V etru
Nedeljska kuhinja (ponovitev)
Domov

Šport in šah

27 oktobra 2019 Šport


Na 22.  svetovnem prvenstvu v  kickboksingu  v Sarajevu je v light contactu v kategoriji do 89 kg osvojil naslov svetovnega prvaka Davit Žibrat z Mote, član Kickboksing kluba Pomurje.  Na svetovnem  prvenstvu  v Sarajevu je sodelovalo  754 tekmovalci iz 58 držav.  Izjemno  je bil na svojem četrtem svetovnem prvenstvu razpoložen  David Žibrat saj je  premagal v svoji kategoriji vse  nasprotnike .  V   polfinalu je premagal Nemca  Oliverja Seegerja, finalu pa je bil Žibrat  boljši od  Domenice Pappacena. Iz Italije. Na prvenstvu je nastopil tudi Tilen Džafić iz Kickboksing  kluba Murska Sobota, ki je v  svoji kategoriji do 63,5 kg v low kicku med 22 tekmovalci  zasedel 5. do 8. mesto.  Žibratu bodo v ponedeljek  16. uri v Zadružnem domu na Cvenu pripravili prisrčen sprejem ob izjemnem tekmovalnem uspehu.

Judo klub Klima center Tratnjek Beltinci je v  v zeleni dvorani v Puconcih gostil mlade judoiste iz šestih držav na 10. mednarodnem pokalu v judu Beltinci 2019.  Za slovenske judoiste v kategorijah U – 12 in U – 14  je bila  uradna tekma Judo zveze Slovenije. Moštveno so med 25 klubi zmagali judoisti Bežigrada, med pomurskimi judoisti so bili Beltinčani sedmi, soboške Štorkljice so bile devete in Klub borilnih veščin Lendava je moštveno zasedel deseto mesto.   Posamično je  med starejšimi dečki bil zmagovalec Gabrijel Lipič iz Beltinec, drugi je bil Niko Rakar iz soboških Štorkljic tretja mesta pa so osvojili: Žak  Rus  in Aljoša Hladen iz Ljutomera ter Anže Škrget iz Prleške šole juda. Med starejšimi deklicami sta bili zmagovalki Veronika Horvat iz Kluba borilnih veščin Lendava in Leila Mazouzi iz Beltinec, tretji  sta bili: Tadeja Simonič iz Juršinec in Vanesa  Tkalec iz Lendave. Med mlajšimi dečki je zmagal  Klemen Vinkovič iz Murske Sobote, drugi je bil Jure Čeh iz Lendave, tretja mesta pa so si priborili: Amadej Cőr in  Nik Maj Vučko oba iz Beltinec, Jan Huber iz Murske Sobote ter  Bor Patrik Burjan  in Kio Červek oba iz soboških Štorkljic. Med mlajšimi deklicami  je bila zmagovalka: Lana Škraban iz Kluba borilnih veščin drugi pa sta bili: Živa Kuzma iz Beltinec in Sara Sep iz Kluba borilnih veščin Lendava.

V Mariboru je bilo državno prvenstvo v tehničnih disciplinah tradicionalnega karateja na katerem so tekmovali tudi goriški karateisti. Prva mesta so osvojili: Luka Pavlinjek iz Cankove   med mladinci in starejšimi dečki, Emilija Malena Martinuzzi iz Tromejnika je zmagala med  starejšimi deklicami, zmagovalna pa je bila tudi ekipa malčkov  Tromejnika v postavi:  Tijan Grah in Nik Zrim.  Druga mesta so osvojili: malčki Tromejnika v postavi: Eva Grah in Maksimiljan Markoč ter Tijan Grah posamično med malčki  in  Eva Grah  med malčicami, oba iz Tromejnika in Maša Sukič med mladinkami iz Gornjih Petrovec.  Tretja mesta so osvojili: Maksimiljan Markoč in ekipa Tromejnika med mlajšimi dečki v postavi: Gal Časar in Tijan Grah.

V  5.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je Panvita Pomgrad iz Murske Sobote v gosteh premagala Šoštanj Topolšico s 3:1. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali:  Zlatko Pulko 22, Nikola Ražnatović 12 ter Vasja Plesec 11 točk.

V  3.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice so Ljutomerčanke premagale  Mozirje s 3:0, Ženski odbojkarski klub Zreče pa je bil boljši od Roto Keme Puconci s 3:1.

V 4.kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod so igralke Sobote v gosteh premagale Šempeter s 3:1. Za Soboto so zadel največ točk: Anja Kolmanič 23, Katja Saje 18, Kaja Marton 10 in Pia Krajcar 7 točk.

V  3. kolu 3. slovenske odbojkarske  lige, vzhod  za članice je Kostman iz Slovenj Gradca v Lendavi premagal Muranio s 3:1.

V  4.kolu 2. slovenske odbojkarske lige so Radenci v gosteh premagali II. ekipo Maribora s 3:0. Za Radence so zadeli največ točk: Tomaž Horvat in Blaž Ajlec po 14 ter Jaka Banič 13 točk.

V 3.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod je II. ekipa Panvite Pomgrada v gosteh premagala  II. ekipo Korvoley Mislinjo s 3:0.

V 4.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice je v Puconcih Kema premagala Jesenice s 5:0. Za Kemo sta po dvakrat zmagali:  Nuša Vogrinčič in Ana Kovačec ter enkrat Blažka Harkai.

V Ljutomeru je včeraj 82 igralcev sodelovalo na  prvem turnirju za jakostno lestvico Namiznoteniške zveze Slovenije za veterane.  Uspešni so bili tudi pomurski igralci.  Med člani od 65 do 69 let je zmagal Jože Žekš iz Murske Sobote tretji pa je bil Ivan Ocepek iz Gornje Radgone, v kategoriji od 50 do 59 let je bil drugi Igor Vinčec iz  Murske Sobote. V moških dvojicah sta zmagala  v kategoriji nad 60 let  starosti Jože Fartek Puconci in Jože  Žekš iz Murske Sobote.  Darko Fijavž iz Ljutomera je bil v dvojicah  s Silvom Slačkom iz Maribora  v kategoriji od 40 do 60 let  tretji podobno kot  Igor Vinčec z Erihom Günterjem z Raven na Koroškem.  Med članicami sta bili tretji: Renata Zrinski in Iva Jakič iz Ljutomera v kategoriji članic do 49 let starosti.

V 15.kolu 2. slovenske nogometne lige je Nafta 1903 v Lendavi premagala Kalcer Radomlje s 4:0. Za Nafto so dosegli zadetke: Alen Ploj, Marko Maleševič, Mihael Rebernik in Jaka Bizjak. V 3. slovenski nogometni ligi, vzhod je v 10.kolu  Veržej igral proti Kettyju Emmi iz Slovenske Bistrice 3:3. Za Veržej  je dosegel dva zadetka: Mark Žvikart ter enega Aleksander Nedižavec. Šamipion je v Celju premagal Avto Rajh Ljutomer kar s 7:0. Korotan je na Prevaljah premagal Radgono z 2:0.

V 11. kolu  prvi slovenski mladinski nogometni ligi je v Bakovcih Mura premagala Celje z 2:1, kadeti Mure in Celja pa so igrali 3:3.

V  12. kolu prve slovenske nogometne  lige, vzhod U – 15 je Aluvar Gančani v Mariboru premagal Tabor s 4:1, Ketty emmi Bistrica je premagala Vipoll iz Veržeja s 4:1, Mura je bila boljša od Drave s 3:1.

V 8. kolu prve slovenske nogometne lige za dekleta U – 17 je Radomlje igralo proti Noni Pomurje 3:3.

Še rezultati v nižjih nogometnih ligah: Turnišče – Radenska Slatina 2:2, Črenšovci – Grad 0:0, Tišina – Bakovci 0:3, Apače – Sredica Kleparstvo Šinko 3:3 in Roma Vanča vas – Kema Puconci 2:6.

V 6. kolu prve slovenske kegljaške lige za člane je Radenska iz Murske Sobote v Radencih premagala Hidro iz Medvod s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 598, Mladen Emeršič 567 in Vinko Hleb 564. V ženski konkurenci  prve B kegljaške lige je Ograjca iz Ljubljane  premagala Radensko s 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrle:  Cvetka Štiberc 548, Sonja Tibaut 538 in Vlasta Hojnik 510 kegljev. 

V Slovenskih Konjicah sta bili odigrani dve koli v 3. slovenski šahovski ligi vzhod .V  7. kolu je veteranska ekipa Slovenskih Konjic igrala proti IV ekipi Radenske Pomgrada iz Murske Sobote  2:2  Kamnica pa je premagala Lendavo s 4:0.  V  6. kolu je IV ekipa Radenske Pomgrada igrala proti  mladi ekipi Slovenskih Konjic 2:2, Lendava je bila prosta.  Zadnji dve koli bosta na programu 16. novembra v Slovenskih Konjicah.