Domov

Šport in šah

9 oktobra 2019 Šport


V 4.kolu kvalifikacijske  skupine   A  za uvrstitev na evropsko nogometno  prvenstvo leta 2021 je ženska reprezentanca Slovenije v Koaceliju premagala Turčijo z rezultatom 6:1. Pri slovenski reprezentanci  se je odlikovala Lara Prašnikar s tremi zadetki po en zadetek pa so dosegle še  Špela Rozmarič in Špela Kolbl ter iz 11 metrovke kapetanka Mateja Zver.  V drugem polčasu sta proti reprezentanci Turčije igrali tudi Anja Prša in Sara Makovec iz Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje iz Beltinec.  

Naslednjo kvalifikacijsko tekmo bo ženska reprezentanca  Slovenije, ki je ob dveh zmagah  tretja na lestvici igrala 12. novembra v gosteh proti Nizozemski.

Mladinska reprezentanca Slovenije  je  v italijanskem kraju Santi Tiezzi  v zadnji kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu premagala Estonijo s 5:0, kar je bila prva zmaga slovenskih deklet, ki so zasedle tretje mesto. Za slovensko izbrano vrsto pod taktirko Petre Mikeln so igrale iz Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje: Albina Čizmazija, Kim Juršnik, Luana Zajmi in Ines Sok, v drugem polčasu  je igrala tudi Ema Horvat.

V Gornji Radgoni je bila prijateljska mednarodna tekma starostne kategorije U – 19, kjer so mladinci Slovenije premagali Švico  s 3:1. Za slovensko izbrano vrsto je dosegel vodilni zadetek Kai Cipot iz soboške Mure, iz soboškega nogometnega  kluba  je za reprezentanco ,ki jo vodi selektor Agron Šalja,  je  igral tudi  Žiga Laci. Povratna nogometna tekma med  Slovenijo in Švico bo v četrtek ob 11.30 v Bakovcih.

Na odprtem  mednarodnem  atletskem mitingu v Varaždinu je v teku na 100 metrov zmagala Natalija Pavlinjek, članica Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote v času 13,19.  Atletsko tekmovanje je spadalo v hrvaško atletsko ligo sever, naslednjo tekmo bo imela Natalija Pavlinjek v  Varaždinu v nedeljo 13. oktobra.

V organizaciji Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije je bilo v Murski Soboti  mednarodno  športno srečanje na katerem so ob gostiteljih sodelovali še paraplegiki Podravja in gostje iz Čakovca. V vrtnem kegljanju je med članicami zmagala Marija Balažic in med člani Ladislav Kepe. V lokostrelstvu je sta bila zmagovalca: Jožica Zadravec in Venčeslav Bezjak. V pikadu pa je med članicami zmagala Marija Cigler, vsi iz  prleško prekmurskega društva in med člani Miročk Breznik iz Čakovca.

Na prvem turnirju Badmintonske zveze Slovenije za  državno lestvico so bili v Ljubljani uspešni člani Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave.  V kategoriji U – 17 je v dvojicah zasedla prvo mesto Nika Bedič s z  Anjo  Jordan iz Ljubljane. Posamično je bila Nika Bedič četrta. V kategoriji U – 13  je zasedla posamično drugo mesto Iva Koša, ki je bila druga tudi še  v dvojicah s Tijo Horvat. Tretja posamično  je bila Nikita Pešehonov.

Na prvem hitropoteznem šahovskem turnirju  Železničarskega šahovskega kluba Maribor je zmagal Jaka Juvan z 8. točkami in pol. Na tretje mesto se je, med 18. šahisti,  uvrstil Jernej Buzeti iz Rakičana, ki je zdaj član mariborskega šahovskega kluba  s 7.točkami.