Domov

Šport in šah

12 septembra 2019 Šport


V tretji  prijateljski pripravljalni mednarodni odbojkarski tekmi so igralci Panvite Pomgrada v Murski Soboti gostili  avstrijsko prvoligaško ekipo Weiza in z njo dosegli rezultat 2:2. Gostje iz Avstrije so povedli v prvem nizu in v tretjem,  v četrtem nizu pa so gostitelji uspeli izid izenačiti na 2:2. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Zlatko Pulko 19, Vasja Plesec 18, Gorazd Flisar 9 Žan Bedrač 6 in Mitja Pečnik 5 točk. Pri ekipi Weiza se je odlikoval z 19.točkami Wiktor Siewierski.

Včeraj so bile na programu številne pokalne nogometne tekme. V osmini finala za  pokal Nogometne zveze Slovenije je v Lendavi Nafta 1903 premagala  Krško z rezultatom 2:0, oba zadetka za Nafto je pred 400 gledalci dosegel Stjepan Oštrek in to v 10. in 89. minuti.  Soboška Mura bo pokalno tekmo osmine finale igrala prihodnjo sredo 18. septembra v Kranju proti Triglavu.

V zaostalih tekmah 2. kola pokalnega tekmovanja v Medobčinski nogometni zvezi Murska Sobota  je največje presenečenje pripravil Aluvar Gančani, ki je premagal tretjeligaško ekipo Radgone s 3:2 čeprav so gostje na tekmi vodili z 2:0. Za Aluvar Gančane je dosegel dva zadetka Primož Jerič enega pa je k zmagi prispeval Gregor Bunderla. V Radencih  so nogometaši Klime Tratnjek Beltinci premagali gostitelje z rezultatom 1:0, zmagoviti zadetek za Beltinčane je dosegel Luka Pihler.

V lendavski medobčinski nogometni zvezi  so igrali že tekme 3. kola pokalnega tekmovanja.  Odranci so premagali Črenšovce z 2:1. Za  Odrance sta dosegla zadetka: Marsel Horvat in Tadej Čuk, edini zadetek za Črenšovce  je dosegel Luka Graj.  Polana  je v Dolgi vasi premagala Olimpijo s 3:2. Za  Polano so dosegli zadetke: Aljoša Lebar, Andrej Žugelj in Blaž Kuznicev; za Olimpijo pa sta zadela: David Kepe  in Matija Vida.

Združenje šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota in Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije bosta  v počastitev praznika Občine Moravske Toplice pripravila v soboto ob 9.  med Mursko Soboto in Sebeborci na 18 km dolgi progi 26. odprto tekmovanje za voznike motornih koles in osebnih avtomobilov s tremi tekmovalnimi preizkušnjami.  Na programu bo spretnostna vožnja na poligonu v Murski Soboti, sledila bo ocenjevalna vožnja iz Murske Sobote v Sebeborce in na cilju bo še preizkus znanja iz cestno prometnih predpisov. Paraplegiki bodo imeli sočasno tudi tekmo za odprto državno prvenstvo saj so povabljeni tekmovalci iz celotne Slovenije.

V Dolinski ligi malega nogometa za veterane so v drugem kolu igrali takole: Beltinci – Črenšovci 6:2, Odranci – Ižakovci 2:4, Gomilica – Torcida Lakoš 3:7, Tropicano Bistrica – Aluvar Gančani 7:4, tekma med Lipo in Meteorjem Melinci pa je bila preložena.  Na lestvici vodita Ižakovci in Beltinci s 6. točkami.

V Murski Soboti je na septembrskem članskem hitropoteznem šahovskem turnirju zmagal Boris Kovač z 8,5 točkami, drugi je bil Denis Gjuran s 7. tretji Jože Gruškovnjak s 4. in peti je bil  Igor Kos ki je zbral tri točke in pol.