Domov

Šport in šah

17 oktobra 2019 Šport


V prvi četrtfinalni nogometni tekmi  pokala  Nogometne zveze Slovenije je  v drugoligaška ekipa Nafte 1903 v Lendavi pred 500 gledalci premagala prvoligaško ekipo Rudarja iz Velenja z 2:1. Za  Nafto je dosegel prvi zadetek  Alen Ploj v 49. minuti in Stjepan Oštek v 65. minuti; za Rudarja je dosegel edini zadetek Elvedin Djinić v 72. minuti. Povratna tekma bo  v sredo 30. oktobra ob 16.30 v Velenju. Soboška Mura bo prvo četrtfinalno tekmo slovenskega pokala igrala  šele v četrtek  24. oktobra v Domžalah in povratno tekmo 30. oktobra ob 19.30 v Murski Soboti.

Danes popoldne  je na svetovnem  prvenstvu Socca World pokal 2019 na Kreti  malo nogometna  reprezentanca Slovenije v kvalifikacijski skupini H igrala proti Romuniji 1:1. Za slovensko reprezentanco, ki je vodila z 1:0 po zadetku Grege Hebarja v 23. minuti, so slovenski nogometaši v drugem polčasu zadeli še vratnico toda neodločen izid jim je že zagotovil nastop v osmini finala svetovnega prvenstva. Za slovensko izbrano vrsto sta igrala tudi  Neven Grah iz Pečarovec in Mario Skuhala iz Iljaševec. Jutri bodo slovenski nogometaši igrali zadnjo  nogometno tekmo predtekmovanja še  proti Madžarski.

V Kuzmi na Goričkem je včeraj Tromejnik član pomurske nogometne lige s trenerjem  Bogdanom Črnkom  v  zaostali tekmi 3. kola pokala Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota premagal tretjeligaško ekipo Avto Rajha Ljutomer pod taktirko Boštjana Zemljiča  z 2:1. Za Tromejnik  je dosegel dva zadetka Gregor Bokan v 73. in 90.miniti, za Ljutomerčane pa je zadel Nino Bertalanič.

Na 4. mednarodnem tekmovanju v judu v Komendi je skupno sodelovalo 400 tekmovalcev iz 40 klubov. Med tekmovalci Judo kluba Lendava je med 12 letniki bil tretji v svoji kategoriji Jure Čeh. Med judoisti Kluba borilnih veščin Lendava pa je bila v kategoriji U – 12 zmagovalka Lana Škraban, druga pa je v kategoriji U – 10 Gaja Škraban.

Na  Prevaljah je bil prvi pozivni turnir v badmintonu za igralce starostne kategorije U – 15,kjer so bili uspešni mladi igralci Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave. Najbolje se je odrezala Nika Bedič, ki je posamično zasedla drugo mesto, zmagala pa je v dvojicah  s klubsko soigralko Ivo Koša, slednja je bila v posamični konkurenci peta. Na peto mesto se je v moški konkurenci uvrstil še Jakob Kiralj iz lendavskega kluba.

Na mesečnem članskem hitropoteznem šahovskem turnirju v Murski Soboti je zmagal Denis Gjuran s šestimi točkami in pol, drugi je bil Boris Kovač s šestimi točkami in na tretje mesto se je uvrstil  Danilo Hari s tremi točkami.  Pomurski šahisti pa bodo v torek 22. oktobra  ob 17.45 v Murski Soboti začeli igrati dvoboje 32. pomurskega prvenstva v pospešenem šahu.