Domov

Šport in šah

24 oktobra 2019 Šport


V 4. kolu prve slovenske odbojkarske lige so igralci  Panvite  Pomrada v Murski Soboti pred  blizu 200 gledalci premagali Hoče z rezultatom 3:0.  Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevali: Zlatko Pulko 13, Vasja Plesec in Žan Bedrač po  9 ter   nekdanji igralec Hoč Urban Drvarič 8 točk. Za Hoče, kjer zdaj igra tudi nekdanji igralec Panvite Pomgrada Jaša Ratkai so zadeli največ točk: Branislav  Radović 18, Miha Cafuta 8 in Tilen Založnik 7 točk. Na lestvici vodijo Mariborčani z 11.točkami, soboški odbojkarji na tretjem mestu imajo 8 točk. V petem kolu bo Panvita Pomgrad v soboto 26.oktobra gostovala pri Šoštanju Topolšici.

V tretjem kolu odbojkarskega tekmovanja za pokal Odbojkarske zveze Slovenije so v Murski Soboti igralke Sobote premagale Benedikt z rezultatom 3:0. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevale: Katja Saje 14, Pia Krajcar 13 in Ana Kolmanič 12 točk.

V Mariboru je bilo drugo kolo  druge slovenske  lige  v bowlingu v kateri nastopajo tudi igralci Bowling kluba Lendava.  Tokrat so bili Lendavčani zelo uspešni saj so  trikrat zmagali in enkrat igrali neodločeno. Najboljši posameznik v ekipi in tudi na turnirju je bil  Dušan Radaković iz Lendave, ki je podrl 1343 kegljev. Na 18, mesto se je uvrstil Rudi Volf s 1134, keglji , 24. je bil Marjan Časar s 1085. keglji in 27. Roman Topolnik, ki je podrl 1075 kegljev. Po drugem turnirju vodi Bowling klub Bajta iz Radelj z 10.točkami, Lendavčani so s sedmimi točkami na 4. mestu.

V 8. kolu soboške medobčinske veteranske lige v malem nogometu so igrali takole:  Old boys Murska Sobota – Mladost Pertoča 3:0, Bakovci – Rogašovci 3:5, Nemčavci – Čarda Martjanci  8:2,  Sebeborci – Cankova 5:1, Noršinci – Dokležovje 2:0 in Rakičan – Borejci 4:2. Na lestvici vodijo Sebeborci s 24.točkami pred Rogašovci z 21. na tretjem mestu pa je Old boys iz Murske Sobote z 19.točkami.

Začela se je nova sezona v pomurski ligi v streljanju s serijsko zračno puško v kateri sodeluje 12 ekip iz obeh bregov reke Mure. V prvem kolu je moštveno zmagalo Strelsko društvo Ljutomer v postavi Marjan Zadravec, Mladen Kosi in Zoran Trstenjak  s 1081.krogi. Drugi so bili Bakovci s postavo: Matjaž Cőr, Simon Farkaš in Goran Maučec s 1078.krogi in tretji strelci  Janka Jurkovića od Svetega Jurija s 1072.krogi. Posamično je v prvem kolu zmagal Martin Marič iz Domajinec  s 374.krogi, drugi je bil  Marjan Zadravec iz Ljutomera s 373.krogi in tretji Goran Maučec iz Bakovec  s 369.krogi, četrti je bil  Franc Kurnik s 364.krogi in peti Anton Kocbek  oba od Svetega Jurija s 362.krogi.

Na šahovskem turnirju za pokal Poljanske doline v Železnikih je med 26. šahisti zmagal  Sergej Trussevich iz Šahovskega kluba Ljubljana s 7.točkami, na četrto mesto se je uvrstil Luka Šolmajer  iz Šahovskega društva Rokada  iz Lendave, ki je zbral 5 točk.