V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

16 aprila 2017 Šport


Na mednarodnih kasaških dirkah v Budimpešti so ljutomerski kasaški vozniki bili dvakrat uspešni. V prvi dirki je  zasedel drugo mesto Sammi na vajetih Mitje Slaviča s kilometrskim časom 1:16,6. V drugi dirki pa se je uvrstil na tretje mesto Breve des Baux na vajetih Jožeta Sagaja s kilometrskim časom 1:16.3. Prve letošnje kasaške dirke v Prlekiji bodo jutri ob 14.30 na hipodromu v Ljutomeru.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca  U – 16  je  pod taktirko selektorke Tine Kelenberger  na Brdu v drugi  tekmi razvojnega turnirja UEFA premagala reprezentanco  Madžarske z rezultatom 2:0. Za  slovensko reprezentanco sta bili strelki zadetkov članici Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci: Luana Zajmi iz igre v 15. minuti in Kaja Korošec iz 11 metrovke v 44. minuti. Za reprezentanco so igrale še Beltinčanke: Zala Meršnik, Ines Sok in v drugem polčasu  Albina Čizmazija.

 

V Ljubljani je včeraj bilo na programu   tekmovanje  inkluzivnem judu za osebe s posebnimi potrebami. Tekmovanje so organizatorji poimenovali 1. festival juda za vse  – Jožeta Škrabe. Tekmovalci so bili razdeljeni v 13 skupin,  tekmovanja  pa so potekala stoje, kleče in sede.  Na tekmovanju je nastopil tudi Sašo Kovač član Judo kluba Murska Sobota, ki je postal državni prvak v prvi skupini.  Pomembno vlogo pri razvoju inkluzivnega juda imajo  v Sloveniji  prekmurski judoisti. Tako je Darij Šőmen iz Murske Sobote, ki zdaj živi v Kopru dobil priznanje za dolgoletno delo na področju inkluzivnega juda in je tudi predsednik judo sekcije za inkluzivni judo.  Za soustvarjanje inkluzivnega juda je dobila priznanje tudi Sonja Fajhtinger članica Judo kluba Murska Sobota.

V zadnjem kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod so  Ljutomerčanke  premagale Mozirje z rezultatom 3:1.  Ljutomerčanke so v drugoligaški konkurenci vzhodne skupine , pod taktirko trenerja Andreja Tota, zasedle  četrto mesto.

V zadnjem kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  so bili doseženi naslednji rezultati:  Kostman II Slovenj Gradec – Murania Lendava 3:0, Murska Sobota – Črna 3:1, II. ekipa Keme  je bila prosta. Najbolje se je v ligi uvrstila ženska ekipa Murske Sobote pod taktirko Davorina Čeleša, ki je bila  druga, II. ekipa Keme je zasedla osmo mesto, Murania iz Lendave pa se je uvrstila na 11. mesto.

Kako so bili uspešni strelci na 7. tekmi Kekčevega pokala v Murski Soboti smo poročali že včeraj, danes dodajmo še skupne izide po  zadnjem kolu.  Med mlajšimi pionirji  je zmagalo Strelsko društvo Kisovec , med pomurskimi ekipami je  Športno strelsko društvo Murska Sobota  uvrščeno na 8. mesto,  Varstroj iz Lendave  je bil 11. med 14.ekipami.  Med cicibani je zmagalo Strelsko društvo Grosuplje, Murska Sobota pa je bila peta. Posamično je med pionirji zmagal  Nik Kralj iz Kisovca, najboljši pomurski strelec je bil David Toth  iz Murske Sobote na 10. mestu. Med pionirkami je zmagala Simona Kristanšek  iz Strelskega društva Mala breza, najboljša pomurska strelka je bila Nina Zver iz Varstroja. Med cicibani je zmagal Rene Cverle iz Male breze, Mišo Hari iz Murske Sobote je bil deveti, med cicibankami pa je zmagala Nika Skubic iz Kisovca.

V prvi slovenski odbojkarski ligi za članice je bilo v zeleni skupini  na programu predzadnje kolo. Odbojkarice Keme so v gosteh premagale  Mislinjo s 3:0.

V 20. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 sta imeli pomurski nogometni ekipi polovičen uspeh. Krško je premagalo Veržej z rezultatom 7:1, Mura pa je na gostovanju na Ptuju bila boljša od Drave s 6:2.

V  20. kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod je Mura premagala Zavrč z rezultatom 4:1, v kadetski konkurenci druge slovenske lige  je bila Mura boljša od Zavrča z rezultatom 2:1.

V 19. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod so bili včeraj  doseženi naslednji rezultati:  Turnišče – Tromejnik Gostišče Sukič Kuzma 3:1, Grad – Avto Rajh Ljutomer 1:0, Odranci – Rakičan 2:1, Križevci v Prekmurju –  Čarda  Martjanci 2:3, GMT Bogojina –  Polana 3:0, Hotiza – Nafta 1903 0:2 in Mura – Lušt Beltinci 1:1.

Na lestvici 3. lige, vzhod  vodi Nafta s 47.točkami, na 2. mestu je Mura in na 3.  Odranci obe ekipi imata po 42 točk, Lušt Beltinci na 4.  mestu  in  ima 37 tičk.

Preglejmo še izide v nižjih nogometnih ligah.  V derbi  srečanju prve soboške medobčinske nogometne lige so Bakovci premagali Radgono z rezultatom 1:0. Žal tekma zaradi smrtnega primera na igrišču v Gornji Radgoni ni smela biti v Gornji Radgoni in Bakovčani so prednost domačega igrišča izkoristili. V preostalih tekmah  so igrali takole: Aluvar Gančani –  Radenska Slatina 3:3, Cven – Šalovci 5:1, Aqua Ižakovci – Dokležovje 1:2. V drugi soboški nogometni ligi  sta bila dosežena naslednja rezultata:  Pušča – Tišina 0:3 in Roma Vanča vas – Niros Cankova 7:4.

V Kamniku je bilo  odprto območno tekmovanje Pomurskega društva cerebralne paralize Žarek v treh športnih panogah. V dvoranskem balinanju je v svoji kategoriji zmagal Željko Flisar, Bojan Poredoš je bil drugi in Lara Tkalec sedma. V namiznem tenisu je bila druga Lara Ivančič in četrti Robert Potočnik.  V pikadu se je uvrstil na drugo mesto Darko Gomboc.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Frama je med 21. šahisti zmagal Dušan Vukmirović iz Frama s 7. točkami in pol, na 10. mesto se je uvrstila Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega društva s štirimi točkami in pol.