V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

21 oktobra 2019 Šport


V Ljutomeru so bile včeraj zadnje  letošnje kasaške dirke v Prlekiji. V glavni dirki, državnem prvenstvu dve letnih kasačev in  sočasno memorialu Vlada Plohla,   je  zmagala Limpeto Luna na vajetih Reneja Hanžekoviča pred  Irso z voznikom Damjanom Vajsom tretji pa je bil Imenso Viking z voznikom Jožetom Sagajem, vsi so člani Kasaškega kluba Ljutomer. V  spominski dirki Ludvika Slaviča je zmagal Maugli z Jankom Sagajem, druga je bila Foka s Sašo Seršenom. V posebni dirki dijakov  Gimnazije Franca Miklošiča  je zmagala Elisa Gali na vajetih Vita Šadla, ki je tokrat vozil  za Kasaški klub Šentjernej. Med ljutomerskimi vozniki je v šesti dirki zmagal še Fjori na vajetih Saše Seršena iz Kasaškega kluba Ljutomer.

V  Ljubljani je bilo   dvodnevno strelsko  tekmovanje za slovenski pokal ter v prvi A in v prvi B državni ligi. Najbolje so se odrzali v prvi B ligi strelci Jezera iz Dobrovnika v postavi: Peter Šomogy, Franc Kološa in Lena Bakan Urisk pred Strelskim društvom Murska Sobota v postavi: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Tomaž Kerčmar. Posamično je  slavil že 18. zmago Peter Šomogy drugi pa je bil Jure Sočič.  V prvi B ligi so bili Tišinčani šesti in Gančani sedmi. V prvi A slovenski ligi so  bili Turniščani brez Robija Markoje  sedmi, Črenšovci osmi in Ljutomer deveti. V mlajših kategorijah je s serijsko puško med starejšimi deklicami zmagala Tišina v postavi: Daša Stojko, Nika Benkič in Maša Kolman. Med mladinci posamično je bil s standardno zračno puško drugi Jure Sočič. Med starejšimi deklicami   je bil tretja Živa Zadravec iz Črenšovec, med starejšimi dečki pa je zmagal Tinej Mihailović Krpan iz Lendave.

 Slovenska ženska kadetska nogometna reprezentanca starostne kategorije U – 17 je v drugi kvalifikacijski nogometni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo od 9. do 22. maja na Švedskem   po uvodni zmagi proti Azerbajdžanu s 6:0 bila uspešna tudi na drugi tekmi, ko je premagala gostiteljice Ferske otoke  s 4:0 in tako se je kolo pred koncem uvrstila v elitni del kvalifikacij. Za slovensko izbrano vrsto so igrale tudi Saša Kolar, Nina Kajzba in Lili  Sofija Balažic  iz None Pomurje.

V 8.kolu prve slovenske ženske  nogometne lige je Ženski nogometni klub Nona Pomurje v Bratoncih premagal Obalo iz Kopra s 4:0, čeprav je bilo ob polčasu 0:0.  Za Pomurke so dosegle zadetke: Sara Makovec, Anja Prša iz 11 metrovke, Špela Kolbl in Luana Zajmi.  Ljubljanska Olimpija je v gosteh premagala Ajdovščino s 13:0, pri Olimpiji se je odlikovala s štirimi zadetki Manja Rogan iz Murske Sobote.  Na lestvici vodi Nona Pomurje s 24.točkmi pred Olimpijo, ki jih ima 21.

V 6. kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu so igrali takole:  Tromejnik Kuzma – Monošter 3:8, Grad – Gornji Petrovci 1:5, Matjaševci – Slovenska vés 3:4 in Radovci – Srebrni breg Martinje 3:0. Na lestvici vodijo Matjaševci pred Slovensko vésjo in Radovci, vse tri ekipe so zbrale po 15 točk.

V zadnjem 9.kolu prve slovenske šahovske lige ,vzhod  sta  na Ptuju II. ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote in Fram igrala 3:3. Za soboške šahiste so remizirali: Jaka Meglič, Mitja Kovač, Igor Kos, Matej Grah, Jože Gruškovnjak in Maja Hočevar. Zmagovalna  II ekipa Železničarskega šahovskega  kluba Maribor  je premagala Rokado iz Lendave s 3,5: 2,5. Za Rokado je zmagal Matjaž Kodela, remizirali pa so: Tamas Horvath, Branko Vidic in Daniel Pukl.  Za Mariborčane je  zmagal tudi Jernej Buzeti iz Rakičana nekdanji član soboškega kluba. Naslov prvaka je osvojila II. ekipa Maribora z 18.točkami, četrta je bila II. ekipa Radenske Pomgrada z 11. točkami in sedma Rokada iz Lendave s 7.točkami.