Domov

Šport in šah

13 septembra 2019 Šport


V zaostali nogometni tekmi 3.kola prve slovenske nogometne lige Telekom sta Domžale in Mura  v Domžalah sinoči pred 1200 gledalci igrala 0:0. Na trenerski klopi Domžal  je prvič sedel novi trener Andrej Razdrh, Mura  je nastopila z nekoliko spremenljivo postavo saj je od prve minute dalje igral napadalec Fejsal Mulić, ki pa je igral do 71. minute in v tem času zapravil dve lepi priložnosti za dosego zadetka. V 82. minuti je zadel vratnico Klemen Pucko in ostalo je pri izidu 0:0. Po nepopolnem 8. kolu vodi Aluminij z 18.točkami, Mura na 4. mestu ima 13 točk in je točko pred Mariborom. Domžale  so na 10. mestu še brez zmage s 4.točkami.  V 9. kolu bo Mura v nedeljo zvečer ob  18. v soboški Fazaneriji gostila  Tabor iz Sežane, ki je kot novinec v ligi na 6. mestu z 10. točkami.

V drugem kolu  slovenske malonogometne lige ENA  so  v A skupini  Pečarovci v gosteh premagali Tropovce/Tišino z 2:1.  Za Tropovce Tišino je dosegel zadetek Urban Bertalanič, za Pečarovce pa sta dosegla zadetka: Damir Fujs in Zoran Horvat.   Danes ob 18. bo  na Kapeli  v drugem kolu  v B skupini  še malonogometna tekma med Ekosen Kapelo in Krajno.

Ribiška družina Gornja Radgona in Društvo upokojencev Gornja Radgona sta  na ribniku Podgrad pripravila tekmovanje pomurskih upokojenskih in invalidskih društev v športnem ribolovu na katerem je sodelovalo  41 ribičev. Najbolje se je na tekmi odrezal Željko Mavrič iz Medobčinskega društva invalidov Gornja Radgona s 13.7 kg ulovljenih rib. Na drugo mesto se je uvrstil  Bojan Merčnik  iz soboškega invalidskega društva s 7,6 kg tretji pa je bil Božo Habjanič iz radgonskega  društva s 5,5 kg ulovljenih rib. Na četrto mesto se je ribiški tekmi v Podgradu uvrstil Jakob Kampuš  iz Društva upokojencev Gornja Radgona s 4,9 kg  in peti je bil Branko Karas iz invalidskega društva Radenci s 4,8 kg ulovljenih rib.

Ob 35. letnici Društva upokojencev Bakovci in v tednu starejših občanov  so v Bakovcih na domačem balinišču pripravili meddruštveno tekmovanje v balinanju na katerem je sodelovalo šest moških in šest ženskih upokojenskih ekip.  V ženski  konkurenci je zmagalo Društvo upokojencev Bakovci pred Černelavci in Gornjo Radgono.   V moški konkurenci  je na balinarski tekmi v Bakovcih zmagalo domače bakovsko društvo pred Mursko Soboto in Gornjo Radgono.

V 2. kolu moravskotopliške lige v malem nogometu so igrali takole: Vučja Gomila – Strehovci 1:6, Ivanci – Filovci 3:9, Noršinci – Moravske Toplice 1:15, Prosenjakovci – Mlajtinci 1:7 , Motvarjevci so bili prosti. Na lestvici vodijo: Moravske Toplice, Mlajtinci in Filovci, ki so zbrali po 6 točk.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju  najmlajših šahistov v organizaciji Šahovskega društva Radenska Pomgrad je v Murski Soboti  zmagal  Dominik Erniša s 7.točkami, druga je bila Neva Mihoković s 4. točkami  in na tretje mesto  se je uvrstil Izidor Casar, ki je zbral tri točke in pol.