Domov

Šport in šah

16 oktobra 2019 Šport


Slovenska malonogometna reprezentanca je v drugi kvalifikacijski tekmi na svetovnem prvenstvu  Socca pokala 2019 na Kreti v Grčiji igrala proti svetovnim prvakom Nemcem, končni izid tekme je bil 3:3.  Za reprezentanco Slovenije  sta igrala tudi Neven Grah iz Pečarovec in Mario Skuhala iz Iljaševec pomočnik selektorja reprezentance pa je  bil Roman Gruškovnjak iz Černelavec. Za tekmo je značilno, da je Slovenija vodila  z 2:0 in 3:2 toda Nemci so s svojo vztrajnostjo ob koncu le prišli do točke pri rezultati 3:3. Naslednjo tekmo bo reprezentanca Slovenije  igrala  v četrtek ob 13. proti reprezentanci Romunije, v predtekmovalni skupini pa  jo čaka  nato še  v petek nastop  proti Madžarski.

Na svetovnem teniškem prvenstvu gluhih športnikov v turški Antaliyi  je slovenski teniški prvak  Marino Kegl iz Murske Sobote med gluhimi športniki v  četrtfinalu izgubil proti Indijcu Prihtviju Sekharju v nizih  s 6:4 in 6:3. Tako je ob koncu  Marino Kegl osvojil končno peto mesto, kar je več kot leta 2015,ko je izpadel v četrtfinalu  in je to zanj najboljša uvrstitev doslej na svetovnih prvenstvih.

V avstrijskem Gleisdorfu so  na mednarodnem tekmovanju judoistov med 235. tekmovalci iz 35 klubov  iz Avstrije in Slovenije bili uspešni tudi pomurski judoisti.  Med  člani Judo kluba Lendava sta med 16 letniki zmagala Mia Kovač in Maj Mlinarič. V starostni kategoriji U – 14 je bila tretja Ria Gabor med 10 letniki pa se je uvrstil na prvo mesto Naj Recek. Med  judoisti Klime Tratnjek Beltinci je med 14 letnicami zmagala Leila Mazouzi, Veronika Horvat pa je bila druga.  Med dečki je zmagal Gabrijel Lipič, tretji  je bil Jan Biro. V starostni kategoriji U – 16 je zmagal Tilen Forjan, Jan Špilak pa je zasedel drugo mesto.

Na prvem turnirju v 3. državni strelski ligi severovzhod v streljanju s standardno zračno puško je v Petišovcih  med 11 ekipami zmagala ekipa Kovinarja iz Ormoža, drugo je bilo Jezero iz Dobrovnika in tretje Strelsko društvo Kolomana Flisarja s Tišine. Posamično je zmagala Andrej Majhen iz Kovinarja s 404, krogi, drugi je bil Primož Banfi iz Kolomana Flisarja s 402,4.krogi in tretja Ina Voljč iz Kovinarja iz Ormoža s 400,6. krogi.

Športno  rekreacijsko društvo Gornji Slaveči je pripravilo v Gornjih Slavečih  odprto tekmovanje v elektronskem pikadu. V dvojicah sta zmagala Vid Brumen iz Stročje vasi in Drago Horvat  iz Serdice druga  je bila dvojica: Tadej  in Štefan Šarkezi  iz Serdice. Med člani posamično je bil najbolj natančen Rok Durič iz Gerlinec  pred Sašom Cenerjem iz Gornjih Slaveč. V ženski konkurenci  je posamično  zmagala Zdenka Sraka  iz Renkovec, druga je bila Tadeja Horvat iz Domajinec.

V Murski Soboti je bil kvalifikacijski odbojkarski turnir za male deklice v odbojki, kjer so nastopile štiri ekipe.  I. ekipa Ženskega odbojkarskega kluba Sobota je premagala Slovensko Bistrico z 2:0 in II. ekipo Sobote z 2:0. Kostman iz Slovenj Gradca je premagal  Slovensko Bistrico z 2:0 in B ekipo Sobote z 2:0. Naslednji turnir bo 26. oktobra v Murski Soboti.

V Slovenskih Konjicah je bilo  odigrano 4. in 5. kolo v 3. državni šahovski ligi, vzhod kjer sodeluje 21 ekip med njimi tudi dve iz pomurske pokrajine.   Po 5. kolu vodi Gambit iz Maribora s 16.točkami, IV ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote je na 15. mestu z 9,5 točkami. V soboški ekipi je Matjaž Cigüt zbral tri, Ema Lukač dve in pol in Dani Lenček Kranjec dve točki. Na 20. mestu je Lendava s 5,5 točkami, največ točk za Lendavo sta zbrala Bela Vesterbach dve in Milan Cofek točko in pol. Ligaško tekmovanje se bo nadaljevalo 26. oktobra v Slovenskih Konjicah, danes ob 18. pa bodo soboški šahisti izjemoma v sredo imeli hitropotezni šahovski turnir za mesec  oktober.