Domov

Šport in šah

12 oktobra 2019 Šport


Na finalu evropskega strelskega pokala s puško velikega kalibra na 300 metrov  v francoskem mestu Chatearoux je bilo včeraj tekmovanje v disciplini 3 x 20. Zmagal je  Peter Sidi iz Madžarske s 590.krogi, drugi je bil Simon Claussen iz Norveške s 589.krogi in tretji Karl Olsson iz Švedske s 584. krogu. Najboljši slovenski strelec je bil Robi Markoja iz Gomilice član Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča, ki je zadel 581 krogov, šesti  je bil Rajmond Debevec iz Olimpije s 580.krogi.

Najboljši prekmurski kolesar vse časov Simon Špilak  doma iz Tropovec , ki je bil na olimpijskih igrah  v Pekingu in Riu de Janeiru pri 33 letih zaključuje poklicno kolesarsko kariero. Špilak je svojo kolesarsko kariero začel pri Kolesarskem klubu Tropovci nato je odšel v Novo mesto h Krki od tam v italijanski Lampre in  zdaj končuje kariero pri ruski Katjuši. V svoji poklicni karieri je Špilak osvojil 12 poklicnih zmag. Bil je leta 2009 tudi tretji na dirki po Sloveniji in sodeloval na petih tritedenskih dirkah.

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi reprezentanc U – 21 sta v Mariboru reprezentanci Slovenije in Anglije igrali 2:2 potem ko so Angleži že vodili z 2:0. Selektor Primož Gliha je dal priložnost od 67. minute dalje tudi Tomiju Horvatu igralcu soboške Mure. Za Slovenijo sta dosegla zadetka: Dejan  Petrovič iz Aluminija in Janez Pišek iz Domžal.  Naslednjo prijateljsko nogometno  tekmo bo Slovenija igrala  v torek 15. oktobra v Celju proti Madžarski.

V prvem kolu nove sezone prve B  slovenske odbojkarske lige  za članice so v Puconcih igralke II. ekipe Calcita Volleya iz Kamnika premagale puconsko Roto Kemo s 3:0 v nizih na 19,15 in 14. Za gostje so največ točk k zmagi prispevale: Naja Boisa 13,  Špela Lužovec in Anja Zorman po 11; pri Roto Kemi je Nina Kovač zadela 12 točk, Špela Petek in  Nika Pečan pa sta dosegli po pet točk.

V drugem kolu 2. slovenske odbojkarske lige za članice je v Murski Soboti ekipa Sobote pod taktirko Davorina Čeleša premagala Ljubno s 3:0 v nizih na 18,13 in 22 kar je njena druga zaporedna zmaga. Največ točk proti gostjam iz Ljubnega so prispevale: Katja Saje 15 ter Ana Kolmanič in Kaja Marton po 8 točk.

Košarkarji Radenske Creativa  iz Murske Sobote so v Medvodah izgubili povratno tekmo prvega kola slovenskega pokala Špar proti drugoligaški ekipi Medvod z rezultatom 83:63.  Ker so  zmagali prvo tekmo v Murski Soboti soboški košarkarji, ki so tretjeligaši  z rezultatom 74:61 so se zaradi višje zmage na povratni tekmi uvrstili v nadaljnje kolo košarkarji Medvod.  Za Radensko Creativ so največ točk na tekmi zadeli:  Filip Hlastec 15, Marko Matijevič 12 ter Mitja Gomboc in  Valentin Justin Tratnik  po 10; pri Medvodah se je odlikoval  David Purić z 19.točkami.

Na finalu ekipnega prvenstva osnovnih šol v atletiki, ki je bilo v Velenju  se je med starejšimi učenci Osnovna šola Gornja Radgona  med 16. finalisti  uvrstila na solidno peto mesto. Posamično se je izkazal v teku na 60 metrov Blaž Železen ,ki je v času 7.83 zasedel prvo mesto. V metu vorteksa  pa je Marcel Maier zasedel drugo mesto  z rezultatom 72,78 metrov. Med starejšimi učenkami je bila med 16. finalisti Osnovna šola Beltinci  deseta. Posamično so peta mesta zasedle Klara Janža v teku na 60 metrov, Maruša Erjavec v teku na 300 metrov, Lucija  Rengeo v teku na 1000 metrov, peta pa je bila tudi štafeta Beltinčank v teku 4 x 100 metrov.

Igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote bodo tudi v tekmovalni sezoni 2019/2020  nastopile  v mednarodni ekstra košarkarski ligi. Tekmo prvega kola bodo soboške košarkarice igrale v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti v nedeljo ob 15.30, v goste pa bo prišla ekipa košarkarice Kranjske gore/Jesenic.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad je v petek zvečer v Murski Soboti pripravilo mesečni hitropotezni šahovski turnir. Zmagal je Nejca Hanc s 6.točkami, druga je bila Alina Lukač s petimi, tretji  Matjaž Cigüt in četrta Ema Lukač, vsi iz Radenske Pomgrada,  oba sta zbrala po štiri točke in pol.