Domov

Šport in šah

4 novembra 2019 Šport


V avstralskem Perthu je na tekmi svetovnega pokala v judu v kategoriji do  66 kg zasedel tretje mesto Adrian Gomboc iz Rakičana, zdaj član Judo kluba Bežigrad. Gomboc je na tekmovanju premagal judoiste iz Tajpeha,  Brazilije in Izraela. Uvrstitev v finale in borbo za prvo mesto pa mu je preprečil tekmovalec iz  Nemčije.

Na mednarodnem strelskem tekmovanju v Smederevu je prvi dan tekmovanja mladih strelcev iz desetih držav, skupno jih nastopa kar 225,  Jure Sočič iz Športno strelskega društva  Sobota je  med strelci starimi do 18 let z zračno puško zasedel 4.mesto s 612,5 krogi- Med strelci starimi do 16 let je Patrik Farkaš iz soboškega društva  zadel 609,3 kroge in zasedel peto mesto.  Drugi dan strelskega tekmovanja so mladi strelci tekmovali v enotni konkurenci in Jure  Sočič  je zasedel deseto in Patrik Farkaš 23. mesto.

V 13.kolu poljske ekstra nogometne lige sta Gornik iz kraja Zabrze za katerega nastopa  Erik Janža iz Puževec  igral, pred 15.200 gledalci,  1:1 proti ekipi Plasta iz Gliwic.  Na lestvici je Plast na tretjem mestu s 25.točkami, Gornik za katerega je tudi tokrat igral celo tekmo Erik Janža  pa ima na 11. mestu 16 točk.

V pomurski ligi v elektronskem pikadu so odigrali dvoboje drugega kola.  V prvi ligi so igrali takole: Špirić Černelavci – Kouvrani  Filovci 17:9. Gaj  Murska Sobota – Naš bar Melinci 15:10, Team Maži bar Ižakovci – Čarne vrane  Ižakovci 13:12, ekipa Ali Leone Bi iz Ljutomera je bila prosta. Na lestvici vodi Pikado klub Špirić Černelavci s 4.točkami.  V drugi pomurski pikado ligi pa so v drugem kolu igrali takole: Picolo Melinci – Dokležovje 7:18,, Kocka bar  Renkovci – Berta bar Ižakovci  22:3, Mokoš Bakovci – La Tina bar Velika Polana 6:19 in Bar Tiffani Črenšovci –  Žuta kuča Bučečovci 11:14. Na lestvici vodita s štirimi točkami Kocka bar Renkovci in Žuta kuča Bučečovci.  Tretje kolo bo na programu v soboto 9. novembra.

V zaostalem srečanju 7.kola  mednarodne veteranske lige v malem nogometu sta Slovenska vés in Radovci igrala 2:2. Po nepolnem 7. kolu vodijo Matjaševci z 18.točkami pred Slovensko vésjo, ki  ima ob eni manj odigrani tekmi 16 točk, toliko točk pa imajo tudi Radovci na tretjem mestu, ki so odigrali vse tekme.

Športno društvo Studenec iz Cankove je ob sodelovanju domače in sosednjih občin uspešno pripravilo  jubilejni 20. evropski pohod prijateljstva  na katerem je sodelovalo 172 pohodnikov.  Udeleženci iz Avstrije in vse Slovenije so imeli na voljo dva progi, krajšo dolgo 8 in daljšo dolgo 13 km. Začetek pohoda je bil pred vaško gasilskim domom v Gederovcih in cilj pred vaško gasilskim domom na Cankovi. Najštevilčnejša skupina je bila iz Planinskega društva Hajdina z 20. udeleženci.

V Varaždinu je bil 5. mednarodni  šahovski turnir v spomin na nekdanjega predsednika kluba Velimirja Rodeka na katerem je sodelovalo   56 šahistov iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Prvo mesto je zasedla Barbara Skuhala iz Ljutomera ki je zbrala 7 točk in pol, prav toliko sta jih zbrala na drugem mestu Mladen Vrban iz Koprivnice in Ivan Vujec iz Varaždina.