Domov

Šport in šah

20 oktobra 2019 Šport


Na dvodnevnem evropskem prvenstvu  v inkluzivnem judu je v Kőlnu sodelovalo 115 tekmovalcev iz 14 držav.  Za slovensko reprezentanco je nastopil tudi Sašo Kovač iz Judo kluba Murska Sobota, ki je v kategoriji nad 100 kg osvojil prvo mesto in naslov evropskega prvaka. Na poti do evropskega naslova je Sašo Kovač  premagal dva tekmovalca iz Nemčije.

V 14. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom je v Murski Soboti okrog 2000 gledalcev spremljalo tekmo med Muro in Triglavom iz Kranja, ki se je končala z izidom 2:2. Za Muro sta dosegla zadetka  Fejsal Mulić v 75. in Amadej Maroša v 90.minuti iz 11 metrovke.  Za Triglav je dosegel vodilni zadetek za 1:0  že v 5. minuti Luka Majcen  vodstvo na 2:1 za Triglav pa je povišal David Tijanić v 80. minuti.

V  14.kolu 2. slovenske nogometne lige so prijetno presenetili nogometaši Nafte 1903, ki so v Novi Gorici premagali nekdanjega prvoligaša Gorico s 3:1. Za Nafto so dosegli zadetke: Rok Pirtovšek, Mihael Rebernik in Alen Ploj. Manj uspeha so imeli nogometaši Klime center Tratnjek Beltinci , ki so  v Novem mestu  izgubili proti Krki z 2:0.

V 9. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod je Šampion iz Celja gostoval v Veržeju in premagal Veržej s 4:0. Šmartno 1928 je v gosteh premagalo Radgono s 5:0. Zreče pa je bilo boljše od Odranec s 4:2.

V 11. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Celje premagalo Aluvar Gančane z 2:1.

V 10.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Aluminij v Kidričevem premagal Muro s 3:2, kadeti Aluminija pa so bili boljši od Mure s 3:1.

V nižjih nogometnih ligah pa so igrali takole: Radenska Slatina – Hotiza 1:1,  Bakovci – Roma Vanča vas 11:2, Kema Puconci – Ižakovci 2:0, Cven – Dokležovje 2:1 , veterani Mure – Apače 1:3, Čentiba – Malibu Kapca 6:0 in Tuš Žalik Renkovci – Kobilje 1:5.

V Murski Soboti je članska ekipa Panvite Pomgrada v 3 .kolu prve slovenske odbojkarske lige  pred 200 gledalci zasluženo premagala novomeško Krko s 3:2, čeprav so gostje prvi niz dobili s 26:24 in povedli z 1:0.  V nadaljevanju  so soboški odbojkarji z novincem Nikolo Ražnatovićem iz Črne Gore zaigrali bolje kar se je na koncu odrazilo v končnem rezultatu 3:2 za gostitelje. Za Panvito Pomgrad so na tekmi  največ točk k zmagi prispevali: Zlatko Pulko  25, Vasja Plesec in Nikola Ražnatović 12; pri Krki je dosegel Martin Kosmina 26 točk, David Kumer 20 in Sergej Drobnič 8 točk.

V 3. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane so Radenci premagali II. ekipo Črnuč s 3:0.  Za Radenčane so največ točk prispevali k zmagi: Tomaž Horvat 16, Blaž Ajlec 15 in Dejan Pelemeš 10 točk.

V 2. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod je II. ekipa Panvite Pomgrada v Murski Soboti premagala Mežico s 3:0.

V 2.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice sta obe pomurski ekipi ostali brez zmage.  Weiller Volley Zreče je premagalo Ljutomerčanke s 3:2,  Triglav pa je bil v Kranju boljši od Roto Keme s 3:0.

V 3. kolu 2. slovenske odbojkarske  lige, vzhod za članice je  ekipa Sobote gostovala v Benediktu in tam zmagala s 3:0 kar je njihova tretja zaporedna zmaga  Za Soboto so največ točk k zmagi prispevale: Ana Kolmanič 18, Katja Saje 14, Ajda Kuhar 8 in Anja Kolmanič 6 točk.

V 2. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  za članice je Murania iz Lendave gostovala v Preboldu in tam premagala Uniforest s 3:1, kar je druga zaporedna zmaga odbojkaric iz Lendave, ki vodijo na lestvici.

V 1. slovenski namiznoteniški ligi za članice so Arigoni  v Izoli premagali dekleta puconske Keme s 5:0. V  prvem kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za članice je  Sobota v Murski Soboti premagala Rakek s 5:2. Za Soboto je Anamarija Horvat zmagala  trikrat, po enkrat pa sta zmagali: Eva Horvat in Dajana Gošnjak Stojko. V drugem srečanju je Savinja iz Luč premagala Soboto s 5:1. Edino zmago za Soboto je osvojila: Anamarija Horvat.

V  5. kolu prve B slovenske kegljaške lige za članice je  Pivka premagala Radensko s 6:2. Za Radensko je največ kegljev podrla Marika Kardinar in sicer 574. V moški konkurenci sta Pivka in Radenska igrala 4:4. Za Radensko je Miko Steržaj podrl 590 kegljev. 

V 3. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je v Murski Soboti Pomurje premagalo  Kronos iz Logatca s 37:16. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Matej Neidorfer 13, Boštjan Žižek Cvetko in Aljoša Munda po 5 zadetkov.  Sevnica pa je premagala radgonski Arcont s 33:20. Pri Arcontu je bil najbolj učinkovit Matej Rojht s 13. zadetki.

V drugem mednarodne košarkarske ekstra lige za članice je Pomurje včeraj gostovalo v Avstriji in premagalo ekipo Celovca s 50:53.  Za Pomurje so dosegle največ točk: Urška Juteršnik 23, Mia Žekš 20, Bruna Čeh 8 in Aneja Stojko 2 točki.

Na 38. memorialu Cirila Hočevarja v športni akrobatiki v Mariboru  so dekleta Društva za športno rekreacijo Murska Sobota v postavi: Ema Horvat, Luna  in Lena Kočar in Maša Fartelj zasedle moštveno tretje mesto.

Na 32. kongresu Zveze društev športnih pedagogov Slovenije na Debelem rtiču so  slovenskim športnim pedagogom podelili osem priznanj za pedagoško delo na področju športa otrok in mladine v šolah. Med prejemniki priznanja je bil tudi Zdravko Mauko, profesor športne vzgoje na Osnovni šoli Kajetana Koviča v Radencih.

V 8. kolu prve slovenske šahovske lige, vzhod  je na Ptuju II. ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote  premagala Šentjur s 4,5:1,5. Za soboške šahiste so zmagali: Nino Cmor, Matej Grah in Barbara Skuhala remizirali pa so: Jaka Meglič, Jože Gruškovnjak in Maja Hočevar, Rokada iz Lendave je bila v 8. kolu prosta.

V 2. kolu 2. slovenske šahovske lige, vzhod  sta v Radencih Gornja Radgona in Kamnica igrala 3:3, III. ekipa Radenske Pomgrada pa je premagala Šahovski klub Milana Majcna iz Sevnice s 5,5: 0,5. V 3.kolu p je Gornja Radgona bila boljša od II. ekipe Ptuja s 3,5;2,5,  III. ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote je bila prosta.

V Murski Soboti je bil šahovski turnir  PVD Sever za Pomurje. Moštveno je zmagala ekipa Specialne enote, drugi je bil Partizan Ljutomer in tretje Društvo upokojencev Bakovci. Posamično je  zmagal Dušan Ličina iz Specialne enote, drugi je bil Marko Ribičič oba iz Specialne enote tretji pa je bil Ljutomerčan Janko Brunčič.