem mestnem teku je na 5 km dolgi progi v absolutni konkurenci  med 185. tekači zmagal Dejan Preindl iz ekipe Prevozi bolnikov Beltinci.

V povratni prijateljski  mednarodni rokometni tekmi so veterani Kroga v soboto gostovali v Porabju in tam premagali ekipo Monoštra  z rezultatom 29:17. Za Krog so največ  zadetkov k zmagi prispevali: Aleš Kolmanko 10, Erih Babič 6, Andrej Titan in Borut Bertalanič po štiri ter Tomi Kovačič tri zadetke.

V Predanovcih poteka dvodnevni 11. mednarodni  memorial Saše Fajsa v hokeju na travi na katerem sodeluje  19 ekip z okrog 160 igralci iz Avstrije, Slovaške in Slovenije. Včeraj je bilo končano tekmovanje v veteranski konkurenci ,kjer so zmagali Lipovci, ki so bili boljši od predanovskega Triglava s 6:0 ter igrali proti Moravskim Toplicam 3:3. V preostalem srečanju so za drugo mesto Moravske Toplice premagale  Triglav z rezultatom 6:2. Danes bodo na programu sklepne tekme v mlajših kategorijah.

Na kegljišču Vikenda v Radencih  je bilo  končano mednarodno  kegljaško tekmovanje »Tri srca 2019« na katerem je sodelovalo 85 tekmovalcev iz Hrvaške in Slovenije.  V moški konkurenci je zmagal Milan Kovačič iz Radenske, ki je podrl 588 kegljev, drugi je bil Tone Štular iz Pivke in tretji Branko Marinič iz Radenske, oba sta podrla 579 kegljev. Med članicami je zmagala Cvetka Štiberc s 574. keglji pred Vlasto Hojnik s 544 tretja bila Nataša  Muršič s 543.keglji na četrto mesto  se je uvrstila nekdanja svetovna prvakinja Marika Kardinar, vse iz Radenske, ki je podrla 541 kegljev.

V  7.kolu 2. slovenske nogometne lige je Nafta 1903 v Lendavi premagala Vitanest Bilje z 1:0. Zmagoviti zadetek za Nafto je pred 400 gledalci dosegel kapetan Vedran Vinko. Ptujska Drava je v Beltincih premagala  Klimo Tratnjek Beltince z 2:0.

V 3. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod   so Podvinci premagali Veržej s 3:0. V pomurskem derbiju so Odranci v gosteh premagali Radgono s 7:0. Za Odrance je dosegel tri zadetke Marcel Horvat po enega pa so dodali Aleš Kalamar in Adis Emruli ter z avtogolom še Aljaž  Kocet  in Žiga Šipek.  Avto Rajh Ljutomer je v gosteh  igral proti Korotanu Prevalje  0:0.

V 3.kolu prve slovenske državne lige za dekleta kategorije U – 17 sta v Bratoncih Nona Pomurje in Tabor  iz Maribora igrala 1:1. Za Pomurke je dosegla zadetek: Nina Kajzba.

V 5. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Ketty emi Slovenska Bistrica premagala Muro  z 2:1, edini zadetek za Muro je dosegel  Vid Štefanec. Velenjski Rudar pa je premagal Vipoll v Veržeju s 3:0.

V nižjih nogometnih ligah pa so igrali takole:  Bakovci – Dokležovje 5:1, Kema Puconci – Serdica Kleparstvo Šinko 0:3 in Cven – Cankova 4:1.

V prvi B  državni teniški ligi je v Mariboru Branik premagal Krško s 5:2. Eno zmago k uspehu Branika je prispeval tudi Beltinčan Tomislav Ternar, ki je premagal  Borut Žiškarja s 6:1  in 6:3.

V drugem kolu  državne članske šahovske lige  je v Murski Soboti v soboto Radenska Pomgrad igrala proti Krki iz Novega mesta 3:3. Za Radensko Pomgrad sta zmagala: Jernej Skuhala in Tomislav Gruškovnjak remizirala pa sta Matej Titan in Zoltan Ribli.

Maribor je premagal kranjsko ekipo Prevodi dvojka s 4,5:1,5. Na prvi deski je za Mariborčane zmagal  Turniščan Boris Markoja.

V 1. članski šahovski  ligi vzhod pa je bila II. ekipa Radenske Pomgrada prosta, Rokada iz Lendave  je  premagala  Šentjur s 3,5:2,5. Za Rokado so zmagali: Dezider Ivanec, Branko Vidič in Ivan Nerat remiziral pa je  Daniel Pukl.