Domov

Šport in šah

14 septembra 2019 Šport


V uvodni nogometni tekmi 8.kola poljske ekstra nogometne lige je ekipa Zaglebie v Lubinu premagala Wislo iz Plocka kar s 5:0. En zadetek k zmagi ekipe Zaglebie je prispeval tudi prekmurski nogometaš Damjan Bohar in to v 44. minuti srečanja. Nekdanji igralec soboške Mure Rok Sirk je bil med kandidati za nastop v ekipe Zaglebia a ni dobil priložnosti za igranje.

V  drugem kolu slovenske malonogometne lige Ena sta Kapela Ekosen IR paneli in Krajna igrali na Kapeli 2:2. Za Kapelo sta dosegla zadetka: Nejc Grandošek in Aleksander Nedižavec; za Krajno pa je dosegel oba zadetka Timotej Vogrinčič. V tretjem kolu v četrtek 19. septembra ob 19.30  bodo  Pečarovci gostili Teksas bar iz Vidma, Krajna pa bo istega dne gostila Arko iz Ključarovec.

Ribiška družina Tenke je na jezeru Lendvadedes  na Madžarskem pripravila  ribiško tekmovanje v spomin na svojega  člana Tiborja Kardoša. Na moštvenem  ribiškem tekmovanju so sodelovali  tudi  ribiči iz  Lendave , ki so z imenom ekipe Bimbo,  za katero so tekmovali Tkalec, Jezernik in Žižek imeli na tehtanju  30 kg ulovljenih rib in  zasedli prvo mesto. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Pecamania  z 18 kg in tretja je bila  ekipa Csiczi team, obe iz Madžarske, z 12. kg ulovljenih rib.

V prvi radgonski ligi malega nogometa  je v 4. kolu  vodilna Spodnja Ščavnica  premagala Police z rezultatom 8:1.  Tekma med drugo ekipo Lomanoš in tretjo  Kapelo je bila preložena. V drugi radgonski ligi malega nogometa je v 4.kolu  vodilni Baren iz Melov  premagal Stavešince  s 6:3.  V tretji radgonski ligi malega nogometa pa  so  v 4.kolu vodilne Lešane bile proste, drugi Neja bar iz Lomanoš pa  je premagal Segovce z rezultatom 7:4. 

V prvi puconski ligi malega nogometa  so v 2. kolu vodilni Pečarovci  v gosteh premagali Brezo iz Brezovec s 6:0, drugi Puževci so premagali Romo iz Doline s 4:1 tretji Košarovci pa so  premagali Strukovce s 3:2. V drugi puconski ligi malega nogometa  so v  4.kolu  vodilni Kuštanovci   premagali Dankovce s 4:1, drugi Vadarci so bili prosti, tretje Lemerje pa je  premagalo Šalamence s 5:1.

Društvo upokojencev Bakovci je v petek z moštvenim šahovskim turnirjem sklenilo športne aktivnosti ob 35 letnici  delovanja društva in v pestrem  tednu starejših občanov. .Moštveno so na šahovskem  turnirju zmagali upokojenci Murske Sobote pred Ljutomerom, Radenci, Kobiljem in Bakovci.