Domov

Šport in šah

6 oktobra 2019 Šport


V  prvem kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je v Murski Soboti Panvita Pomgrad ,brez poškodovanega kapetana Gorazda Flisarja,  premagala Črnuče s 3:0. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Zlatko Pulko 25, Vasja Plesec 15 in Dino Vinkovič 7 točk; pri Črnučah se je odlikoval z 8. točkami Žiga Čopi.

V  prvem kolu 2. državne odbojkarske lige so Radenci v gosteh premagali Sip Šempeter s 3:2. Za Radenčane so največ točk k zmagi prispevali: Tomaž Horvat 19, Blaž Ajlec 18, Dejan Pelemiš 15 in Jaka Banič 10 točk.

V prvem kolu druge vzhodne slovenske lige za članice je ekipa Sobote v Rušah premagala Turbino s 3:1. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevale: Anja Kolmanič in Pia Puklavec po 14 in Kaja Marton 10 točk.

Na 12.  mednarodnem turnirju v tradicionalnem karateju  v Čoki v Srbiji so med 350 karateisti iz osmih držav sodelovali tudi  gorički karateisti. Prvi mesti v borbah in katah v svoji kategoriji je osvojil Renej Fujs iz Tromejnika iz  Kuzme. Drugo mesto je Renej Fujs osvojil tudi  moštveno v  katah in v  borbah.  Tretja mesta so zasedli v katah : Maksimiljan Markoč in Gal Časar oba iz Tromejnika in Lea Rituper iz Gornjih Petrovec v katah.

Na mednarodnem tekmovanju judoistov v Nagyknazisi na Madžarskem so bili uspešni tudi tekmovalci Kluba borilnih veščin Lendava.  Med 12 letniki je bila druga Sara Sep, tretji mesti pa sta zasedla: Lana Škraban in Štefan Bogdan. Med 8 letniki je na Madžarskem zmagala Gaja Škraban, drugi pa je bil Luka Bogdan.

V Budimpešti je bilo strelsko tekmovanje  s standardno zračno puško  v evropski ligi mladih na katerem je sodelovalo osem reprezentanc. Slovenija za katero je nastopil tudi Jure Sočič iz soboškega strelskega društva je izgubila proti Rusiji, Srbiji in Švedski, Jure Sočič pa je za slovensko reprezentanco streljal najbolje proti Rusiji, kjer je zbral 8 točk.

Po drugem dnevu mednarodnega strelskega tekmovanja za 23. pokal Gornje Radgone  v streljanju s standardno zračno puško  posamično vodi Mitja Černi iz Gančan s 615,7 krogi, drugi je Jan Nagy iz Ljutomera s 614,5 in tretji Uroš Maučec iz Turnišča s 614,2. krogoma. Moštveno vodijo Turniščani s 1838,1 krogom pred Ljutomerom s 1824,6 in Gančani, ki so zadeli 1812,8 krogov. Tekmovanje bo končano danes.

V derbiju 13. kola prve slovenske nogometne lige  Telekom sta v Mariboru pred 7500 gledalci Maribor in Mura igrala 0:0. Pri Mariborčanih je bil zaradi drugega rumenega kartona v  66. minuti izključen nekdanji igralec Mure Špiro Peričić. Kljub igralski prednosti Mure pa do konca tekme do spremembe začetnega rezultata 0:0 nič prišlo.  Po nepopolnem 13. kolu vodi Maribor s 25.točkami, Olimpija s tekmo manj in Mura pa imata po 24 točk.

V 12. kolu druge slovenske nogometne lige  sta na Ravnah  Fužinar in Klima Tratnjek Beltinci igrala 1:1.  Za  Fužinar je dosegel zadetek Tadej Trdina v 75. minuti, Beltinčani pa so izenačili v  88. minuti preko Patrika Raduhe  iz 11 metrovke.  Zaradi drugega rumenega kartona je moral predčasno zapustiti igro v 64. minuti Luka Sočič.

V Novem mestu je Krka premagala Nafto 1903 s 3:2. Za Krko so dosegli zadetke Matej Potokar v 12, Luka Kambič v 36. in Luka Vešner Tičič v 41. minuti; za Nafto sta dosegla zadetka: Rok Pirtušek v 19. in Marko Maleševeč v 80. minuti,  žal je bil izključen iz igre v 89. minuti igralec Nafte Leon Leuštek.

V  7. kolu 3. slovenske nogometne lige vzhod je v Gornji Radgoni Videm premagal Radgono s 4:1. Edini zadetek za Radgono je dosegel Alen Klobasa; za Videm pa so dosegli zadetke: Jaka Vajda 2 ter Mura Bajraj in Žan Planjšček po enega.

V pomurskem derbiju je v Odrancih pred 200 gledalci Avto Rajh Ljutomer premagal Odrance z 1:0. Za  Ljutomerčane je dosegel zmagoviti zadetek: Alen Brumen v 20. minuti srečanja.

V 9.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Mura v gosteh premagala Dravograd s 4:0. Za Muro so dosegli zadetke: Niko Kasalo dva ter Jan Husar in Niko Graj.  Krško je v Veržeju premagalo Vipoll s 6:0, tekma med Aluvarjem Gančani in Aluminijem pa bo 8. oktobra.

V nižjih nogometnih ligah so igrali takole: Bakovci – Ižakovci 5:0, Kema Puconci – Dokležovje 2:0 in Cven – Apače 3:0.

V prvem kolu v 2. državni rokometni ligi  za člane je Pomurje v Murski Soboti premagalo  Cerklje s 33:28. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov:  Boštjan Žižek Cvetko 15, Žan Toplak 9 in Aljoša Munda 3 zadetke. Pri gostih se je odlikoval Luka Ferjan s šestimi zadetki.

Manj uspeha so imeli rokometaši Arconta iz Gornje Radgone  ,ki so gostovali pri ekipi Jadrana Hrpelj in izgubili z rezultatom 27:21.  Za radgonski Arcont so dosegli največ zadetkov:  Matej Rojht 8, Mihael Kolbl 3 in Gregor Štefanec in Adrian Plohl po 2 pri Jadranu je Dimitrij Mičović dosegel 7 zadetkov.

Na mednarodnem šahovskem turnirju v Mariboru je med 112. šahisti zmagal  Jure Škoberne iz Posočja z 9.točkami. Med pomurskimi šahisti je bil 18. ti Mihael Lundner iz Gornje Radgone s 7.točkami, 40. ti je bil Jernej Buzeti iz Rakičana član Železničarskega šahovskega kluba Maribora in 41. Luka Šolmajer iz lendavske Rokade, oba sta zbrala po 6 točk.