Domov

Šport in šah

9 septembra 2019 Šport


V Predanovcih je bil končan dvodnevni  11. mednarodni memorial Saše Fajsa v hokeju na travi na katerem je sodelovalo 19 ekip z okrog 160 hokejisti iz Avstrije, Slovaške in Slovenije. V mlajših kategorijah so bili zmagovalci; med 10 letniki Lipovci pred Moravskimi Toplicami, v kategoriji U – 12 je zmagal avstrijski Liefering pred predanovskim Triglavom.   Med 14 letniki je zmagal Liefering pred Moravskimi Toplicami in v kategoriji U – 16 je zmagala B ekipa Lieferinga pred A ekipo Lieferinga. Med veterani so zmagali Lipovci, druge so bile Moravske Toplice in tretji organizatorski klub memoriala Hokejski klub Triglav Predanovci.

Na mednarodnem  turnirju v karateju »Maribor open«  je sodelovalo 346 tekmovalcev iz devetih držav. Med udeleženci so bili tudi tekmovalci Karate kluba Murska Sobota, ki so bili štirikrat med zmagovalci. V posamični tekmi sta v katah zmagali: Jurij Štefanec in Katarina Sluga, drugo mesto v borbah jev kategoriji nad 40 kg osvojila Nisa Kocet, tretji mesti v borbah pa sta si priborili: Hana Husar v kategoriji do 45 kg in Nino Ratoša v težnostni kategoriji nad 50 kg. Med mlajšimi kadeti je v katah  Murska Sobota v postavi: Nejc Oblak, Nino Ratoša in Aljoša Kerec zasedla prvo mesto podobno kot  ekipa deklic v postavi: Sara Ritlop, Lena Forjan in Nisa Kocet.

V Ljubljanskih Stožicah  je blizu 800 gledalcev včeraj spremljalo 29. kasaški derbi, elitno dirko za 4 letne kasače, kjer je zmagal prvič v karieri  čeprav je že sedmič tekmoval v derbiju Dušan Zorko iz Kasaške kluba Ljutomer z Jimpeto Joyem, drugi je bil Hot Coco z Mirkom Gregorcem iz Stožic in tretji Fjori na vajetih Saše Seršena iz Kasaškega kluba Ljutomer.  Prleki so dobili  tudi Ljubljansko miljo kar je uspelo Tarsu starsu na vajetih Janka Sagaja. Med ostalimi kasaškimi vozniki iz Ljutomera so bili uspešni  Jože Sagaj z 2 letno Bruno OZT, Marko Slavič s Peterko, Lousie Luna z Renejem Hanžekovičem in Frodo S na vajetih Marka Slane. Naslednja kasaška dirka v Sloveniji bo v nedeljo 15. septembra v Ljutomeru, ko bo tam tudi dirka za državno prvenstvo triletnih kasačev.

V prvem kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih  so igrali takole: Trnje – Sobota 7:1, Bobri Dolnja Bistrica . Elbo Gomilica 6:10, Mladi Odranci – Tešanovci 4:6, Teleing Razkrižje – Meteor Melinci  4:2. Na lestvici vodijo: Elbo Gomilica, pred Trnjem in Tešanovci, vsi pa imajo po tri točke.

V Murski Soboti je bilo odigrano 3. kolo v državni šahovski ligi v katerem je Radenska Pomgrad iz Murske Sobote premagala  Impol iz Slovenske Bistrice s 4:2. Za Radensko Pomgrad so zmagali: Zoltan Ribli, Matej Titan in Tomislav Gruškovnjak , remizirala pa sta Denis  Gjuran in Jernej Skuhala.  Prvenstvo v državni šahovski ligi se bo nadaljevalo s 4. kolom  22. novembra na Ptuju.

V 3. kolu prve državne šahovske lige ,vzhod je v Murski Soboti Celje premagalo II. ekipo Radenske Pomgrada   s 4:2, za soboško ekipo je zmagala Maja Hočevar, remizirala pa sta  Jaka Meglič in Barbara Skuhala. Rokada iz Lendave in Fram pa sta igrala 3:3.  Za Rokado  je zmagal Branko Vidič, remizirali pa so Luka Šolmajer, Dezider Ivanec, Daniel Pukl in Jožef Gerenčer.  Šahisti bodo 4. kolo igrali 22. septembra na Ptuju.