Domov

Šport in šah

22 septembra 2019 Šport


Na olimpijskem strelišču  pri Büdinskem mlinu v Rakičanu je bilo  državno prvenstvo v dvojnem trapu. Posamično je zmagal  Dario Horaček iz Ilirske Bistrice s 102. zadetkoma, drugi je bil Stanislav Rojko iz Gornje Radgone s 93 zadetki in tretji Jernej Suša iz Rudarja Globoko z 92. zadetki. Med ostalimi pomurskimi strelci je bil Vlado Šiško iz Gornje Radgone s 85 zadetki šesti.   Moštveno je zmagal Rudar iz Globokega z 266 zadetki pred Ilirsko Bistrico z 265. tretja pa je bila Vrhnika z 223. zadetki.

V prvem kolu nove sezone v prvi slovenski namiznoteniški ligi za članice je puconska Kema v gosteh premagala Preserje s 5:0. Za Kemo pod taktirko Mirka Ungerja sta po dvakrat zmagali: Staša Matis in Blažka Harkai ter enkrat Nuša Vogrinčič.  Tekme v moški konkurenci v državnih namiznoteniških  ligah so bile preložene.

Na mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Oplotnice so bili med 244. judoisti iz 24 klubov iz štirih držav uspešni tudi pomurski judoisti.  Med starejšimi deklicami je zmagala v svoji kategoriji  Leila Mazouzi iz Klime Tratnjek Beltinci , tretja je bila Laura Vrbančič iz ljutomerskega Partizana. Med starejšimi dečki je zmagal Aljaž Pertoci iz Judo kluba Murska Sobota.  Med mlajšimi dečki sta bila zmagovalca: Maj Vučko iz Beltinec in Klemen Vinkovič iz Judo kluba Murska Sobota. 

Na dvodnevnem mednarodnem odbojkarskem turnirju v Kapošvaru na Madžarskem so odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote med štirimi ekipami zasedli drugo mesto.  Prvi dan turnirja je Panvita Pomgrad premagala Krko iz Novega mesta s 3:0, bila pa je poražena od zmagovalne ekipe turnirja Kapošvara z 2:1. Drugi dan turnirja so soboški odbojkarji premagali še Kecskemet z 2:1. Organizatorji so za najboljšega igralca izbrali  Vasjo Plesca iz soboške odbojkarske ekipe.

Na 29. balkanskem prvenstvu v atletiki  za veterane, ki poteka v Bukarešti,  nastopa 827 atletov iz 11 držav.  Med udeleženci so tudi trije  pomurski atleti. Po dveh tekmovalnih dneh je  Zdravko Mauko iz Športnega društva Radenci v kategoriji M 60 zmagal v skoku v višino in v teku na 100 metrov z ovirami. Štefan Potočnik iz Bodonec je v kategoriji B 65  zasedel prvo mesto v metalskem peteroboju. Ferdo Matvoz iz Gornje Radgone pa je zmagal v kategoriji M 75 v teku na 400 metrov.

V Ljutomeru je bil 3. Lotmerški tek ,ki se je točkoval za pomurski pokal, na njem pa  je teklo 80 udeležencev. Med člani je na 7,8 km dolgi progi zmagal  Tomaž Rep pred Danilom Magdičem oba iz Atletskega kluba Ormož tretji  je bil Andrej Cőr iz ekipe Borisova bežeča deca iz Murske Sobote. Med članicami je zmagala Vesna Hozjan iz Fakultete za naravoslovje in matematiko pred Tjašo Žalig iz Atletskega kluba Pomurje tretja  je bila Marinca Cőr iz ekipe Borisova bežeča deca iz Murske Sobote.

V  drugem kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je Radenska iz Murske Sobote na Jesenicah premagala Sij Acroni z 8:0. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 589, Vinko Hleb 588 in Milan Kovačič 579 kegljev.  V ženski konkurenci prve B slovenske kegljaške lige je Slovenj Gradec premagal Radensko s 7:1. Pri Radenski so največ kegljev podrle: Marika Kardinar 550, Cvetka Štiberc 528 in Sonja Tibaut 526 kegljev.

V 9.kolu druge slovenske nogometne lige sta imeli pomurski ekipi polovičen uspeh.  Vitanest Bilje je v Beltincih pred  150 gledalci premagal Klimo Tratnjek Beltince s 3:1. Za Beltinčane je dosegel edini zadetek Jan Kristl. Več uspeha je imela Nafta 1903,ki je v Lendavi pred 400 gledalci  premagala Rogaško s 4:1. Za Nafto je dosegel dva zadetka Jaka Bizjak po enega pa sta k zmagi dodala: Roland Paku in Gergő Bolla.

V 5.kolu 3. slovenske nogometne  lige vzhod je Videm premagal Veržej z 2:1, zadetek za Veržej je dosegel Mark Žvikart. Podvinci so premagali Radgono s 5:1 zadetek za Radgončane je dosegel Jaša Zupančič. Kety Emi Slovenska Bistrica je bila boljša od Avto Rajha Ljutomer z 2:1. Za Ljutomerčane je dosegel zadetek  Primož Panič.

V 6. kolu prve slovenske  mladinske nogometne lige je v Bakovcih Mura premagala vrstnike Rudarja s 3:2. Za Muro so dosegli zadetke: Luka Marič, Alen Andrejč in Kai Cipot. V kadetski konkurenci je  bila Mura  boljša od  Rudarja s 3:1. Za Muro so dosegli zadetke:   Vid Štefanec, Nik Kramer in Aljaž Košti.

V 5. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17  je v Bratoncih  Nona Pomurje premagala Olimpijo s 3:0. Za  Pomurke je dvakrat zadela Nina Kajzba in enkrat Noelle Vilčnik.

V 7. kolu prve slovenske nogometne lige U – 15 je Vipoll v Veržeju premagal Šampion iz Celja z 1:0, Mura je v Mariboru premagala Tabor s 3:0.

V 2. slovenski mladinski nogometni ligi, vzhod je v Bratoncih  v pomurskem derbiju Nafta premagala Klimo Tratnjek Beltince s 4:2. Kadeti Nafte  so bili boljši od Beltinčanov z 2:1.

V nižjih nogometnih ligah so včeraj igrali takole: Bakovci – Lipa 1:1, Kema Puconci – Apače 4:2 in Cven – Serdica Kleparstvo Šinko 0:2. 

V  Murski Soboti je bil prvi turnir 2. slovenske bowling lige na katerem je sodelovalo osem ekip. Odlično se je odrezala prva ekipa Lendave ki je  bila druga z 10.točkami za ekipo Bajte iz Dobrave, ki je zbrala 11 točk tretje pa je bilo Zagorje z 8 točkami. Lendava je premagala  Epic iz Postojne, Primorje, IV. ekipo Strike iz Maribora, Kranj in Zagorje. Za Lendavo  je največ kegljev podrl Dušan Radakovič 1270 in bil peti, Rudi Volf je bil 17. s 1185 keglji, za ekipo pa sta nastopila še Roman Topolnik in Marjan Časar.

V tednu, ki je pred nami bo evropski teden športa.  Najbolj pester program  aktivnosti  so pripravili v Športni zvezi  Moravske Toplice. Tako bo v torek 24. septembra v Moravskih Toplicah  olimpijski dan starejših, dan pozneje bo tekma v malem nogometu za naslov super pokala med zmagovalcem lige v malem nogometu in pokalnim zmagovalcem v Mlajtincih, istega dneva bo tudi  vadba s kineziologinjo v Moravskih Toplicah, v drugi polovici tedna pa bo še tekmovanje  osnovnih šol v mini olimpijadi v Fokovcih ter v soboto 28. septembra  tekmovanje v vrtnem kegljanju in teniški turnir.

V Brežicah je bilo finale državnega prvenstva v športnem ribolovu za invalide ,ker so sodelovali tudi tekmovalci Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote.  Najbolje se je uvrstil na četrto mesto Silvester Križanič, sedmi je bil Slavko Dunaj in osmi Franc Borovnjak.

Začela se je nova sezona v 2. slovenski šahovski ligi, vzhod. V Murski Soboti je v pomurskem derbiju III. ekipa Radenske Pomgrada premagala Gornjo Radgono s 3,5:2,5. Za soboško ekipo so zmagali: Aljaž Škalič, Timotej Milanov in Fabijan Marič Vild remiziral pa je Andre Keglević. Za Gornjo Radgono sta zmagala: Silvester Puntigam in Gregor Vohl remiziral pa je Marko Mastinšek.