Domov

Šport in šah

18 oktobra 2019 Šport


Športna zveza Murska Sobota in Združenje atletskih sodnikov Murska Sobota sta pri soboškem gradu pripravila 54. Spominski tek na katerem je sodelovalo rekordno število tekačev.  Med mladimi  je bilo kar 95 ekip, ki so tekli v štafetnem teku, člani pa so tekli v posamičnem teku, skupno je sodelovalo 305 udeležencev.  Preglejmo najboljše med  osnovnošolci; med prvo in drugo  triado je zmagala Osnovna šola Puconci,  med  zadnjo triado dečki 7.,8. in 9. razreda  pa so zmagali Bakovci. Med učenkami je v prvi triadi zmagala  Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci, v drugi Osnovna šola I Murska Sobota in v tretji Osnovna šola Beltinci. Med srednješolci in srednješolkami je bila  obakrat najboljša štafeta soboške gimnazije. Med člani je zmagal na 54. spominskem teku v Murski Soboti  Aleš Zver iz Odranec pred Tomažem Repom iz Ormoža in Dejanom Preindlom iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci. Med  članicami je tekla najhitreje Urška Martinec iz Atletskega kluba Pomurje, druga je bila Andreja Gorčan iz Veščice in tretja Tjaša Žalig iz Atletskega kluba Pomurje.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca U – 17 je  pod vodstvom selektorke Tine Kelenberger  na Ferskih otokih v prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2020 premagala Azerbajdžan kar s 6:0. Za slovensko reprezentanco  je dosegla tri zadetke  Manca Suhoveršnik iz Olimpije  po enega pa so dodale Selma Subotić iz Maribora, Nina Mele iz Radomelj in Nina Kajzba iz Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje. Iz pomurskega kluba sta za reprezentanco igrali še  Lili Sofija Balažic  in Saša Kolar. Naslednjo tekmo bodo Slovenke igrale v nedeljo zvečer proti Ferskim otokom.

V 6. kolu prve avstrijske ženske nogometne lige je ekipa St. Pőltna premagala  ekipo Innsbrucka kar s 14:3. Za St. Pőlten je dosegla kar štiri zadetke Mateja Zver iz Gornje Bistrice sicer kapetanka slovenske ženske  reprezentance.

V zaostali tekmi 8. kola prve slovenske nogometne lige  so mladinci Mure v Bakovcih premagali ljubljansko ekipo Brava s 4:2. Za Muro sta dosegla po dva zadetka kapetan Kai Cipot in Aljaž Antolin.  Mura na lestvici vodi z 22. točkami.  V kadetski konkurenci  je bilo Bravo boljše od Mure z 1:0. Na lestvici je Mura na 9. mestu z 10.točkami. Jutri bodo mladinci in kadeti Mure gostovali v Kidričevem pri Aluminiju.

V 9.kolu prve radgonske lige v malem nogometu, kjer sodeluje 11 ekip je vodilna Kapela premagala Porkys iz Žepovec z 8:2. Drugo Lomanoše  je premagalo Police kar z 11:0 tretja Spodnja Ščavnica  pa je bila prosta.  V  drugi radgonski ligi malega nogometa, kjer nastopa 12 ekip je vodilni Teksas bar Videm v derbiju kola  premagal Baren iz Melov, ki je drugi na lestvici  s 3:1. Tretji Očeslavci so premagali Stari hrast iz Zgornjega Konjišča  s 4:2. V tretji radgonski ligi kjer igra sedem ekip  je vodilno Zoro iz Zbigovec premagal Mahovce s 7:5, druge  tekma med Lešani, ki so druge na lestvici in  Ivanjševsko slatino je bila preložena, tretji na lestvici Neja bar iz Lomanoš pa je igral 3:3 proti Dinamu iz Gornje Radgone.

Na drugem hitropoteznem šahovskem turnirju Železničarskega šahovskega kluba Maribor je med  12. šahisti zmagal velemojster Georg Mohr s šestimi točkami in pol.  Na drugo mesto se je uvrstil Jernej Skuhala iz Ljutomera član Šahovskega društva Radenska Pomgrad s šestimi točkami.