V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

15 aprila 2017 Šport


V  Nacionalnem centru Brdo je v prvi  prijateljski mednarodni nogometni tekmi reprezentanca deklet starostne kategorije U – 16  reprezentanca Slovenije premagala Litvo  z rezultatom 2:0. Oba zadetka za Slovenijo je prispevala Marcela Kos iz Velesovega. Na turnirju ,kjer sodelujeta  tudi reprezentanci Madžarske in Luksemburga,  igrajo za slovensko izbrano vrsto  tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT  Beltinci: Zala Meršnik, Ines Sok, Luana Zajmi in Albina Čizmazija. Turnir bo končan v ponedeljek s tekmo Slovenija – Luksemburg.

V 14. kolu prve slovenske ženske nogometne lige so dopoldne v Beltincih  igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci premagale Železničarski nogometni klub Maribor z rezultatom 13:0. Za ekipe trenerke Nuše Ladinek so dosegle zadetka: Špela Kobl 4, Monika Conjar in Biljana Bradić po 3, Tjaša Tibaut 2 ter Tijana Krstić enega. V naslednjem kolu, v nedeljo 23. aprila , bo v Ljubljani  na programu derbi  za prvo mesto med Olimpijo in Teleingom GMT Beltinci kamor bo  z Beltinčankami  odpeljal  tudi poseben avtobus navijačev.

V zadnji prvenstveni tekmi 3. slovenske odbojkarske lige vzhod so sinoči odbojkarice Murske Sobote  pred domačimi gledalci  premagale Črno z rezultatom 3:1 in osvojile končno drugo mesto na lestvici. Proti Črni, ki ostaja tretja na lestvici,  so točke k  pomembni zmagi prispevale: Pia Puklavec 18, Katja Saje 16, Barbara Horvat in Zala Bakan po 7, Tjaša Malok 6 in Ana Babič pet točk.

Na mednarodnem turnirju v karateju v disciplini Kofukan so na tekmi svetovnega pokala  v Franciji  lep uspeh dosegli ljutomerski karateisti. V katah  sta zmagala  Gaja Žibrat med mlajšimi kadetinjami in Aleš Pokrivač med člani; Tjaša Janžekovič  je bila druga med deklicami starimi do 10 let. V borbah  sta zmagali,  med članicami  Sara Novak v kategoriji do 61 kg  ter med deklicami do 10 let Tija Janžekovič:  med mlajšimi kadeti  je bil Alen Janžekovič tretji. Za slovensko reprezentanco pa so tekmovali: Aleš Pokrivač, Sofija Veilla Rauter in Sara Novak ter moštveno osvojili eno drugo ter tri tretja mesta.

Na  dvodnevnem  7. turnirju Kekčevega pokala v streljanju s serijsko zračno puško je na 14 steznem strelišču  v Murski Soboti tekmovalo 72 strelcev iz celotne Slovenije. Moštveno so bili  med mlajšimi pionirji strelci  Varstroja  iz Lendave drugi  v postavi: Nina Zver, Alina Jezernik in Luka Legenič.  Posamično  je med mlajšimi pionirji bil drugi Luka Legenič iz Varstroja s 185.krogi. Med cicibani moštveno je zmagalo  Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi: Mišo Hari, Aljoša Grčar in Anej Majer. Posamično  je bil Aljoša Grčar s 177. krogi drugi. O skupnih rezultatih bomo poročali jutri.

V  prvi slovenski košarkarski ligi za starejše pionirke so košarkarice Pomurja iz Murske Sobote   gostovale pri v Škofji Loki pri ekipi Loke Žiri in zmagale z visokim rezultatom 84:52. Za košarkarsko ekipo Pomurja so največ točk k zmagi prispevale: Blaža Čeh 24, Aneja Stojko 19, Mia Žekš 11 in Ana Lukač 9 točk. Po zadnji tekmi v sezoni so igralke Pomurja zasedle sedmo mesto.

V 13. kolu medobčinske soboške veteranske lige v malem nogometu je vodilni Old boys iz Murske Sobote  igral proti Rogašovcem, ki so drugi na lestvici  2:2. Še ostali rezultati: Noršinci – Borejci 4:3, Čarda – Dokležovje 2:6, Mladost Pertoča – Bakovci 1:2, Cankova – Rakičan 3:0 in Sebeborci – Nemčavci 6:4.

Na 11. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone  je zmagal Silvester Puntigam s petimi točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Gregor Vohl, ki je zbral tri točke in pol , tretji pa je bil Robert Kosi s tremi točkami.