V etru
Lestvica narodno-zabavne glasbe "Glasba našega srca"
Domov

Šport in šah

13 oktobra 2019 Šport


V  Košicah na Slovaškem je bil prvi evropski turnir v elektronskem pikadu na katerem je sodelovalo 300 igralcev iz cele Evrope, ki so tekmovali na 50 igralnih avtomatih.  Pikado klub Top Gun Kiraly  iz Grlave je v svoji skupini končal na drugem mestu po zmagah proti   ekipam iz Švice z 10:3, Italije 11:2, Francije z 12:1 utrpeli pa so poraz proti lanskim zmagovalcem ekipi Dabs team iz Nemčije z 9:4. Ekipa Top Gun Kiraly je nastopila v postavi:  Ludvik Kiraly, Aleš Zadravec, Matej Janžekovič, Lea Zabavnik in Petra Klemenčič. S tremi zmagami so pikadist Grlave blizu sklepnemu tekmovanju, ki bo od 6. do 13. junija v Benidormu v Španiji.

V drugem kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice je v Puconcih Kema pod taktirko trenerja Mirka Ungerja  gladko premagala Letriko iz Vrtojbe s 5:0. Za Kemo je dvakrat zmagala Staša Matis po enkrat pa so zmagale: Blažka Harkai, Ana Kovačec in Nuša Vogrinčič.

V drugem kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je v Kranju ekipa Hiša na kolesih Triglav premagala Panvito Pomgrad iz Murske Sobote s 3:0. Za soboško ekipo ,ki je nastopila brez poškodovanih Gorazda Flisarja in Jakoba Rojnika so  dosegli največ točk Zlatko Pulko 14 ter Maj Marovt in Vasja Plesec po 6 točk; pri Kranjčanih je dosegel Miha Mali 13 točk.  Odbojkarji Maribora so v gosteh premagali novomeško Krko s 3:2, Aljoša Bogožalec nekdanji igralec soboške odbojkarske ekipe je dosegel 16 točk.

V prvi B slovenski odbojkarski ligi za članice sta obe pomurski ekipi ostali brez zmag. Že v petek je II. ekipa Calcita Volleya iz Kamnika premagala Roto Kemo s 3:0, sinoči pa je bil Krim boljši še od Ljutomerčanka s 3:1. Za Ljutomerčanke  so dosegle največ točk: Sara Sakovič 17, Barbara Petek 13, Sara Kutnjak in Antonela Crvenković obe po 6 točk.

2. slovenski odbojkarski ligi vzhod so igralke Sobote bile uspešne tudi v drugem kolu, ko so premagale Ljubno s 3:0.

V prvem kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod so igralke Muranie v Lendavi premagale  Volleball iz Ljubljane s 3:0.

V  2. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane so Radenci gostovali na Ravnah pri Fužinarju in izgubili tesno s 3:2. Za Radence so največ točk zadeli:  Blaž Ajlec 28, Dejan Pelemiš 17 in Jaka Banič 10 točk.

V prvem kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod je II. ekipa Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote    v gosteh premagala Fram s 3:0.

V 13.kolu 2. slovenske nogometne lige je Nafta 1903 v Lendavi igrala proti  Brdom 2:2. Za Nafto sta dosegla zadetka: Roland Paku in Mihael Rebernik.  Lendavčani so igrali od 72. minute dalje z igralcem več kajti pri ekipi Brd je bil izključen Mirko Rojc.

V 8. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod so Zreče premagale Radgono z 2:0.  Korotan je na Prevaljah premagal Veržej s 4:0 čeprav je na klopi Veržeja sedel nekdanji jugoslovanski reprezentanta Milko Djurovski, ki je nasledil Slobodana Djurića.  Dravinja iz Slovenskih Konjic pa je v Ljutomeru premagala ekipo Avto Rajha z 8:2. Za Ljutomerčane sta dosegla zadetka: Andrej Lotrič in Gregor Fink z avtogolom.

V  10. kolu v  prvi slovenski nogometni ligi, vzhod U – 15 je v pomurskem derbiju v Murski Soboti Mura premagala Vipoll iz Veržeja s 6:0. Za Muro so dosegli zadetke:   Niko Graj dva ter Andrej Trajber, Jan Husar,  Niko Kasalo in Domen Dominko.  Kety Slovenska Bistrica in Aluvar Gančani pa sta igrala 3:3. Za Gančane je dosegel vse tri zadetke: Gašper Recek.

V prvi slovenski nogometni ligi deklet U – 17 je v 7. kolu Nona Pomurje v Bratoncih premagala Cerklje s 7:0. Za Prekmurke so dosegle zadetke: Nina Kajzba in Noele Vilčnik po 3 ter Saša Koler, Živa Rokavec, Teja Tkalec in Špela Perčić z avtogolom.

V nižjih nogometnih ligah so igrali takole: Radenska Slatina – Olimpija Dolga vas 3:2, Črenšovci – Bogojina 1:2, Tišina – veterani Mure 0:4 in Apače – Cankova 8:0.  

Na Ravnah na Koroškem je bil 53. kros  občinskih atletskih reprezentanc  na katerem so zmagali Velenjčani pred Mursko Soboto in Ormožem. Posamično sta pri članicah zmagali: Vesna Hozjan in Urška Martinec, druga je bila Anja Benko. Med člani je bil drugi Aleš Zver. V mlajših kategorijah  sta bila druga Tvit Trajbarič in Jožia Franc, tretja pa je bila Lara Horvat. 

V Beltincih je bil zadnji tek za pomurski pokal v rekreativnih tekih. Na 6. Beltinskem teku je v mlajših kategorijah in med starejšimi tekači skupno sodelovalo  51  tekačev. V mlajših kategorijah so bili zmagovalci v moški konkurenci: Noah Simon, Bine Žalig, Marcel Koritnik, Niko Graber, Žan Pozderec. V ženski konkurenci V ženski konkurenci pa so bile zmagovalke: Zoja Balažic, Ariel Šadl, Ajda Vereš, Zarja Vereš Lia Hirci in Maruša Erjavec. V teku občanov  na 2,2 km dolgi progi  je  zmagal Slavko Kumek. V glavnem teku 7,7 km dolgi progi je zmagal Tomaž Sraka od Grad iz ekipe Sloparce, drugi je bil Julijan Hodžar iz ekipe Borisova bežeča deca in tretji Franjo Kolarič iz Tekaške sekcije Radenske. Med članicami je na 6,6 km dolgi progi bila najhitrejša Tjaša Žalik iz Atletskega kluba Pomurja, druga je bila Zarja Vereš iz Sloparce Beltinci in tretja Polonca Žnidarič iz Ljutomera.  Medalje in pokale najboljšim na 6. Beltinskem teku sta podeljevala župan Marko Virag in predsednik športne zveze Andrej Pozderec.  Pokale najboljšim n skupnem seštevku pomurskega pokala za leto 2019 pa je podelil Štefan Puhan predsednik soboške sodniške organizacije.

V  prvi B slovenski kegljaški ligi za članice je v  4. kolu Radenska iz Murske Sobote v Radencih premagala  Trebnje kar s 7:1. Za Radensko je največ kegljev podrla Cvetka Štiberc in to 546.  V prvi B slovenski ligi za člane so  kegljači Rudarja iz Trbovelj premagali Radensko s 5:3. Za Radensko je največ kegljev, 578, podrl Mila Kovačič.

V 2. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je Pomurje iz Murske Sobote v gosteh premagalo Ajdovščino z rezultatom 27:23. Za Pomurje so največ zadetkov k zmagi prispevali:  Aljoša Munda  in Jože Hedl po 6 zadetkov ter Boštjan Žižek Cvetko 4 zadetke.  Manj uspeha je bil radgonski Arcont,ki je v Radencih gostil Cerklje, gostje pa so  zmagali z 31:25. Za Arcont je Matej Rojht dosegel 12 zadetkov, Boštjan Šijanec je prispeval 4 ter Denis Gorjup, Gregor  Štefanec in Jure Ratnik po 3 zadetke.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju v Kočevju je zmagala Maja Vučko iz Ižakovec nekdanja  članica Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote, ki je zbrala 8 točk.

Na Murskem valu boste popoldne lahko spremljali še zanimive prispevke o mednarodni nogometni tekmi 19 letnikov med Slovenijo in Švico, o  prvoligaški odbojkarski tekmi  odbojkaric  Roto Keme v Puconcih ter o 6. pomurskem pokalu v rekreativnih tekih.  Vabljeni v našo družbo tudi po 16. uri.