V etru
Danes v Pomurju Sloveniji in svetu
Domov

Šport in šah

9 novembra 2019 Šport


V 4. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod so igralci Radenske Creativa v petek zvečer v Murski Soboti premagali ekipo Vojnika z rezultatom 76:71. Za  soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Marko Matijević in Justin Tratnik Valentin po 15, Mitja Gomboc 12 ter Merlin Zahaj in Tilen Kukel po 10 točk. Za Vojnik je dosegel Sebastjan Črešnar 21 točk, Žan Videčnik je dosegel 12 in Žiga Klančnik 10 točk.

V zaostali tekmi  drugega kola pomurske košarkarske lige za člane  je Košarkarsko društvo Ljutomer presenetljivo premagala lanskega prvaka Sistemorg Beltinci z rezultatom 61:56.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu so ljutomerski kasaški vozniki osvojili dvakrat drugi mesti. V  prvi dirki je Analin na vajetih Janka Sagaja bil drugi s kilometrskim časom 1:18,8. V drugi dirki je bila Peterka na vajetih Marka Slaviča druga s kilometrskim časom 1:18,9.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca  se je pred  kvalifikacijsko nogometno tekmo za evropsko prvenstvo  proti Nizozemski, ki bo  v  torek 12. novembra  ob 20. na Nizozemskem  včeraj zbrala na Brdu pri Kranju. Slovenski selektor Borut Jarc je v slovensko reprezentanco povabil  kar šest igralk Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje in sicer: Špelo Kolbl, Kajo Korošec, Saro Makovec, Saro Nemet, Anjo Prša in Špelo Rozmarič. V reprezentanco je povabljena tudi Mateja Zver iz Gornje Bistrice, nekdanja igralka None Pomurja, ki je je zdaj članica avstrijskega prvaka St. Pőltna a v slovenski reprezentanci že dalja časa opravlja  nalogo kapetanke.

V drugem kolu slovenske vzhodne lige  C skupine v elektronskem pikadu sta bila dosežena naslednja rezultata: Top Gun Elrad Grlava – Bar baza Top Moda Logarovci 12:5 in Berkovci – Gabrijelov barček Vučja vas 8:9. Na lestvici vodi Gabrijelov barček iz Vučje vasi s petimi točkami.

Končan je bil jesenski del tekmovanja v moravskotopliški ligi malega nogometa. V zadnjem  8. kolu so igrali takole: Ivanci – Moravske Toplice 4:16, Motvarjevci – Mlajtinci 2:5, Prosenjakovci – Strehovci 4:2 in zaostala tekma: Noršinci – Filovci 5:2. Naslov jesenskega prvaka so osvojile Moravske Toplice z 21.točkami pred Mlajtinci, ki jih imajo 20 ter Filovci, ki so zbrali 16 točk.

V Mariboru je bil sinoči drugi turnir  štajerske kadetske lige v šahu.  Med 15 letniki se je na 8. mesto uvrstil Izidor Casar iz Osnovne šole Bogojina s 4. točkami in pol. V starostni kategoriji do 9 let pa je Ana Casar iz Bogojine s štirimi točkami bila prav tako osma.