V etru
Napoved programa dežurnega novinarja
Domov

Šport in šah

22 oktobra 2019 Šport


Plesalci Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote so na štiridnevnem svetovnem prvenstvu  v nemškem Bremerhavnu med 2500 plesalci iz 34 držav osvojili  moštveno drugo mesto v breakdancu s člansko sestavo. Za Plesni klub Zeko so nastopali: Filip Kovačič, Gal Vrbnjak, Petra Rajh, Rok Mihalič, Elias Ljubec, Dejan Zečevič in Nik Shuler, ki je bil  v ekipi gost iz Plesnega kluba Kreart.  V posamični konkurenci se je najbolje uvrstil Filip Kovačič, ki je zasedel peto mesto, Petra Rjah pa je bila med članicami 18.ta.

S 6. etapo mednarodne kolesarske dirke v Guanšiju na Kitajskem  je bila sklenjena svetovna serija in kolesarska sezona za leto 2019. Na zadnji etapi  dolgi 212 km je  33 letni Simon Špilak iz Tropovec, član ruske Katjuše zaključil svojo 14 letno poklicno kariero. Na zadnji dirki je Špilak zasedel 64. mesto v cilj je prikolesaril v času zmagovalca.  V  skupni uvrstitvi  je  Špilak osvojil 70. mesto. Simon Špilak je bil   tudi udeleženec olimpijskih iger   in je v svoji poklicni karieri osvojil 12 poklicnih zmag, dvakrat je bil najboljši na dirki po Švici in enkrat po Romandiji.

Na mednarodnem namiznoteniškem turnirju veteranov v Rogaški Slatini  so med 100 igralci iz Hrvaške in Slovenije sodelovali tudi pomurski namiznoteniški veterani.  V kategoriji od 40 do 60 let starosti se je uvrstil na drugo mesto Igor Vinčec iz Murske Sobote, v enotni kategoriji dvojic pa je Darko Fijavž iz Ljutomera s soigralcem Borisom Konjičkom iz Maribora osvojil tretje mesto. Ob koncu tedna bo pester namiznoteniški program v Ljutomeru.  V soboto 26. oktobra bo v  športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru prvi  turnir za jakostno lestvico Slovenije za veterane. V  nedeljo  27. oktobra pa bo v Ljutomeru  še 17. mednarodni odprti  turnir za rekreativne igralce in igralke.

Na odbojkarskem turnirju C skupine za mladinke so mlade igralke Ženskega odbojkarskega kluba Marine v Lendavi  premagale odbojkarice Mislinje z 2:0, odigrale so tudi dve srečanji proti II. ekipi Nove Kreditne banke Maribor in prvo  izgubile z 2:1 v drugi tekmi pa so bile igralke Muranie boljše od Mariborčank z 2:1. V osmino finala sta se uvrstili ekipi Formisa in Muranie iz Lendave.

V vnaprej odigranem srečanju 7. kola pomurske košarkarske lige  je Košarkarsko društvo Ljutomer premagalo Tropicano iz Bistrice s 74:48.  Za Ljutomerčane je dosegel največ točk Jernej Copot in to 28 in za Tropicano iz Bistrice Daniel Trstenjak skupno 21 točk. Drugo kolo pomurske košarkarske lige bo na programu ob koncu tedna in to v petek in v soboto.

V  7. kolu pomurske nogometne lige na travnatih igriščih so igrali takole: derbi kola, Elbo Gomilica – Trnje 3:4, Tešanovci – Bobri Dolnja Bistrica  7:1, Meteor Melinci . Klub malega nogometa Mladi Odranci 7:2, tekma Teleing Razkrižje – Sobota je bila preložena. Po nepopolnem zadnjem jesenskem kolu vodi Elbo iz Gomilice s 15.točkami pred Trenjem, ki jih ima 13 tretji pa so Tešanovci z 12.točkami. Na lestvici strelcev vodi Goran Žgajnar  iz Tešanovec s 14 zadetki.

V klubskih prostorih Šahovskega društva Radenska Pomgrada v Murski Soboti se bo danes  ob 17.45 začelo 32. prvenstvo Pomurja v pospešenem šahu. Danes bodo na programu tri kola, nadaljevanje prvenstva pa bo v četrtek 24. oktobra. Naslov prvaka brani Barbara Skuhala pri nižje kategornikih pa Jaka Kočar.