Domov

Šport in šah

19 oktobra 2019 Šport


Na svetovnem malo nogometnem prvenstvu  Socca World pokalu 2019 , ki poteka na Kreti,  je reprezentanca Slovenije v zadnji tekmi predtekmovanja   igrala proti Madžarski in  utrpela prvi poraz z rezultatom 3:0, kar pa ni vplivalo na napredovanje v osmino finala.  Slovenija je na svetovnem prvenstvu premagala najprej Pakistan s 5:1, nato igrala proti svetovnim prvakom Nemcem 3:3, igrala je 1:1 proti Romuniji in izgubila samo proti Madžarski. V osmini finala se bo reprezentanca Slovenije pomerila  z reprezentanco Francije. V slovenski reprezentanci sta tudi pomurska igralca Neven Grah iz Pečarovec in Mario Skuhala iz Iljaševec, v strokovnem vodstvu pa je kot pomočnik selektorja še Roman Gruškovnjak iz Černelavec.

Na mednarodnih kasaških dirkah v italijanski Padovi je v četrti dirki zmagal Analin na vajetih Janka Sagaja iz Ključarovec, član  Kasaškega kluba Ljutomer s kilometrskim časom 1:18,5. Prijatelji kasaškega športa pa bodo z zanimanjem spremljali tudi nedeljske kasaške dirke v Ljutomeru ,kjer bo na programu tudi državno prvenstvo dve letnih kasačev, kjer so tudi Ljutomerčani med favoriti za visoke uvrstitve.

Na mednarodnem tekmovanju judoistov v avstrijskem Gleisdorfu so uspešno tekmovali tudi prleški judoisti.  Prvi mesti v svojih kategorijah  sta si priborila Maša Slavinec iz Križevec in Aljoša Hladen iz Ljutomera. Druga je bila v svoji težnostni kategoriji Tadeja Simonič iz Juršinec na tretje mesto se je uvrstila Nika Orlovčič in peta je bila Laura Vrbančič obe iz Ljutomera.

V  11.kolu  poljske ekstra nogometne lige  sta včeraj igrala tudi dva prekmurska nogometaša.  Cracovia, ki je tretja na lestvici je v Krakovu pred 8700 gledalci igrala proti Gorniku iz kraja Zabrze 1:1.  Za Gornik, ki je na 11. mestu s 13. točkami je celo tekmo igral tudi Erik Janža iz Puževec.  Vodilna ekipa Pogon Szczecin  je v Lubinu pred 4.600 gledalci premagala Zaglebie, ki je na 10. mestu s 15.točkami. Za Zaglebie je igral celo tekmo tudi Damjan Bohar iz Mačkovec, nekdanji igralec Mure Rok Sirk pa je bil med rezervnimi igralci.

Začela se je nova sezona v državnih pikado ligah. V prvem kolu slovenske vzhodne »B« lige so bili doseženi naslednji rezultati: Pinocchio Ivanjkovci – Broothers Rogašovci  13:4, Goričanci  Radovci – Kvatro Gal Dolina 8:9 in Top Gun Grlava Miklošič – Segovci 8:9. Drugo kolo bo na programu v petek 25.oktobra.

V  2. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod je moška ekipa Radenske Crativa pred domačimi gledalci v Murski Soboti  premagala Slovenske Konjice z rezultatom 76:68. kar je njena prva zmaga v sezoni 2019/2020.  Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali:  Justin Valentin Tratnik 21, Marko Matijević 16, Elvis Šarkinović 12 ter Mitja Gomboc in Merlin Zahaj po 9 točk. Pri ekipi Slovenskih Konjic je Beno Pungartnik zadel 21 točk.

Na Ptuju  je bilo v petek 7.kolo v prvi državni šahovski ligi, vzhod. Slovenj Gradec je  premagal Rokado iz Lendave s 3,5:2,5. Za Rokado sta zmagala Dezider Ivanec in Jožef Gerenčer remiziral pa je Branko Vidič. II. ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote  pa je utrpela poraz proti  Žalcu  s 4,5: 1,5. Za soboške šahiste je zmagala Maja Hočevar, remiziral pa je Jaka Meglič.  Ligaško tekmovanje v prvi slovenski  šahovski ligi vzhod bo končano v nedeljo.