V etru
Radijska križanka / Svet na dlani
Domov

Šport in šah

15 septembra 2019 Šport


Na soboškem letališču poteka 22. državno prvenstvo v  skupinskih likovnih skokih 4 WAY za leto 2019. Po prvem dnevu tekmovanja vodi ekipa Sky Dragons, druga je ekipa Sky Junkies in tretja Čarne grinte za katero nastopajo pomurski padalci: Tomaž Lazar, Aleš Matuš, Robi Doler, Matjaž Matjašec in Drago Lipič.  Na četrtem mestu je  prav tako pomurska ekipa  z imenom  Odpisani za katero nastopajo: Janez Kovačič, Tomaž Zaman, Rok Balažic, Niko Vereš in Petra Knaus. Prvenstvo bo končano danes v poznih popoldanskih urah.

V 8. kolu 2. slovenske nogometne lige je v Dobu  Roltek Dob premagal Klimo Tratnjek Beltince s 4:1,  edini zadetek za Beltinčane je dosegel Marko Maučec.

V 4. kolu 3. slovenske nogometne lige vzhod je v prleškem  derbiju Avto Rajh Ljutomer premagal Veržej s 3:1. Za Ljutomerčane so dosegli zadetke: Nino Bertalanič, Mario Slana in Luka Nemec, častni zadetek za Veržej je dosegel Mark Živart.  Odranci so v Celju premagali ekipo Šampiona s 3:1. Za Odrance je dosegel dva zadetka David Vinkovič in enega Mitja Žerdin .

V 4. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je Krim premagal Nono Pomurje Beltince z 2:1.

V 4.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige sta  v Kranju Triglav in Mura igrala 2:2, kadeti Triglava pa so premagali Muro s 5:1.

V 6.kolu slovenske nogometne lige vzhod U – 15 je Maribor premagal Aluvar Gančane s 14:0,  v Murski Soboti  sta Mura in AZS Celje igrala 1:1.

V 5.kolu pomurske nogometne lige je Radenska Slatina v Radencih premagala Rakičan z 2:1, Tromejnik iz Kuzme  je v gosteh premagal Črenšovce z 2:1.

V preostalih nižjih nogometnih ligah so igrali takole: veterani Mure – Cven 5:2, Tišina – Kema Puconci 1:2 in Tuš Žalik Renkovci –  Graničar Pince Marof 3:4.

Na mednarodnem odbojkarskem turnirju v Kanalu z naslovom:« Kalanski odbojkarski veterani« je zmagal Salonit iz Kanala, ki je v odločilni tekmi premagal  Mladost iz Brčkega  z 2:1.  Odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote  so  zasedli tretje mesto, utrpeli pa  so poraza proti  Mladosti iz Brčkega z 2:1 ter proti  gostiteljskemu Salonitu z 2:1. Na obeh tekmah so za soboške odbojkarje zadeli največ točk: Zlatko Pulko 26, Vasja Plesec 24 in Dino Vinkovič 15 točk.

V Mariboru je bil  finalni turnir pokala Slovenije v namiznem tenisu. V novem tekmovalnem sistemu je moška ekipa puconske Keme že v osmini  finala premagala ravenski Intediskont s Prekmurcem Mitjem Horvatom s  3:2, v četrtfinalu   pa so Pucončani s 3:1 izgubili proti Savinji in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Nastopila je tudi ekipa Sobote, ki je svojo edino srečanje odigrala v četrtfinalu  in s 3:1 izgubila proti Rakeku. V finalu je ekipa Maribora, za katero igra letos tudi Prekmurec Tomaž Roudi, s 3:1 premagala Savinjo in osvojili naslov pokalnega prvaka Slovenije. Roudi je v finalu k zmagi Maribora prispeval eno zmago.

Pri članicah so igralke Keme tekmovanje končale na četrtem mestu, potem ko so v tekmi za tretje mesto izgubile z zaloško Vesno s 3:2. Pred tem so premagale Logatec s 3:2 in ravenski Fužinar s 3:0, v polfinalu  so igralke Keme  premoč priznale ekipi Ljubljane s 3:0. Igralke Sobote so v četrtfinalu   izgubile proti Vesni s 3:1 in tekmovanje končale med osmerico.

Združenje šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota in Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije  sta  med Mursko Soboto in Sebeborci  pripravila 26. avto moto reli Prekmurje 2019. Med 29 udeleženci iz Hrvaške in Slovenije so imeli paraplegiki in tetraplegiki tudi neuradno državno prvenstvo. Med paraplegiki je v absolutni konkurenci zmagal med avtomobilisti Bojan Ciman pred Francem Borovnjakom oba iz Murske Sobote. Med tetraplegiki je zmagal Franc Baum iz Kokolonjščaka , drugi je bil Leon Jurkovič iz Stanetineci n tretji Alojz Velner  iz Vučje Gomile. V ženski konkurenci  je   zmagala Jožica Zadravec iz Ljutomera. Med ostalimi udeleženci  je med  motoristi z bočno prikolico zmagal Jožef Bobovec iz Gančan in brez prikolice Rudolf Divjak s Tišine. Med avtomobilisti z avtomobili starejšimi od 30 let je zmagal Franc Horvat z Lipe  in med osebnimi avtomobili  – džipi je zmagal Štefan Lovenjak  iz Mlajtinec pred Gezom Džubanom iz Moravskih Toplic in Karlom Flisarjem iz Murske Sobote.   

Na državnem prvenstvu v atletiki za pionirje kategorije U – 16 je  na Ravnah na Koroškem prvi dan  prvenstva  v teku na 300 metrov postal državni prvak  Niko Forjan iz Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote in to v času 37,04. Naslov državnega prvaka je osvojila tudi štafeta 4 x 100 metrov za katero so tekli:  Gal Skledar, Timon Mešič, Tadej Pajek in Niko Forjan v času 46,01. V skoku v daljino je Aljaž Počič zasedel 7. mesto s 555 cm. V Stari Novi vasi je bil 15. tek z naravo, ki se je točkoval za pomurski pokal. Med  članicami je na 7,5 km dolgi progi  zmagala Tjaša Žalig iz Atletskega kluba Pomurje, druga je bila Polonca Žnidarič in tretja Jelka Vrbnjak obe iz Ljutomera.  Med člani je zmagal na 7,5 km dolgi progi  Iztok Fister  iz Kolesarskega kluba Tropovci, drugi je bil Branko Lehner iz Tekaške sekcije Radenske in tretji Boris Sagaj iz Ključarovec.

V prvem kolu prve B državne kegljaške lige za članice je  Radenska iz Murske Sobote  na kegljišču Vikenda v Radencih premagala  Litijo s 7:1.  Za Radensko so največ kegljev podrle: Nataša Muršič 548, Vlasta Hojnik 530 in Cvetka Štiberc 528 kegljev. Za Radensko je zmagala tudi Marika Kardinar, ki  je podrla  510 kegljev.  V moški konkurenci je  Brest iz Cerknice premagal Radensko s 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrli:  Vinko Hleb 576, Robert Rožanc 549  in Miko Steržaj 547.

Na državnem prvenstvu v vrtnem kegljanju za slepe in slabovidne v Celju  so bili izjemno uspešni člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota, ki osvojili moštveni naslov v državnega prvaka v ženski konkurenci. V posamični konkurenci  so v svojih kategorijah vida postale državne prvakinje: Silva Mlinarič, Marija Jurančič in Milica Ivanuša. V  moški konkurenci je v svoji kategoriji vida postal prvak Dušan Cigüt, šesti pa je bil Danilo Kreslin.

V Izoli je bilo državno prvenstvo  gluhih in naglušnih v balinanju. Ekipa Društva gluhih in naglušnih Pomurja  iz Murske Sobote v postavi: Ignac Jakopina, Jožef Lebar, Štefan Bec in Nevenko Šemovčan je zasedla šesto mesto.

V Beltincih je bil v okviru akcije » Slovenija kolesari« ,  danes kolesarski maraton na     štirih progah,  na katerem je  sodelovalo 182 kolesarjev. Največje skupina je bil Orhideja iz Dobrovnika s 13. kolesarji, najstarejši kolesar pa  90 letni Sigfried Schubert od Svetega Tomaža.  Maraton v Beltincih je pripravil Kolesarski klub Prekmurje Beltinci.

V Zgornji Polskavi  so bili odirana tri kola v 3. slovenski šahovski ligi, vzhod kjer sta med 21. ekipami sodelovali tudi dve pomurski šahovski ekipi. Po treh kolih vodi Gambit iz Maribora s 26.točkami. Lendava na 14. mestu ima 9 točk, najboljši posameznik s točko in pol je Milan Cofek, 4. ekipa Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote pa ima na 16. mestu štiri točke in pol, Dani Lenček Kranjec pa je zbral dve točki.