Domov

Šport in šah

25 oktobra 2019 Šport


Ob 70 letnici Rokometne zveze Slovenije so na  slavnostni akademiji   na Ljubljanskem  gradu  podeljevali zaslužnim članom nazive častnih članov in zlate plakete za njihov prispevek pri razvoju rokometa v Sloveniji.  Med sedmimi dobitniki  častnega članstva, najvišjega priznanja znotraj zveze,  je bil tudi 72 letni Brako Klun, ki se je z rokometom srečal v Gornji Radgoni daljnega leta 1963. Bil je uspešen igralec in trener in vrsto let je opravljal naloge sekretarja v Rokometnem klubu Arcont v Gornji Radgoni. Ob 60 letnici Rokometne zveze Slovenije je Branko Klun dobil zlato plaketo slovenske rokometne zveze,  leta 2009 pa so v Gornji Radgoni Branka Kluna   tudi izvolili za častnega člana radgonskega rokometnega kluba.

V prvi četrtfinalni nogometni tekmi za pokal Nogometne zveze Slovenije  so Domžale pred 550  domačimi gledalci  premagale  soboško Muro s 3:2. Za Muro sta dosegla zadetka: Nino Kouter v 18. in Luka Šušnjara b 95. minuti; za Domžale pa so dosegli zadetke: Nikola Vuyadinovich v 32.minuti, Matej Podlogar v 57. in Slobadan Vuk v 76. minuti. V 94. minuti je bil izključen igralec Domžal Nikola Vuyadinovich. Povratno tekmo z Domžalami bo Mura igrala v Murski Soboti v sredo 30. oktobra ob 19.30. Lendavska Nafta, ki je v prvi tekmi že minuli teden premagala velenjski  Rudar z 2:1 bo igrala povratno  četrtfinalno tekmo v Velenju  prav tako v sredo 30. oktobra a že ob  16.30.

V zadnji tekmi v hokeju na travi v jesenskem delu slovenske lige je predanovski Triglav v Lipovcih premagal Moravske Toplice s 5:2. Za Triglav sta dosegli zadetke:   Nejc Potokar 3 ter Tadej Mikola 2; za Moravske Toplice pa sta bila strelca zadetkov: Luka Rantaša in Aleš Malačič.  Zdaj se bodo hokejisti preselili na tekmovanja v dvoranah, prva tekmovanja pa bodo na programu že v novembru.

V 2. kolu 2. slovenske kegljaške  lige, vzhod za članice je Lendava na kegljišču Vikenda v Radencih premagala  Ruše z rezultatom 6:2. Za Lendavo so največ kegljev podrle: Sidonija Stanič 502 ter Vida Kovač in Slavica Hozjan po  497 kegljev; pri Rušah  se je odlikovala Milica Zorman, ki je podrla 498 kegljev.

V  prvi radgonski ligi malega nogometa je v 8. kolu vodilno Lomanoše premagalo, v derbiju kola,  tretjo na lestvici Spodnjo Ščavnico s 4:2. Druga na lestvici Kapela je utrpela poraz od Radenske kar s 4:0. V drugi radgonski l igi malega nogometa je vodilni Teksas bar Videm  utrpel poraz od Bumefekta v Lastomercih s 5:3, drugi na lestvici Baren  iz Melov je igral z Negovo 1:1,  tretji Očeslavci pa so premagali Lokavec z 1:0. V tretji radgonski ligi malega nogometa je Zoro iz Zbigovec premagal radgonski Dinamo z 2:1, druge Lešane so premagale Segovce s 7:2 tretji Neja bar iz Lomanoš pa izgubil proti Ivanjševski Slatini s 4:1.

V Murski Soboti je bilo včeraj končano  32. prvenstvo Pomurja v pospešenem šahu na katerem je med 13. šahisti  v odsotnosti lanske zmagovalke Barbare Skuhala zmagal 19 letni Andre Keglevič iz Petanjec ,ki je zbral 6 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Boris Kovač s pol točke zaostanka, tretji je bil Denis Gjuran in četrti Robert Antolin oba s petimi točkami. Na peto mesto se je uvrstil Igor Kos, vsi iz Radenske Pomgrada s štirimi točkami.