V etru
Mijmo grede
Domov

Šport in šah

21 septembra 2019 Šport


V tretji tekmovalni disciplini na evropskem strelskem prvenstvu v Bologni je bil v trojnem položaju z malokalibrsko puško na 50 metrov med slovenskimi strelci najboljši posameznik Robi Markoja iz Gomilice, član Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča, ki je s 1162 krogi zasedel 47. mesto. Rajmond Debevec, nekdanji svetovni rekorder in olimpijski prvak, je zadel 1160 krogov, kar je bilo dovolj za 51. mesto. Naslov evropskega prvaka je osvojila Norveška z novim svetovnim in evropskim rekordom – 3540 krogov, Slovenija se je s 3467. krogi uvrstila na 19. mesto.

Včeraj se je v Taškentu, glavnem mestu Uzbekistana, začelo tekmovanje v judu za svetovni pokal, kjer za slovensko reprezentanco nastopa tudi Narsej Lackovič, član judo sekcije ljutomerskega Partizana. Lackovič bo kot aktualni državni prvak v kategoriji do 90 kg imel svoj nastop na tekmi svetovnega pokala v judu v nedeljo.

V Šujici pri Dobrovi je bilo dvodnevno državno prvenstvu v lokostrelstvu v kategoriji 3D, kjer so tekmovali tudi tekmovalci Lokostrelskega kluba Lendava. Prvi dan tekmovanja je med 109 lokostrelci iz 23 klubov med kadeti z instinktivnim lokom Niko Horvat zadel 358 krogov in postal državni prvak. Z lovskim lokom je med veterani Bojan Štuhec zadel 399 krogov in se uvrstil na drugo mesto. Drugi dan tekmovanja je med 68 lokostrelci iz 17 klubov Lokostrelski klub Lendava v postavi: Kristijan Horvat, Bojan Štuhec in Zvonko Štampar moštveno zasedel tretje mesto.

V 3. kolu slovenske malonogometne lige Ena sta bili v Pomurju dve tekmi. V A skupini so v Pečarovcih igralci Teksasa iz Vidma premagali Pečarovce s 4:1. Za Videmčane so dosegli zadetke: Dejan Hager, Žan Kocuvan, Grega Hebar in Primož Slekovec; za Pečarovce je dosegel edini zadetek Renato Vukan. V B skupini je veliko presenečenje pripravila ekipa Krajne, ki je premagala evropskega klubskega prvaka

Arko iz Ključarovec s 5:4. Za Krajno so dosegli zadetke: Nejc Benko in Timotej Vogrinčič po dva ter enega Nejc Celec; za Arko Ključarovce so bili uspešni: Mario Skuhala dvakrat ter Alen Brumen in Luka Nemec po enkrat.

Na septembrskem mladinskem hitropoteznem šahovskem turnirju v Murski Soboti je včeraj zmagal Martin Mohar s 5,5 točkami drugi je bil Nejc Hanc s 4,5 in tretji Filip Lupscha s tremi točkami in pol. Na četrto mesto se je uvrstil Tian Mohar in na peto Ema Lukač, oba sta zbrala po tri točke.