V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

17 aprila 2017 Šport


Na drugi dirki akrobatskih motornih pilotov Red Bull Air Race v San Diegu v Združenih državah Amerike je  prekmurski pilot Peter Podlunšek dosegel svoj največji športni uspeh v razredu masters.  Po solidnem nastopu v kvalifikacijah med 14. piloti je prvič  prišel do velikega finala  in  ob koncu zasedel  s svojo ekipo PP 37  med štirimi  najhitrejšimi  motornimi piloti izvrstno drugo mesto za  Jošijem Muroyo iz Japonske. Po izjemnem uspehu Podlunška v San Diegu  ta ni skrival zadovoljstva ampak je na svoji spletni strani zapisal, da se je držal v celoti dobrega načrta pred dirko kako priti do najkrajše linije in pri tem je uspel kar se je odrazilo v rezultatu. Naslednja dirka bo na programu v začetku junija na Japonskem.

Pikado klub Bar West iz Pinc je pripravil 4. velikonočni turnir v elektronskem pikadu na katerem je sodelovalo 22 igralcev  iz Madžarske, Hrvaške, Velike Britanije in Slovenije. Prvo mesto je v močni mednarodni konkurenci  osvojil  Dezső Vsrga iz Kapce, drugi je bil Ladislav Bogar iz Pinc in tretji Zdenko Sevšek iz Doline.  Slovenski igralci pikada pa bodo od četrtka 20. do nedelje 23. aprila zbrani v Zdravilišču Radenci na letošnjem posamičnem in moštvenem državnem prvenstvu.

V 24. kolu prve  češke nogometne lige je Viktorija iz Plzna pred domačimi gledalci premagala ekipo Slovaćko z rezultatom 2:0. Za ekipo Viktorije je vseh 90 minut igral Erik Janža iz Puževec . Na prvoligaški lestvici  vodi ekipa Viktorije iz Plzna, druga na lestvici pa je Slavija iz Prage.

V  13. kolu prve avstrijske ženske  nogometne lige  so aktualne avstrijske prvakinje igralke St. Pőltna v gosteh premagale ekipo Innsbrucka kar z rezultatom 10:1.  Za St. Pőlten je igrala v prvem polčasu tudi slovenska reprezentantka Mateja Zver doma iz Gornje Bistrice in k zmagi prispevala en zadetek. Na prvoligaški lestvici vodi ekipa St.  Pőltna, ki ima sedem točk prednosti pred zasledovalci.

V  prvi četrtfinalni malonogometni tekmi prve slovenske  lige na travi – liga ENA je V Ključarovcih ekipa Transpaka premagala  Nogometni klub Smola iz Lesc   z rezultatom 5:0. Za ključarovski Transpak je dosegel  dva zadetka Tomaž Markovič po enkrat pa so zadeli še: Marko Rožman, Mario Skuhala in z avtogolom še Jan Bizjak.

V Begunjah na Gorenjskem je  ekipa Begne premagala Ekosen s Kapele z rezultatom  2:1. Za Begne sta dosegla zadetka: Igor Petković in Senad Husenbašić; za Ekosen s  Kapele pa je dosegel častni  zadetek Dejan Kos.

Poročali pa smo že, da so Černelavci v gosteh  premagali  z 2:0 Brežice in da je bil Videm  v Vučji vasi boljši od Ribnega z 2:0.  Povratno tekmo bodo Černelavci igrali pred domačimi gledalci v četrtek 20.aprila, Kapela Ekosen pa v nedeljo 23.aprila.

V Mariboru je bilo  območno prvenstvo  mladih judoistov iz osnovnih šol. Najbolje so se odrezali člani Judo kluba Murska Sobota ,ki so zbrali osem prvih mest. Med starejšimi dečki sta zmagala Vid Lunežnik in David Žido iz prve soboške osnovne šole, med mlajšimi deklicami in dečki sta zmagala Iva Küplen iz prve osnovne šole  in Aljaž Pertoci iz druge soboške osnovne šole. Med cicibani o  zmagali Lars Horvat in Tijan Grah  oba od Svetega Jurija na Goričkem, Sven Šarkanj od Grada in  Lovro Zaman iz Kobilja. Med judoisti Kluba borilnih veščin Lendava  je zmagala med cicibani Sara Sep iz Dvojezične osnovne šole I Lendava.  Med tekmovalci Judo kluba Turnišče je med mlajšimi dečki zmagal Aljaž Smodiš iz Turnišča. Judo klub Tratnjek Klima Beltinci  z učenci osnovnih šol  je  zbral sedem prvih mest.  Med starejšimi deklicami ja zmagala Kaja Baler, med mlajšimi dečki in deklicami pa so zmagali: Žiga Zver, Jan Špilak, Nejc Kalamar, Gabrijel Lipič, Tilen Forjan in Leila Mazouzi.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju z  naslovom Cikel slovenskih železnic  v Ljubljani je med 75. šahisti zmagal Leon Mazi iz Kranja s 7.točkami in pol. Med pomurskimi šahisti je bila Maja Vučko iz Ižakovec, zdaj članica Kočevja 20. – zbrala je pet točk in pol, Matjaž Kodela iz lendavske Rokade pa se je uvrstil na 47. mesto s štirimi točkami.