V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

18 septembra 2019 Šport


Na evropskem strelskem prvenstvu v italijanski Bologni je v tekmi z malokalibrsko puško za slovensko reprezentanco nastopil tudi Robi Markoja iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča. Slovenska reprezentanca je moštveno osvojila 14. mesto s 1855,1 krogom, zmagala je Poljska z novim svetovnim in evropskim rekordom – 1878,3 kroge. Najboljši v reprezentanci je bil Rajmond Debevec, ki je s 621,9 krogi zasedel 19. mesto Robi Markoja se je uvrstil na 42. mesto, zadel je 618,9 krogov.

Potem ko je Zaglebie iz Lubina že prejšnji teden s 5:0, tudi z enim zadetkom Prekmurca Damjana Boharja premagal Wislo iz Plocka, so v 8. kolu poljske ekstra nogometne lige odigrali še preostala srečanja. Korona je pred 7.073 gledalci igrala proti Wisli iz Krakowa 1:1. Za Korono je igral tudi Matej Pučko doma iz Šalinec. Gornik iz Zabrza je pred 17.450 gledalci igral 0:0 proti Slasku iz Wroclava. Za Gornik je igral tudi nekdanji nogometaš Mure Erik Janža. Na lestvici je Gornik na 10. mestu z 11 točkami, Zaglebie 12-ti z osmimi in Korona na 14. mestu s petimi točkami.

Z novo sezono so v hokeju na travi vstopile tudi hokejistke. V prvem kolu so aktualne slovenske prvakinje, igralke Moravskih Toplic, v Predanovcih premagale igralke Triglava z 8:1. Za Moravske Toplice je Ema Voroš dosegla tri zadetke, Alja Mesarič in Maja Ošlaj po dva ter Ajša Kuzma en zadetek. Za Triglav je dosegla častni zadetek Janja Klemenčič.

Na finalu državnega prvenstva slovenskih upokojencev v šahu v Slovenski vasi pri Mirni je sodelovalo 15 ekip iz vseh upokojenskih društev Slovenije. Naslov državnega prvaka je osvojila ekipa Društva upokojencev Gameljne Rašica s 30. točkami, druga je bila ekipa Ljubljana Moste in tretje Društvo upokojencev Murska Sobota z 22.točkami. Za soboške upokojencev je največ točk zbral na prvi deski Boris Kovač, Anton Marič je zbral 5 točk in pol, Bogdan Hari in Štefan Režonja pa sta zbrala po štiri točke.

V četrtem krogu malonogometne lige »Zahodno Goričko« so igrali takole: Gornji Slaveči – Dolič 3:3, Večeslavci – Sveti Jurij 7:1, Gerlinci – Domajinci 2:1, Kruplivnik – Bodočnost Fikšinci 0:3 in Gornji Senik – Grad 1:2. Jezero iz Krašč je bilo prosto. Na lestvici z desetimi točkami vodijo Gornji Slaveči, ki so zbrali tri zmage in en neodločen izid, neporaženi pa so na drugem mestu in s stoodstotnim izkupičkom Fikšinci, ki imajo s tekmo manj trenutno devet točk.