Domov

Šport in šah

29 oktobra 2019 Šport


Krajevna skupnost Cven, Občina Ljutomer, Športna zveza Ljutomer so sinoči pred zadružnim domom na Cvenu pripravili prisrčen sprejem Davidu Žibratu  svetovnemu prvaku v kickboksu v light contactu v kategoriji do 89 kg doma z Mote članu Kickboksing kluba Pomurje, ki je na 22. svetovnem prvenstvu v Sarajevu med 754 tekmovalci iz 58 držav prvič osvojil naslov svetovnega prvaka. Žibrat je sodeloval na svetovnih prvenstvih že leta 2013 v Turčiji, ko je bil peti, leta 2015 je bil v Dublinu tretji, leta 2017 pa v Budimpešti drugi;  tokrat je stopil na najvišjo stopničko

V soboški Fazaneriji bo jutri ob 19.30   nogometni praznik. Nogometaši Mure bodo v povratni četrtfinalni nogometni tekmi  za slovenski pokal gostili nogometaše Domžal, ki so prvo tekmo  proti Muri dobili z rezultatom 3:2. Tokrat v edinem prvoligaškem dvoboju   zadošča igralcem Mure minimalna zmaga z 1:0,  da se bodo uvrstili med štiri najboljše ekipe slovenskega pokala. Ob igranju Mure v Murski Soboti bo zanimiva tudi  tekma v Velenju, kjer je  Nafta 1903 dobila prvo tekmo proti Rudarju z 2:1 in mnogi si močno želijo dvoboja med Muro in Nafto 1903 v  polfinalu slovenskega pokala.

Amadej Marosa and Luka Bobicanec celebrating during soccer match between Mura and Krsko, Round 23 of PLTS 2018/19, played in Fazanerija, Murska Sobota, Slovenia on March 16, 2019

V Ormožu je bilo strelsko tekmovanje z naslovom »Strelski upi« na katerem so nastopili tudi pomurski strelci. Med mladinci moštveno je v streljanju s standardno zračno puško  zmagal  Trzin s 1232,4. krogi, četrta je bila Murska Sobota v postavi: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Blaž Makari s 1203,1. krogom. Na 13. mesto so se uvrstili Turniščani, s  kjer je bil najboljši posameznik Leon Režonja s 403,5.krogi, 15. pa so bili Ljutomerčani, najboljši posameznik je bil Tic Budja s 389,6.krogi. Posamično je v predtekmovanju zmagal Jure Sočič s 412.krogi, v finalu pa je bil Jure Sočič drugi, Patrik Farkaš četrti in Leon Režonja šesti.

V zadnjem 7. kolu jesenskega dela pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih so igrali takole: Teleing Razkrižje – Sobota 5:0, Meteor Melinci – Mladi Odranci 7:2, Tešanovci – Bobri Dolnja Bistrica  7:1 in Elbo Gomilica – Trnje 3:4. Po nepopolnem zadnjem jesenskem kolu vodi Elbo iz Gomilice s 15.točkami pred Trnjem, ki jih ima 13 in Tešanovci, ki so zbrali12 točk. Zaostalo srečanje med Odranci in Trnjem bo v četrtek 31. oktobra ob 15.uri in šele po tej tekmi bo znan jesenski prvak. 

V Radljah ob Dravi je bilo območno tekmovanje invalidov v šahu. Zmagalo je Društvo invalidov  Dravograd z 18,5 .točkami, Ljutomerčani z ekipo Janko Brunčič, Franjo Vizjak, Vlado Skuhala in Franc Sukič  so bili z 12.točkami deseti. Najboljši posameznik pri Ljutomerčanih je bil Janko Brunčič s 4 točkami. Na 12. mesto se je uvrstilo Medobčinsko društvo invalidov  Murska Sobota z 11,5 točkami.  Najboljši posameznik v soboški ekipi je bil Jože Glavač s 4.točkami.