Domov

Šport in šah

23 oktobra 2019 Šport


V Wuhau na Kitajskem poteka 7. svetovno vojaško strelsko  prvenstvo na katerem za slovensko reprezentanco nastopata tudi dva pomurska strelca. V prvi tekmovalni nalogi  v naj trofejnejši disciplini s puško velikega kalibra  3 x 20  je  v posamični konkurenci   dosegel izjemen rezultat in uvrstitev Robi Markoja iz Gomilice , član Strelskega društva Štefana Kovača iz  Turnišča , ki je s 581. krogi zasedel tretje mesto bil pa je tudi najboljši strelec v slovenski reprezentanci.  Reprezentanca Slovenije za katero je nastopil tudi Dušan Ziško iz Murske Sobote, član Strelskega društva Koloman Flisar s Tišine in Rajmond Debevec iz Olimpije je s 1724.krogi zasedla osmo mesto med 26. ekipami.  Zmagali so Norvežani z 1724.krogi.  

rbt

V Lendavi je bil 19. mednarodni košarkarski turnir na katerem so nastopile ekipe iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije.  Zmagal je Košarkarski klub Lindau iz Lendave ,ki je v prvi tekmi premagal  Zalaegerszeg z rezultatom  52:39. Za Lindau o zadeli največ točk:  Matej Tadina 13,  Dejan Zrna 11 ter Gorazd Horvatič, Denis Rantaša in Tomas Hozjan po 8 točk. V drugi odločili  tekmi za prvo mesto  je Lindau tesno s 56:55 premagal  Mursko Središče iz Hrvaške . Za Lindau so največ točk k zmagi prispevali: Gorazd Horvatič  in Denis Rantaša po 14 ter  Dejan Zrna 11 točk. V  preostali tekmi je Mursko Središče premagalo Zalaegerszega z 69:39. V revijalni tekmi pa so veterani  Čakovca premagali veterane Lindaua s 65:56.

V Zrečah je bil prvi rang turnir v elektronskem pikadu za točkovanje Pikado zveze Slovenije. Na  turnirju so bili uspešni tudi pomurski igralci pikada. Med člani v A skupini je zmagal Leon Mertük  četrti pa je bil Aleš Zadravec iz Tešanovec oba iz Pikado kluba Top Gun Grlave. V moških dvojicah sta zmagala: Primož Roudi in Primož Kolbl iz ekipe Goričanci Radovci in Top Gun Grlave. Med mladinci je zmagal Luka Marinič iz top Gun Grlave, drugi je bil Patrik Bagari in tretji Leon Bagari oba iz Pikado kluba Friend’s team od Svetega Jurija na Goričkem. Igralci pikada bodo v soboto 26. oktobra  ob 11. sodelovali na 2. mednarodnem turnirju Prlekija open v elektronskem pikadu, ki se bo začel v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru pripravlja pa ga Športno društvo Strelec.

V zadnjem letošnjem hokejskem srečanju na prostem so hokejistke predanovskega Triglava premagale aktualne državne prvakinje  Moravske Toplice s 3:0. Za Triglav je dosegla dva zadetka Sanja Zelko enega pa je dodala Daniela Pavalec.

V 8.kolu pomurske lige v vrtnem kegljanju so v moški konkurenci igrali takole: Bodonci – Beltinci 561:492, Kobilje – Murska Sobota 406:479, Turnišče – Mačkovci 438:502 in Puconci – Črenšovci 464:461. Posamično je bil najboljši Jože Horvat iz bodonsko brezovskega zenkovskega deruštva,ki je podrl 122 kegljev. Moštveno  vodi Murska Sobota s 14.točkami pred Puconci in Mačkovci,ki imata po 12 točk. V ženski konkurenci pa so igrali takole: Bodonci –Beltinci 522:446, Kobilje – Murska Sobota 486:466, Turnišče – Mačkovci 357:412 in Puconci – Črenšovci  447:419. Posamično je bila najbolj natančna Cvetka Črešnjak iz bodonskega društva s 116. keglji. Moštveno vodijo upokojenke Bodonci s 14.točkami pred Kobiljem, ki jih ima 12 in Moravskimi Toplicami, ki so zbale 8 točk.

V Murski Soboti se je začelo 32. pomursko prvenstvo v pospešenem šahu. Po treh kolih so v vodstvu: Igor Kos, Boris Kovač, Andre Keglevič in Martin Mohar, ki imajo po dve točki in pol. Prvenstvo se bo nadaljevalo v četrtek 24. oktobra.