V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport in šah

28 oktobra 2019 Šport


Na  14. mednarodnem ljubljanskem maratonu so bili med udeleženci tudi člani Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote.  V teku na 10 km je zasedla odlično drugo mesto z osebnim rekordom 36,31 Urška Martinec. Njen klubski kolega Boštjan Cipot je v teku na 42 km zasedel v absolutni uvrstitvi  med 1700 tekači absolutno 37. mesto v času z osebnim rekordom  2:52,25 ;  v uvrstitvi za državno prvenstvo  pa se je v svoji starostni kategoriji uvrstil na sedmo mesto. Med  učenci osnovnih in srednjih šol,   že dan pred  nedeljskim maratonom,  je v teku na 1800 metrov dolgi progi med 223 učenkami Lara Horvat v času 6.16 zasedla tretje mesto.

V Zagrebu je bilo mednarodno atletsko tekmovanje veteranov  v dolgih metih na katerem je nastopil tudi Štefan Potočnik iz Športnega društva Bodonci. Potočnik je zmagal v metu gire, v metu kladiva in diska pa je zasedel odlično drugo mesto.

V Ljutomeru je bil v nedeljo  17. odprti mednarodni turnir v namiznem tenisu za rekreativne igralce in igralke   za prehodni pokal Ljutomera.  V moški konkurenci članov do 40 let sta zasedla tretji mesti: Uroš Brumen in Miha Belak iz Ljutomera. Med člani od 60 do 70 let je zmagal Jože Žekš iz Murske Sobote. Med članicami do 40 let je bila zmagovalka Dajana Stojko Gošnjak pred Ivano Jakič obe iz Ljutomera.  V skupini od 40 do 60 let starosti je bila druga Renata Zrinski iz Ljutomera.  V mešanih dvojicah  sta Dajana Stojko Gošnjak iz Ljutomera  in Jože Žekš iz Murske Sobote zasedla drugo mesto.

V Zalaegerszegu je bilo prvo kolo mednarodne strelske lige  v streljanju z zračno pištolo na katerem je sodelovalo 11 ekip in 42 posameznikov. Moštveno je zmagal Zalaegerszeg s 1676.krogi, med  pomurskimi ekipami je Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča  s 1622.krogi.  Posamično je zmagal Ivan Takać iz Čakovca s 565.krogi, Marko Mlinarič iz turniškega društva je bil tretji, zadel pa je 564 krogov.  V Turnišču  pred občinsko stavbo pa bodo jutri v torek ob 18. pripravili sprejem za slovenskega reprezentanta Robija Markojo iz Gomilice  ki je na 7. svetovnih vojaških igrah   na Kitajskem osvojil bronasto medaljo.

Na  nedeljskih kasaških dirkah v Stožicah so ljutomerski kasaški vozniki bili štirikrat med zmagovalci. V uvodni dirki med 2 letnimi kasači je zmagala Irsa V na vajetih Jožeta Sagaja. V peti dirki, finalu krožne dirke za 3 letne kasače je zmagal Maugli na vajetih Janka Sagaja. V šesti dirki je bila najhitrejša  Peterka z voznikom Markom Slavičem, v deveti dirki pa je bil med mednarodno udeležbo zmagovalec Tak me Hode na vajetih Jožeta Sagaja.

V  7. kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu so igrali takole: Gornji Petrovci – Monošter 8:6, Grad – Matjaševci 3:6, Srebrni breg Martinje – Tromejnik Kuzma  3:6, tekma med Slovensko vésjo in Radovci je bila preložena in bo v soboto 2. novembra. Na lestvici po nepopolnem  7. kolu vodijo Matjaševci  z 18.točkami, Slovenska vés in Radovci pa sta zbrala po 15 točk.

V Slovenskih Konjicah sta bili odigrani 6. in 7. kolo v 3. slovenski šahovski  ligi, vzhod v kateri nastopa 21 ekip. V  6. kolu je  IV. ekipa Radenske Pomgrada  igrala proti  mladi ekipi Slovenskih Konjic  2:2 za soboško ekipo  sta zmagali: Ema Lukač in Eva Žlebič, šahisti Lendave pa so bili prosti. V 7. kolu je Radenska Pomgrad  igrala proti članski ekipi Slovenskih Konjic  2:2. Za soboško ekipo sta zmagala: Matjaž Cigüt in Ema Lukač, Kamnica pa je premagala Lendavo s 4:0. Šahovska liga se bo nadaljevala 16. novembra v Slovenskih Konjicah.